• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

686

Geen producten gevonden!

686

Het merk 686 is een gerenommeerd wintersport kleding merk dat we bij Van Bellen al sinds het begin verkopen. We verkopen voornamelijk snowboardbroeken en snowboardjassen die uiteraard ook als ski jas of ski broek gedragen kunnen worden. 686 is een technisch merk dat waterafstotend én ademend materiaal gebruikt in hun snowboardkleding. 

686 gelooft dat het leven zonder grenzen geleefd moet worden en dat de keuze voor technische wintersport kleding dit moet weerspiegelen. Alle 686 wintersportkleding is gemaakt met het doel de huidige grenzen van het ontwerp, de constructie en interactie te verleggen.  Bij de wintersport kleding van 686 is elk stuk uniek gemaakt. De wintersportkleding van 686 doet je verbazen  door de mogelijkheden!

Het verhaal van 686

De oprichter van 686 is Michael Akira West. Michael begon begin jaren tachtig voor het eerst met skateboarden. De vrijheid die hij hiermee ervaarde, zorgde voor een levenslange zoektocht naar alle mogelijkheden om deze vrijheid ook te voelen. Daarom maakte Mike de overstap van skateboarden naar snowboarden. Voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën, kwam hij op het idee een unieke lijn aan kleding te maken, gebaseerd op de snowboardscène in Zuid-Californië. 

Op 13 november 1992 lanceerde Mike officieel Jib 686 Enterprises, een kleine collectie denim, technische bovenkleding en accessoires. Wat begon als een schoolproject tijdens zijn studie aan de Universiteit van Zuid-Californië werd realiteit. In 1995 veranderde hij Jib 686 Enterprises, naar 686 Enterprises doordat hij op reis ging naar veel grotere en uitgebreidere skigebieden dan zijn eigen "jib scene" van zijn lokale skigebied, Big Bear. In 1995 werd de SMARTY® 3-in-1 Cargo Pant, een klasieker uit de collectie van wintersportkleding van 686.  

De naam 686

De naam "686" heeft zijn wortels in cijfers. Er zijn veel geruchten geweest over de betekenis van 686, maar 686 komt voort uit persoonlijke data en cijfers in Mike's leven die allemaal samengevoegd zijn op het perfecte moment. Hoe persoonlijk het ook is, het aantal is nu synoniem geworden aan het bieden van innovatieve, vooruitstrevende, technische wintersport kleding. 

686 Technical Apparel blijft sinds 1992 onafhankelijk eigendom van en wordt geëxploiteerd.

De kwaliteit van 686

Doordat 686 in de basis geïnspireerd is op de snowboardscene, maken ze snowboardbroeken en snowboardjassen met een stoer uiterlijk. De snowboardbroeken en snowboardjassen van 686 gaan elk seizoen met de mode mee, terwijl ze wel hun eigen indentiteit behouden. De snowboardjassen en snowboardbroeken van 686 hebben verschillende hoogtes in waterkolom. Ze maken extreem technische kleding, welke ademend en waterdicht is, met bijvoorbeeld materialen als Gore-tex erin verwerkt. Daarnaast zijn er ook snowboardbroeken en snowboardjassen van 686 die wat meer voor het recreatieve gebruik zijn, maar het blijft altijd water afstotend én ademende wintersportkleding.