• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Lengte (inch)

Hardboard sup kopen

1-1 van 1
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-1 van 1
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Hardboard SUP kopen

Ga je een sup kopen? En twijfel je erover of je een hardboard sup (hardtop sup) moet kopen of een opblaasbare sup? Lees dan hieronder verder. We vertellen je alles over de voordelen en nadelen van een hardboard sup.

Wanneer koop je een hardboard sup?

Wanneer je overweegt om een hardboard sup aan te schaffen moet je met een aantal factoren rekening houden. De factoren waar je rekening mee moet houden zijn de volgende.

  • Niveau
  • Vervoer en opslag
  • Prestatie
  • Prijs
  • Levensduur

Niveau

Wat is je niveau? Dit is iets waar je over na moet denken voordat je een hardboard sup aanschaft. Sup je al een aantal jaar en ben je actief met andere watersporten? Dan is een hardboard sup iets voor jou? Is dit niet het geval dan is een opblaasbare sup meer geschikt om mee te beginnen. Met een opblaasbare sup blijf je makkelijker staan doordat ze vaak stabieler zijn. Ook behoudt je makkelijker je balans tijdens het peddelen. Hierdoor zal je minder vaak vallen en kost het minder energie.

Vervoer en opslag

Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een hardboard is het vervoer en de opslag ervan. Woon je in de buurt van de zee of een plas? Wil je je board meenemen op vakantie op de camping of bij je huisje? Kies dan voor een opblaasbare sup! Dit is overduidelijk de winnaar. Je kunt de sup binnen no-time opbergen in een tas en makkelijk vervoeren op je fiets of in de auto. Binnen een paar minuten pomp je hem weer op en ben je onderweg.

Met een hardboard is dit een stuk moeilijker. Je zult het board of met een karretje achter de auto moeten meenemen of het moeten vervoeren via het dak. Ook moet je genoeg ruimte in je huis, schuur of garage hebben om het board op te bergen. Houd hier dus rekening mee bij de keuze voor hardboard sup en een opblaasbare sup.

Prestatie Hardboard sup vs opblaasbare sup

Ondanks dat de opblaasbare sups zich de afgelopen jaren hard hebben ontwikkelt moet deze sup het toch afleggen tegen de prestaties van de hardboard sup. Een hardboard sup is vaak een stuk sneller en wendbaarder. Ook ligt een hardboard sup beter in het water met golven, kan je snellere bewegingen maken en meer snelheid maken. Dit zijn echt voordelen wanneer je een gevorderde supper bent. Ook als je golven wilt pakken is een hardboard sup vaak een stuk beter dan een opblaasbare sup. 

Daarnaast heeft een hardboard sup als groot voordeel dat de sup vaak een stuk stijver is dan een opblaasbare sup. De opblaasbare sup's beschikken nu al wel vaak over dubbele stringers en dubbel fused layers voor extra stijfheid. Dit is echter nog niet hetzelfde als bij een hardboard sup.

Prijs hardboard sup

Een andere factoor waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een hardboard sup is de prijs. Hoe duur is een hardboard sup? Deze is vaak een stuk duurder dan een opblaasbare sup. Gemiddeld betaal je voor een premium opblaasbare sup rond de €700,-. Bij een hardboard sup is dit gemiddeld €1400,-. Neem dit dus bewust mee in de keuze wanneer je een hardboard sup gaat aanschaffen.

Levensduur hardboard sup

Een andere factoor waar je rekening mee moet houden is de levensduur van een hardboard sup. Deze gaat namelijk korter mee dan de opblaasbare sup. Een hardboard sup is veel fragieler. Als je deze laat vallen zit er al snel een gat in je board. Dit is bij een opblaasbare sup niet het geval. Ook kan je wanneer er gat zit in een opblaasbare sup dit gemakkelijk repareren. In onze winkel hebben we ook verschillende sup reparatie kits waarmee je eenvoudig je sup kunt repareren. Dit gaat met een hardboard sup veel moeilijker en kost vaak ook veel meer geld. Liggen er dus veel stenen op de plek waar je gaat suppen met je hardboard sup? Pas dan goed op. Je board is hier kwetsbaar voor. 

Wil je dus een board die tegen een stootje kan? Kies dan voor de opblaasbare sup.

Merken hardboard sup

We hebben verschillende merken hardboard sups in ons assortiment. Hieronder staan de merken die we verkopen.

Advies Hardboard sup

Neem dus wanneer je een hardboard sup gaat aanschaffen de hierboven genoemde punten in overweging. Zo kan je een goed en degelijk besluit nemen over de sup die het beste bij je past.