• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

SUP Boards | #1 op het gebied van SUP's | Van Bellen

1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Opblaasbare Sup kopen?

Een nieuw opblaasbaar supboard koop je bij Van Bellen online en in de shop 

Ben je op zoek naar een opblaasbare SUP, dan koop je deze via de website of in de winkel bij Van Bellen. We verkopen opblaasbare SUP boards van de merken Fanatic, Starboard, JP, STX, Brunotti, Red paddle en Unifiber.

Wij bieden een ruim assortiment aan opblaasbare SUP boards aan. SUP staat voor Stand Up Paddle boarding. Hierbij gebruik je een grote "surfplank" met veel drijfvermogen om op te staan en je al peddelend door het water te bewegen. Het is een snelgroeiende sport, alleen was het in het verleden wat lastig om zo een groot board te vervoeren. Daarom is de inflateble SUP bedacht. Deze SUPS zijn opblaasbaar en zijn wanneer ze leeg zijn te vervoeren in een grote rugzak. Heel gemakkelijk dus! 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van SUP Boarden?

Tijdens het aanschaffen moet je op de volgende punten letten:

  • Wat wil ik met de sup doen?: Er zijn veel verschillende soorten sup's. Bij het aanschaffen van een sup is het daarom belangrijk te bedenken wat je wilt doen met de SUP. Ga je bijvoorbeeld op openwater suppen? Of ga je het op een meer doen. De vorm van de sup verschilt hierdoor.
  • De stijfheid van het board: Hoe stijver het board hoe directer het reageerd. Waardoor je uiteindelijk sneller kunt varen. Een board kan stijver zijn dan andere boards door bijvoorbeeld de stringer. Het board kan gemaakt zijn van een single layer of een dubbel layer. Met een single layer is het board minder stijf dan met een dubbel layer. 
  • Wat is je gewicht?: Hoe zwaarder je bent hoe groter je sup moet zijn om stijf te blijven. Het is belangrijk dat je board stijd blijft omdat je hierdoor minder moeite hoeft te doen om voorruit te gaan. Ook reageerd het board sneller.  
  • Prijs: Er zijn veel verschillende SUP's in verschillende soorten en maten. Wij hebben een complete SUP set voor 299,- euro. Ook hebben we Sup's die duurder zijn. Dit heeft ermee te maken dat deze Sup's nog lichter zijn en wendbaarder. 

Welke verschillende sup boarden zijn er?

Er zijn verschillende soorten SUP boards zoals bijvoorbeeld de Tour SUP boards, all-round Sup Boards, windsurf sup board, touring sup en race sup. De All round Sup boards hebben een rondere outline, dit zorgt voor een goede wendbaarheid in het water. Met rondere vorm ben je bijvoorbeeld ook wendbaarder in de golven. Met een All-round SUP board kun je dus zowel op het vlakke water als in de kleinere golven uit de voeten. De tour SUP boards zijn smaller en hebben een spitse neus, waardoor je op vlak water gemakkelijk flinke afstanden kan maken.

Wave Sup

Dit soort SUP heet ook wel de Surfsup. Met een wave sup is het mogelijk op golven te surfen of om op golvend water te suppen. De Wave sup kan je herkennen doordat ze korter en breder zijn dan andere sup's. De maximale breedte van het board ligt verder naar voren dan bij andere sup's Hierdoor is het makkelijker in te sturen in een bocht. De smallere achterkant zorgt er ook voor dat dit beter mogelijk is. 

Ook is de shape van het board is meer rocker (kromming). Hierdoor is de sup extra wendbaarheid. Een wave sup heeft deze vorm zodat het makkelijker door de golven heen komt. Het heeft echter ook een nadeel. Het is namelijk moeilijker rechtdoor te peddelen. Per persoon kijk je naar de behoefte van wendbaarheid, stabiliteit, volume en glide. Ook speelt het soort golven en gewicht een rol tijdens de aanschaf van een wave sup board. 

Tour SUP Board

Dit soort sups is ideaal voor lange afstanden. Een tour SUP is te herkennen aan zijn lange lengte en een spitse neus. Door deze shape heb je een goed glide door het water en kan je gemakkelijk lange afstanden maken. Het board is vooral geschikt op vlak water en minder geschikt met golven. Het neemt niet weg dat de sup ook op zee gebruikt kan worden.

All-round sup boards

Deze sup is een combinatie van een wave sup en een touring sup. Vaak zijn de SUP's wat langer en hebben een iets rondere punt. Dit samen zorgt voor een goede glide door het water. De sup glijd gemakkelijk rechtdoor. Door de ronde punt is de SUP wat wendbaarder. Hierdoor is deze SUP uitstekend geschikt voor vlak water of met kleinere golven. Ook de all-round sups verschillen vaak van elkaar. Soms heeft het meer eigenschappen van de wave sup en soms meer van de tour sup. 

Windsurf SUP board

Er zijn ook opblaasbare Sup's die een windsurfinsert hebben, waardoor je met deze SUP's ook kunt windsurfen. Het voordeel van een opblaasbare wind SUP is dat je met het hele gezin gebruik  kan maken van het SUP board. Staat er wind dan kun je windsurfen, is er geen wind dan ga je lekker peddelen. Kijk bijvoorbeeld naar het STX windsurf SUP Board.

Race SUP

Dit soort sup is perfect wanneer je gaat racen met de SUP. Er zijn tegenwoordig steeds meer wedstrijden voor SUP's. Een race SUP kenmerkd zich doordat ze lang, smal en lang gestrekt zijn. Hierdoor kan je met een race sup lang aan een kant blijven peddelen. Hierdoor verlies je minder tijd tijdens het suppen als je telkens moet wisselen van kant om te peddellen. Een race sup is wel veel minder wendbaar en is minder geschikt wanneer er golven staan op het water.

Welke opblaasbare SUP kopen

We verkopen bij Van Bellen verschillende opblaasbare SUP boards. Voor uitgebreide voorlichting kan je het beste langskomen in onze winkel. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om onze winkel te bezoeken dan kunnen we je via de mail of telefonisch ook heel goed bijstaan in je keuze.

Natuurlijk is het belangrijk dat je een keuze maakt voor een echt all-roundSUP board of een tour SUP board. Beide SUP boards worden verpakt in tassen, waarin ook de pomp opgeborgen zit, een plakset, vinnen en het board zelf.

Volume van het SUP board

Naast de keuze van het type SUP, is de keuze van het volume van het SUPboard ook belangrijk. Het volume van de opblaasbare SUP heeft deels te maken met je gewicht. Ook speelt ervaring een grote rol, ben je meer ervaren dan zal een lager volume minder van invloed zijn, als wanneer je pas begint.  Bij de raceSUP en touring SUP is deze vraag niet relevant. Bij allrounders adviseren we om vooral niet te klein te gaan, want het gaat ten koste van stabiliteit. Wil je de SUP in de golven gebruiken dan juist wel kiezen voor een kleinere SUP, omdat een kleiner SUP board beter wendbaar is dan een grotere. Het nadeel echter van een kleiner SUP board is dat je lastiger door de golven heen peddelt.

Naast het volume is het ook nog belangrijk een keuze te maken in single layered of double layered. De buitenlaag bij een single layered board bestaat uit 1 laag, terwijl een double layered SUP uit 2 toplagen bestaat. De dubbele lagen zorgen voor meer stijfheid, het board kan harder opgepompt worden. Daarnaast kunnen ze hierdoor natuurlijk ook beter tegen een stootje. 

Opblaasbare SUP board

Sinds een paar jaar is de opblaasbare SUP ongekend populair geworden. Door verbeterde constructies  zijn de eigenschappen sterk verbeterd en kan je met een inflatable SUP perfect uit de voeten. Bij de aanschaf van een opblaasbaar SUP board  moet je goed letten op de kwaliteit. De binnenkant van een opblaasbare SUP zit complex in elkaar. Duizenden draden houden de onderkant en de bovenkant bij elkaar, door deze constructie is het mogelijk om de SUP heel hard op te pompen zodat je bijna hetzelfde gevoel ervaart als op een hard SUP board.

SUP benodigdheden

Voor het SUPPEN heb je eigenlijk niet veel nodig. Natuurlijk is een SUPboard en een peddel het belangrijkste. Peddels zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn er peddels waar carbon in verwerkt is, peddels die uit elkaar gehaald kunnen worden waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn en ook de vorm van een peddel kan verschillen. Naast een peddel is een leash ook erg handig tijdens het SUPPEN. Een leash zorgt ervoor dat je SUP niet wegdrijft wanneer je eraf valt. 

Voor degene die met kouder weer willen SUPPEN is aan te raden een wetsuit te dragen. 

Meer weten over waar je op moet letten wanneer je een SUP wilt kopen? Bekijk dan de video hieronder.