• 14 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Grootste aanbod van Nederland
  • Altijd aanbiedingen

SUP Boards

1-13 van 13
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-13 van 13
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Opblaasbare Sup kopen?

Een nieuw opblaasbaar supboard koop je bij Van Bellen online en in de shop 

Ben je op zoek naar een opblaasbare SUP, dan koop je deze via de website of in de winkel bij Van Bellen. We verkopen opblaasbare SUP boards van de merken Fanatic, Starboard, JP, STX, Brunotti, Red paddle en Unifiber.

Wij bieden een ruim assortiment aan opblaasbare SUP boards aan. SUP staat voor Stand Up Paddle boarding. Hierbij gebruik je een grote "surfplank" met veel drijfvermogen om op te staan en je al peddelend door het water te bewegen. Het is een snelgroeiende sport, alleen was het in het verleden wat lastig om zo een groot board te vervoeren. Daarom is de inflateble SUP bedacht. Deze SUPS zijn opblaasbaar en zijn wanneer ze leeg zijn te vervoeren in een grote rugzak. Heel gemakkelijk dus! 

Er zijn verschillende soorten SUP boards zoals bijvoorbeeld de Tour SUP boards, en all-round Sup Boards. De All round Sup boards hebben een rondere outline, dit zorgt voor een goede wendbaarheid in het water. Met rondere vorm ben je bijvoorbeeld ook wendbaarder in de golven. Met een All-round SUP board kun je dus zowel op het vlakke water als in de kleinere golven uit de voeten. De tour SUP boards zijn smaller en hebben een spitse neus, waardoor je op vlak water gemakkelijk flinke afstanden kan maken.

Windsurf SUP board

Er zijn ook opblaasbare Sup's die een windsurfinsert hebben, waardoor je met deze SUP's ook kunt windsurfen. Het voordeel van een opblaasbare wind SUP is dat je met het hele gezin gebruik  kan maken van het SUP board. Staat er wind dan kun je windsurfen, is er geen wind dan ga je lekker peddelen. Kijk bijvoorbeeld naar het STX windsurf SUP Board .

Welke opblaasbare SUP kopen

We verkopen bij Van Bellen verschillende opblaasbare SUP boards. Voor uitgebreide voorlichting kan je het beste langskomen in onze winkel. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om onze winkel te bezoeken dan kunnen we je via de mail of telefonisch ook heel goed bijstaan in je keuze.

Natuurlijk is het belangrijk dat je een keuze maakt voor een echt all-roundSUP board of een tour SUP board. Beide SUP boards worden verpakt in tassen, waarin ook de pomp opgeborgen zit , een plakset, vinnen en het board zelf.

Volume van het SUP board

Naast de keuze van het type SUP, is de keuze van het volume van het SUPboard ook belangrijk. Het volume van de opblaasbare SUP heeft deels te maken met je gewicht. Ook speelt ervaring een grote rol, ben je meer ervaren dan zal een lager volume minder van invloed zijn, als wanneer je pas begint.  Bij de raceSUP en touring SUP is deze vraag niet relevant. Bij allrounders adviseren we om vooral niet te klein te gaan, want het gaat ten koste van stabiliteit. Wil je de SUP in de golven gebruiken dan juist wel kiezen voor een kleinere SUP, omdat een kleiner SUP board beter wendbaar is dan een grotere. Het nadeel echter van een kleiner SUP board is dat je lastiger door de golven heen peddelt.

Naast het volume is het ook nog belangrijk een keuze te maken in single layered of double layered. De buitenlaag bij een single layered board bestaat uit 1 laag, terwijl een double layered SUP uit 2 toplagen bestaat. De dubbele lagen zorgen voor meer stijfheid, het board kan harder opgepompt worden. Daarnaast kunnen ze hierdoor natuurlijk ook beter tegen een stootje. 

Opblaasbare SUP board

Sinds een paar jaar is de opblaasbare SUP ongekend populair geworden. Door verbeterde constructies  zijn de eigenschappen sterk verbeterd en kan je met een inflatable SUP perfect uit de voeten. Bij de aanschaf van een opblaasbaar SUP board  moet je goed letten op de kwaliteit. De binnenkant van een opblaasbare SUP zit complex in elkaar. Duizenden draden houden de onderkant en de bovenkant bij elkaar, door deze constructie is het mogelijk om de SUP heel hard op te pompen zodat je bijna hetzelfde gevoel ervaart als op een hard SUP board.

SUP benodigdheden

Voor het SUPPEN heb je eigenlijk niet veel nodig. Natuurlijk is een SUPboard en een peddel het belangrijkste. Peddels zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn er peddels waar carbon in verwerkt is, peddels die uit elkaar gehaald kunnen worden waardoor ze makkelijk te vervoeren zijn en ook de vorm van een peddel kan verschillen. Naast een peddel is een leash ook erg handig tijdens het SUPPEN. Een leash zorgt ervoor dat je SUP niet wegdrijft wanneer je eraf valt. 

Voor degene die met kouder weer willen SUPPEN is aan te raden een wetsuit te dragen.