• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Wintersport

Geplaatst op 30-08-2022

Wintersport

images (2)

 

 

 

 

We gaan graag naar de sneeuw om lekker te wintersporten. Snowboarden en skiën zijn de meest voorkomende sporten die beoefend worden tijdens de wintersport. De beste tijd om op wintersport te gaan is vanaf half December tot eind April, natuurlijk heeft dit wel te maken met de ligging en de hoogte van het gekozen gebied. De wintersportgebieden boven de 2500 meter zullen eerder open zijn en langer open blijven dan de lager gelegen gebieden. Het is altijd verstandig om dit te controleren op de website van het door jou gekozen gebied.Inmiddels is het wel dat de hoger gelegen gebieden meer sneeuwzeker zijn dan de lager gelegen gebieden. De lager gelegen gebieden maken inmiddels wel gebruik van sneeuwkanonnen, waardoor je met minder sneeuw, nog wel kan skiën.

Wat moet je weten voordat je een Wintersportvakantie gaat boeken?

- de periode is heel belangrijk, zit je vast aan de schoolvakanties, ben je bijna verplicht om heel vroeg te boeken omdat anders alle accomodaties vol zijn. Ben je flexibel dan is het in ieder geval verstandig om buiten de schoolvakantie'si om te boeken. Ook kun je natuurlijk kiezen om pas te boeken als de omstandigheden zijn, je loopt dan natuurlijk wel het risico dat de accomodaties vol zijn.

- met jonge kinderen op wintersport, dan is het belangrijk dat je naar een kindvriendelijk gebied gaat, verdiep je in de revieuw's van de skischolen van het gebied. Eén van de bekendste gebieden in Oostenrijk is Serfaus, in Serfaus is veel tijd en moeite gestoken in de opvang en de skilessen voor de kids. Er is een kinderrestaurant “Kinderschneealm”, veel Nederlands sprekende leraren, daarnaast heeft Serfaus en prachtig skigebied, wat aansluiting vindt in Fiss en Ladis. Fiss en Ladis zijn wat kleiner dan Serfaus, maar zijn zeer zeker aan te bevelen voor een fijne gezinsvakantie. Natuurlijk is Serfaus slechts een voorbeeld van de talloze skigebieden in europa die ook uitsekend geschikt zijn voor een fijne gezinsvakantie.

- de kosten van de skipas, dit zijn extra kosten die bovenop de kosten van de accomodatie komen. Elke website van een gebied geeft informatie over de kosten van een skipas. Het kan soms interessant zijn om de skipas direct met accomodatie mee te boeken, in andere gebieden kun je weer een betere prijs krijgen als de skipas vooruit boekt. 

images (1)

 

 

 

 

 

 

 

Wintersportgebieden

  1. De meest bekende gebieden onder de Nederlandse wintersporters liggen in Oostenrijk. De Oostenrijkse gebieden zijn heel goed ingericht op de Nederlandse wintersporters. De kinder-skilessen hebben vaak Nederlandse leraren en door de Duitse taal is taalbarrière ook niet zo groot. Zeker niet onbelangrijk is de altijd heel erg gezellige aprs-ski. Een aantal gebieden in Oostenrijk zijn daar echt beroemd om, zoals Saalbach – Hinterglemm, Gerlos, Sölden en Ischgl.  Van alle regio’s in Oostenrijk is Tirol de populairste regio.
  2. Minder bekend zijn de wintersport gebieden in Italië, maar zeker zo geweldig. De apres ski is daar wel wat minder, maar ook erg gezellig. Val Gardena is één van de grootste gebieden in Italië. Je kunt hier geweldige tochten maken en de Sella Ronda skiën. Dan geniet je van de spectaculaire uitzichten van de Dolomieten. Een totaal onbekende parel in winsportland is het skigebied van de Mont-Rosa. Dit gebied is niet extreem groot maar voldoet aan al je behoeften, tevens heb je mogelijkheid om als er voldoende sneeuw ligt geweldige freeride runs te maken in ongeprepareerde gedeeltes van het gebied. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk is het eten geweldig.
  3. Zwitserland biedt ook een keur aan wintersportmogelijkheden. De apres ski in Zwitserland is niet geweldig, maar de gebieden zijn groot en spectaculair. Zwitserland is wel duurder dan de bovengenoemde landen. De bekendste gebieden zijn Les Quatre Vallées en Portes de Soleil.
  4. Wintersport in Frankrijk is ook zeker aan te raden. Gebieden als Les Trois Vallées, Les Deux Alpes en Espace Killy zijn populaire en grote gebieden. Deze wintersport gebieden hebben fantastische faciliteiten, goede apres ski en top pistes. Echter hangt er wel een duurder prijskaartje aan dan bijvoorbeeld Oostenrijk

Ski en snowboard materiaal huren

Huur je in Nederland of in het wintersportgebied? Het is in ieder geval verstandig om na te gaan wat de huur van ski en snowboard materiaal kost in het wintersportgebied. Tegenwoordig is het huren van ski en snowboardmateriaal redelijk prijzig in de wintersportgebieden. Het kan dan handig zijn om in nederland je wintersport materiaal te huren. Wat zijn de voors en tegens om te huren in Nederland of in een skigebied.

Voordelen alvast huren in Nederland

1.     Tijdens de drukke weken, hoef je niet lang in de rij bij de verhuur, je hebt lekker je spullen bij je en alles is klaar voor gebruik.

2.     Als je huurt bij je vaste wintersportshop dan kun je ervanuit gaan dat je prima spullen meekrijgt voor een goede prijs.

3.     Vaak werken de wintersportshops, ook van Bellen Wind & Snow met een lease plan voor de kinderen, waardoor de kinderen voor een relatief laag bedrag goedmateriaal hebben.

Nadelen alvast huren in Nederland 

1.     Als je schoenen niet lekker zitten dan kun je het wisselen.

2.     Tegen betaling kun je verschillende ski’s of snowboards proberen.

3.     Je hebt meer ruimte in de auto of als met als je met het vliegtuig gaat is huren ook praktischer.

Let op! We adviseren het als je zelf geen spullen wilt kopen om skischoenen of snowboardschoenen te kopen. Een skischoen of snowboardschoen gaat namelijk na gebruik naar je voet staan. Een eigen schoen voorkomt kramp en pijn tijdens de wintersport. Een echte aanrader dus. 

Skiën zonder pijn in je voeten

Herken je dat? Altijd wel een pijntje in je voeten tijdens het skiën? Dit is niet nodig! Door middel van bootfitting zorgen wij dat de skischoen perfect aan je voet wordt aangepast, zodat je optimaal kunt genieten van je wintersport. Klik hierboven om een afspraak te maken!

Skischoenen op maat kosten

Wanneer je jouw skischoenen bij ons in de winkel koopt, bakken wij je schoenen de eerste keer gratis. Heb je bijzondere eisen om de schoen echt specifiek op je voet aan te passen? We bekijken per schoen wat de kosten hiervan zijn. Hieronder zie je wat wij kunnen doen.

·       Een verbreding van de skischoen

·       Een punch/uitdeuking van de skischoen

·       (Opnieuw) vacuüm fitten van de skischoen

·       Ovenfitten van skischoenen 

·       Binnenschoenenmodificaties van de skischoen

Elke persoon heeft specifieke eisen voor het op maat maken van de skischoen. Er zijn bijvoorbeeld grote verschillen bij het op maat maken van skischoenen voor kinderen, vrouwen en mannen. Vrouwen hebben bijvoorbeeld over het algemeen bredere kuiten, hier dienen wij rekening mee te houden bij het kiezen en fitten van de skischoenen. Doordat we gecertificeerde bootfitters zijn, weten wij de problemen per persoon goed te verhelpen om de schoen perfect te maken

Bootfitting 

Hoe gaat dat bootfitten in zijn werk? Allereerst zullen wij een uitgebreide voetanalyse doen. Vaak merken wij dat pijn in de voeten tijdens het skiën een maatprobleem is. Wanneer de schoen niet perfect aansluit op de voet ontstaat er speling, waardoor je voet moeite zal moeten doen om op zijn plaats te blijven. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit pijntjes oplevert.

Maar ook een te krappe schoen zal pijn opleveren. Daarom meten wij je voeten én stellen we de stand van je voeten vast. Aan de hand van deze uitkomsten, in combinatie met jouw wensen, zullen wij een selectie skischoenen samen passen, totdat we de beste schoen voor jou gevonden hebben. Deze schoenen zullen we dan fine-tunen tot ze perfect aansluiten op jouw voeten!

Wat voorkom je wanneer je jouw skischoen op maat laat maken? Veel voorkomende klachten die je voorkomt door skischoenen te laten bootfitten zijn:

·       Geen last meer van gevoelloze tenen tijdens het skiën

·       Geen last meer van een drukpunt op je wreef

·       Weinig tot geen voetzool kramp of brandende voorvoet tijdens het skiën

·       Beknelde kuiten, kleine teen en enkel tijdens het skiën

·       Geen last van de bobbel op je grote teen tijdens het skiën

·       Het voorkomt pijnlijke schenen tijdens het skiën.

Welke ski moet je kiezen?

Dan is het natuurlijk de vraag wat wil je gaan doen, als je powder in wil moet je een freeride of freestyle ski ’s hebben. Deze ski’s zijn breed onder de bindingen, meer oppervlakte betekent meer drijfvermogen, de harde kern van de freeriders heeft 100 mm onder de binding. Freeriden, betekent eigenlijk vrij rijden, je wilt je eigen stukje berg kiezen, de mooiste powder afdaling die je kunt vinden. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt, want veiligheid staat voorop. Dus ga met een gids als je het gebied niet kent, neem altijd een lawine backpack en een lawinepieper mee. Er zijn inmiddels gebieden waar je op een veilige manier freeride kan skiën.

Als je graag op de piste bent dan heb je een piste ski nodig. Uiteraard ligt het aan je ervaring om uit te vinden welke ski het beste bij past. Ski je al heel lang en hou van snelheid dan kan een race ski een hele fijn ski zijn. Wat het meeste verkocht wordt zijn de allround ski’s. Laat je goed adviseren in een gespecialiseerde wintersportshop. In dit soort shop’s staan verkopers met een schat aan wintersportervaring voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

De allround ski’s zijn allemansvrienden, je kunt er korte , lange en middellange bochten mee skiën, dit is afhankelijk van de eigenschappen van de ski. De modellen met een harde flex zijn geschikt voor de gevorderde skiër en de wat vriendelijkere vergevingsgezinde allround- ski’s zijn er voor de beginners. De allround ski’s met een harde flex zijn geschikt voor korte en lange bochten op hoge snelheid. Dit kun je ook de zogenaamde sportski noemen, deze ski is een high performance model, voor de doorgewinterde professionele wintersporter.

Welk snowboard moet je kiezen?

Naast het skiën is het snowboarden ook heel populair in de wintersportgebieden. Ook in snowboard land zijn er veel verschillende opties.

Er zijn eigenlijk 4 type snowboards;

  1. All mountain
  2. Freestyle
  3. Powder
  4. Splitboard

All Mountain, zegt het eigenlijk wel, een board wat geschikt is voor de gehele berg, op de vraag welk all mountain board voor jou geschikt is, is niet gemakkelijk één antwoord te geven. Dit hangt namelijk allemaal af van, je snowboardervaring, gewicht, lengte en schoenmaat. Ook de schoenmaat is van belang bij de keuze van een board. De meeste snowboards kunnen een schoenmaat tot maat 45 gemakkelijk kwijt, daarboven wordt vaak een wide snowboard geadviseerd. Een wide snowboard is breder dan een gewoon snowboard. Ook zijn er speciale dames snowboards, deze boards zijn over het algemeen lichter en iets meer getailleerd, dit om meer draaigemak en comfort te geven.

Bouwwijze van de All Mountain snowboards; Camber en Rocker boards, het verschil tussen rocker en camber is de spanning in het snowboard. Bij een camberboard, praat je voor voorspanning, dit betekent dat het board tussen de bindingen iets omhoog komt, bij een rocker board staan de nose en de tail iets omhoog waardoor je een soort banaan vorm krijgt, het board ligt dus van binding tot binding in de sneeuw hierdoor kun je gemakkelijker een bocht draaien.

Welke soorten rocker zijn er?

  • All mountain rocker boards, hier begint de kromming al tussen de bindingen en deze loopt vervolgens naar de nose en tail, dit draait natuurlijk erg gemakkelijk, maar op ijzige pistes heb je wel echt minder grip.
  • Flat base rocker, hier hebben alleen de nose en de tail een lichte kromming, de rest van board ligt plat in de sneeuw, wat ook op lage snelheid heel prettig is.
  • Hybrid , dit zijn boards die camber hebben tussen de bindingen en rocker bij de nose en tail.

Camber is de meest traditionele vorm van bouwwijze van de snowboards, toch zie je deze bouwwijze echt weer terugkomen in de snowboardwereld. Doordat alle materialen heel erg verbeterd zijn, waaronder de bouwwijze van de boards, maar ook de bindingen en de snowboardboots, zie je de camber boards weer aan terrein winnen. Het grote voordeel van een camber board is de stabiliteit op ijzige en moeilijk, steile pistes. Ook de snelheid van camberboard ligt meestal lekker hoog, dit hangt uiteraard ook samen met de bouwwijze van een het snowboard.

Skibindingen

De freeride en freestyle ski’s worden zonder bindingen geleverd, hier kun je dus zelf een set samenstellen. De bindingen moeten gemonteerd worden, deze bindingen moeten geboord worden. De fabrikant stelt een mal ter beschikking zodat de shop de binding op de juiste manier kan monteren. Mocht je online ski’s kopen bij ene shop en bij de een andere shop bindingen realiseer je dan wel dat de bindingen gemonteerd moeten worden en dat je dat zelf niet kan. Sommige shops zullen de bindingen tegen betaling voor je monteren. Beter is om de gehele set bij één shop te kopen dan ben je zeker van een goede montage en dan is het in de prijs inbegrepen.

De meeste ski’s worden inclusief bindingen geleverd. De diverse merken kiezen bij een binding merk geschikte bindingen voor hun ski’s met deze bindingen worden de ski’s uitvoerig getest en aangepast zodat er uiteindelijk een product in de winkel ligt wat geschikt is voor de consument. Uiteraard moeten de ski’s nog wel afgesteld worden op gewicht, lengte, leeftijd en skischoen. Bij een goede wintersportspecialist worden de ski’s electronisch afgesteld.

Snowboardbindingen

Er zijn verschillende snowboard bindingen. Hieronder leggen we de verschillende soorten bindingen uit. 

Strapbindingen

Deze binding wordt momenteel het meeste verkocht, de strap binding is voorzien van een toestrap en een strap over de wreef, het voordeel van een strapbinding is dat je de binding heel precies naar jou wensen kan afstellen. Het nadeel van een strap binding is het instappen , door de losvallende straps, moet je altijd even goed kijken hoe je in de binding komt.

Flowbindingen

Doordat de achterbak van een flowbinding helemaal naar beneden gaat is het instapgemak ideaal. De strap over de wreef blijft gewoon vastzitten, dus jestapt heel gemakkelijk in. Dooradt de strap over d ewreef best wel fors is kun je binding minder precies afstellen, maar het gebruiksgemak is heel groot.

Burton step-on

 

Het nieuwste en waarschijnlijk het beste op de markt. Het nadeel is wel dat je Step on boots inclusief bindingen moet aanschaffen. Je snowboardboots kunnen niet in een Step on binding. Voor een Step on binding heb je echt een step on snowboardboot nodig.

Maar dan heb je ook wel de hemel op aarde het instapgemak is geweldig, het gevoel met het snowboarden is spectaculair. Je word op geen enkele manier beperkt is het boarden, ook op hoge snelheid blijft de Stepon set peformen zoals je van een Burton binding mag verwachten. Er zijn verschillende modellen Burton Step On snowboardboots zodat je een boot kan kiezen die goed bij jou past. Ook Nitro heeft inmiddels snowboardboots die geschikt zijn voor een Burton Step On binding. Deze snowboardboots zijn voorzien van het gepatenteerde Step on systeem van Burton.

Waterdichtte Skikleding

Als je deze winter weer op wintersport gaat, controleer dan of je kleding goed waterdicht is. Als je je wintersportkleding gewassen hebt met een normaal wasmiddel dan is meestal de waterdichte en ademende laag niet meer in tact. Je kunt dit controleren door je jas onder de kraan te houden, laat de kraan langzaam stromen en hou bijvoorbeeld een gedeelte van de mouw onder de kraan, als het water van de mouw afloopt dan is je jas nog waterdicht, trekt het water erin dan is je jas niet meer waterdicht.

Het is heel gemakkelijk om zelf je skikleding weer waterdicht te maken. Gebruik er wel de speciale producten voor die in de wintersportspeciaalzaken worden verkocht. De producten van Nikwax die bij van Bellen Wind & Snow in de winkel verkocht worden zijn uitermate geschikt om je wintersportkleding weer helemaal wintersportproof te krijgen.

Nikwax verkoopt een wasmiddel voor je waterdichte en ademende kleding, dit wasmiddel gebruik je om skikleding weer fris een schoon te krijgen, je kunt een aantal keren je skikleding met de Tech wash van Nikwax wassen en moet je het impregneermiddel van Nikwax gebruiken om de skikleding weer waterdicht te maken. Hoe kun je nou zien na een wasbeurt met techwash of je ski-jas of skibroek nog waterdicht is, als het water na de wasbeurt eraf loopt dan is de ski-jas of skibroek nog waterdicht, trekt het water erin na de wasbeurt dan moet er gewassen worden met impregneermiddel van Nikwax.

Er is van Nikwax ook speciaal wasmiddel voor donzen jassen en producten waar dons in gebruikt wordt, na het wassen is het verstandig om de jas in de droger te doen op een kastdroogstand en een kort programma, anders kleeft het dons teveel aan elkaar vast en dan krijg je allerlei hoopjes van dons in de binnenzijde van je jas. Ook de producten die geen dons bevatten mogen soms na het wassen in de droger, volg wel altijd het wasvoorschrift in het betreffende kledingstuk. Gore-Tex kleding kun je ook heel goed wassen met de Techwash van Nikwax.

Waarom zou je Nikwax gebruiken?

1.Nikwax helpt bij het reinigen van je kleding de producten van

2.Nikwax zijn ontwikkeld om de waterafstotende eigenschappen en het ademend vermogen van je kleding te behouden waardoor je langer warm en droog blijft.

3. Er zijn diverse producten met verschillende functies.

Tech wash van Nikwax:

1. Tech Wash van Nikwax is de veiligste manier om je waterafstotende uitrusting grondig te reinigen en tegelijk ook de waterafstotende eigenschappen en het ademend vermogen te revitaliseren.

2. Het zorgt voor een krachtige reiniging die de impregnering niet aantast.

3. Dit product verwijdert vuil en wasmiddelresiduen die water aantrekken.

4. Eenvoudig te gebruiken in een wasmachine 30 graden C.

TX Direct van Nikwax

1.High performance impregnatiemiddel dat eenvoudig, veilig en snel te gebruiken is.

2. verhoogt de langdurige waterafstotende werking met behoud van de ademende functie

3. herstelt de impregnatie die verloren ging als gevolg van slijtage en wrijving.

4. eenvoudig in de wasmachine te gebruiken.

Down Wash van Nikwax

Revitaliseert de natuurlijke isolerende werking van dons, zonder dat de structuur van het dons beschadigd wordt en het behoudt de waterafstotende en ademende eigenschappen van de stof.

Down Proof van Nikwax:

Is speciaal ontwikkeld om de met dons gevulde waterproof kleding te impregneren. Down proof is niet alleen geschikt voor wintersportjassen is ideaal voor alle kleding gevuld met natuurlijk dons, maar met dons gevulde slaapzakken.

Wool Wash van Nikwax

Reinigt alle wollen kleding en uitrusting zoals sokken en baslayers. Het frist de wol op, het verzacht en reinigt de wol. Het voorkomt nare luchtjes.

Gore-tex

Gore-Tex is een speciaal membraam en heeft een uitstekede waterdichtheid en ademendheid. Gore-Tex keeps you warm en dry. Goretex wordt vaak gebruikt in ski-jassen en skibroeken. Het zijn over het algemeen de shell-jassen en broeken die voorzien zijn van een Gore-Tex laag. Gore-Tex leent zich uitstekend voor de opbouw in laagjes. Doordat de dunne Gore-Tex shell jassen niet erg warm zijn is het wel verstandig om hieronder diverse lagen te dragen.

Het beste is om te beginnen met thermo first layer shirt met korte of lange mouwen, hierover een second layer, bijvoorbeeld een fleece met of zonder rits. Naar gelang de temperatuur kies je voor een dikkere of dunnere first en second layer. Het voordeel van de opbouw met diverse lagen is dat je, je kunt kleden naar elk weertype en inspanning. Omdat veel mensen toch graag de voordelen van Gore-Tex hebben, dus de uitstekende waterdichtheid en ademend vermogen, maar liever geen shell jas of broek dragen zijn er inmiddels ook gevoerde Gore-Tex ski-jassen en ski-broeken op de markt.

Waterkolom wintersportkleding

De meeste ski-jassen en skibroeken zijn voorzien van een waterkolom en een ademend vermogen, dit is ook noodzakelijk, de waterdichtheid spreekt wel voor zichzelf, in de sneeuw is natuurlijk belangrijk dat de skikleding geen water doorlaat, maar het ademend vermogen is zeker zo belangrijk omdat als je jas of broek de warmte en het vocht niet af kan voeren dan word je van binnen net zo nat als van buiten. Als het vocht in de jas of broek blijft hangen wordt je ski-jas of skibroek vochtig aan de binnenzijde en dan krijg je het koud.

Waar moet je nu op letten als je een nieuwe ski-jas of skibroek aan wilt schaffen. Laat je goed adviseren in een wintersport speciaalzaak. Het is in ieder geval belangrijk om na te gaan wat voor soort wintersporter je bent. Ben je een super actieve wintersporter die van ‘s morgens vroeg tot de laatste lift op de berg is dan moet je skikleding daar wel bijpassen, in dit geval betekent het dat een Gore-Tex skipak wel prettig zou kunnen zijn. In ieder geval moet je een skipak aanschaffen wat een hoge waterkolom heeft van minimaal 10.000 en een ademend vermogen van minimaal 8000, ook je thermo ondergoed is dan van groot belang. Mons Royale en Falke hebben geweldig thermo ondergoed wat uitermate geschikt is voor de actieve wintersporter.

Ben je wat minder actieve wintersporter en neem je genoegen met een paar afdalingen per dag, dan is het verstandig om bijvoorbeeld een ski-jas te kopen die je hier in Nederland ook fijn kan dragen. De meeste ski-jassen zijn voorzien van een sneeuwvanger, maar meestal kun je deze eruit ritsen, of met een drukker vastzetten in de binnenkant van de jas, zodat je er geen last van hebt als je de jas gebruikt buiten de wintersport om.  Het is wel prettig om een echte wintersportjas te kopen dus met een behoorlijk ademend vermogen en een goede waterkolom. Tevens zijn de wintersportjassen meestal voorzien van goed manchetten en hand-cuff’s, ook bevindt zicht een goede ski-jas een skipas houder, meestal op de mouw, ventilatiekanalen aan de zijkant of op de borst van de jas. Deze multifunctionele jassen zijn meestal wat dikker, omdat ze in alle weersomstandigheden moeten kunnen functioneren. Dit kun je dan weer opvangen op warme dagen met een dunne thermolayer en een pulli en op koudere dagen een wat dikkere thermolayer.

Als je een actieve wintersporter bent is het, het beste om een ski-jas te kopen met waterkolom van minimaal 8000 en een ademend vermogen van minimaal 6000. Geef ook geld uit aan goed thermokleding, thermokleding is de eerste laag op je huid en dit zorgt voor een aangenaam gevoel gedurende je ski-dag. Het isoleert bij koude en ventileert bij warmte. Het houdt je fris, warm, koel en droog.

Bij de keuze van je ski-jas is natuurlijk het uiterlijk een belangrijk punt, de technische kwaliteit van de jas en de prijs. Er zijn in heel verschillende prijsklassen ski-jassen te koop, als je ski-jas voor een langere tijd wilt aanschaffen dan kun je kijken naar de technische merken die veel kwaliteit bieden. Een merk als Peak Performance is zo’n merk, zij werken veel met Gore-Tex, maar ook met hun eigen membranen. Merken zoals Brunotti, O’Neill hebben jassen in een lager prijssegment, maar werken wel met een hoge waterkolom en een goed ademend vermogen. De stoffen die gebruikt worden zijn echt erg goed maar er zit natuurlijk altijd een kwaliteits verschil in een jas van 200,-- of 600,-- euro. Desalniettemin verkopen wij bij van Bellen Wind & Snow een ruim assortiment skikleding van verschillende prijsklassen en dit zijn dan ook merken waar wij als zeer actieve wintersporters achter staan, deze merken voldoen aan alle eisen die wij stellen aan skikleding.

Skisokken

Door de toename van het bootfitten, dus het op maat maken van de skischoenen is het van groot belang geworden een goed skisok aan te schaffen. Bij van Bellen Wind & Snow voeren we drie merken ski/snowboardsokken.

Merken skisokken:

Falke skisokken

Mons Royale skisokken

Burton skisokken

Wat is nu het belang van een goede skisok?

  • De goede ski/snowboardsok zakt niet naar beneden gedurende de dag, blijft dus goed op zijn plek zitten

  • Is op schenen en rondom de hiel en tenen wat verdikt zoadt deze delen van been en voet extra beschermt zijn.

  • Voorzien van zo min mogelijk naden

  • Het zijn lange sokken die boven de ski of snowboardschoen uitkomen.

Skijas

Skibroek 

Thermo

Handschoenen

Skibril

Skihelm 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen

Waar mag je wingfoilen en wingsurfen?

Op de plekken waar je mag windsurfen mag je ook wing surfen. Het mag dus op veel plekken behalve op drukke kanalen en waterwegen.

Welke maat wing heb je nodig bij welke wind?

Afhankelijk van hoe hard het waait heb je een beaaplde grote wing nodig. Dit is ook afhankelijk van je niveau en je gewicht. Laat je dus goed informeren wanneer je een wing aanschaft. Bijna alle wings zijn tussen de 2m en 7m. Hierin zijn de 4m en 5m de meest gangbare maten die je het vaakst gebruikt. Het is afhankelijk van waar je aan wingsurfen doet.

Hoeveel wind heb je nodig om te kunnen wingsurfen?

Het leuke aan wing surfen is dat het al mogelijk is met heel weinig wind. Doordat je op een foil staat heb je veel minder weerstand waardoor je met minimale wind al kunt wing foilen.

Is wingsurfen gevaarlijk?

Nee, wingfoilen is niet gevaarlijk afhankelijk van de uitrusting en de weersomstnadigheden. Je kan het zelf zo gevaarlijk maken. Als je zelf wilt. Ga je bijvoorbeeld met hoge golven en hard wind dan zijn er meer risico’s. Je kunt dan ook veel harder gaan en en veel hoger springen.  We raden het sowieso altijd aan een helm te dragen tijdens het wing foilen.

Wat is wingsurfen?

Wingsurfen is een nieuwe sport waarbij je op een foil met een board staat en je laat voorttrekken door een wing. De is te vergelijken met een kite alleen heb je wing vast in je handen en zijn er geen lijnen en bar. Wing surfen is een kruising tussen windsurfen, kitesurfen, golfsurfen en foilen.

Is het moeilijk om te leren wing foilen?

Nee dat is het niet! Meestal kan je naar een aantal lessen wing foilen. Je kunt ook leren wing foilen zonder dat je ervaring hebt met windsurfen of kitesurfen. Om het gevoel krijgen van het wing foilen kan je ook een stabiele sup of surfboard gebruiken om te leren hoe je de wing moet gebruiken. Hierna kan je de foil gaan gebruiken in combinatie met de wing. Ook kan je wanneer je nog twijfelt of je het leuk vindt wing skaten uitproberen. Je gebruikt dan een soort skateboard en een wing om jezelf in beweging te laten.