• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

SUP Peddels kopen

1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

SUP Peddel

Wil je een SUP peddel kopen? Bij Van Bellen ben je aan het goede adres

Bij Van Bellen vind je een breed assortiment aan SUP peddels. Wanneer je een SUP paddle gaat kopen moet je er rekening mee houden dat de meeste paddles om te suppen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, maar bij nader inzien toch heel verschillend zijn.
De merken die we bij Van Bellen verkopen zijn gerenommeerde SUP merken. Zo verkopen we SUP paddles van Fanatic, JP Australia, Red Paddle, Simmer en Unifiber.  

Welke SUP Peddel kies je?

Er zijn verschillende factoren die de keuze van je SUP bepalen. Zo is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je met de peddel wil doen. Er zitten veel verschillen in het blad van een paddle. Daarnaast zijn er verschillende materialen waarvan een SUP peddel gemaakt kan zijn. Ook de schacht van de peddel verschilt. Zo zijn er verstelbare en vaste peddels. Welke je hierin kiest hangt helemaal af van hoe je de peddel wil gaan gebruiken.

Verschillende SUP disciplines

Wanneer je een SUP board aanschaft zal je gewezen worden op de verschillende soorten SUP boards waarmee de sport uit te oefenen is. Zo zijn er SUPS die geschikt zijn voor in de golven, er zijn sups die gemaakt zijn om te racen en je kunt natuurlijk een all-round sup board kopen. Bij deze disciplines horen ook verschillende SUP peddels. Een race paddle heeft een klein blad, zodat je sneller kunt peddelen, terwijl een golfsurf peddel een veel groter blad heeft zodat je veel water wegduwt wanneer je op de golf surft. Een allround SUP peddel zit hier eigenlijk een beetje tussenin zodat je hier alle disciplines mee kunt uitoefenen.

Voor welk materiaal kies je bij een SUP peddel kopen?

Er is veel verschil in SUP peddels door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Je hebt peddels waar carbon in verwerkt is, aluminium peddels, een soort glasvezel en een combinatie van deze materialen. Een carbon paddle is het crème de la crème onder de paddles. Dit materiaal is namelijk stijf én zeer licht in gebruik. Uiteraard is dit ook het meest prijzige materiaal. Een aluminium of kunststof peddel is vaak een goed alternatief, zeker wanneer je net met SUPPEN begint.  

De lengte van je SUP Paddle

De lengte van je SUP peddel bepaal je aan de hand van je lichaamslengte. Er zijn verschillende manieren om de lengte van je SUP paddle te bepalen. Zo kan je een rekensommetje toepassen. Je lichaamslengte deel je door 100, om het vervolgens te vermenigvuldigen met 110. Stel je bent 1.83 m lang. Dan is de rekensom:
1.83 : 100 = 0,0183 x 110 = 2,013
Je moet dus een SUP peddel kopen van ongeveer 2 meter.

Bij het kiezen van de juiste lengte van je SUP peddel is het ook belangrijk welke discipline je gaat uitoefenen. Zo heb je voor suppen in de golven een kortere SUP paddle nodig dan wanneer je gaat racen.

De richtlijnen per discipline zijn als volgt:

·       Golven: lichaamslengte + 20 cm

·       Allround: lichaamslengte + 23 cm

·       Race: lichaamslengte +26 cm

Verstelbare SUP Peddel

Een verstelbare SUP paddle is erg makkelijk voor allround gebruik. Zo is de verstelbare SUP paddle makkelijker mee te nemen doordat je hem klein kunt maken. Daarnaast kan je een verstelbare SUP paddle ook voor verschillende personen gebruiken omdat je hem af kunt stellen op de lichaamslengte.

Meer weten over het aanschaffen van een sup peddel? Bekijk dan de video hieronder.