• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Wingsurf wing kopen

1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Wing kopen

Wingsurfen is een nieuwe super snel groeiende sport in de surfwereld. Bij Wingsurfen ga je doormiddel van de combinatie van de wingsurf wing, Wingsurf foil  board een foil vliegend over het water. Door de combinatie van de wingsurf wing en de foil kun je bij extreem weinig wind al heerlijk varen. Zoals eerder vermeld is een van de onderdelen van je equipment tijdens het wingsurfen is natuurlijk de wingsurf wing zelf. De motor tijdens het wingsurfen.  Doordat het wing surfen een nieuwe sport is en er niet extreem veel informatie over is kan het moeilijk zijn de juiste wing te kopen. Hieronder proberen we je hier meer over te vertellen zodat je de juiste maakt. 

Welke wing moet ik kopen?

Er zijn op het moment verschillende wings te koop op de markt met verschillende shapes. Elke wing heeft zo zijn voordelen en nadelen. De ontwikkelingen van wings gaan erg snel. De oude wings ten opzichte van de laatste generatie verschillen enorm. De nieuwe wings hebben veel meer power dan de oudere wings. Verder zit er ook een groot verschil tussen wingsurf wings met window of zonder. De window in een wingsurf wing zorgt ervoor dat je tijdens het surfen de rest van de surfers op het water kunt zien.

Welke maat wing moet ik kopen?

Welke afmeting wing surfer je moet gebruiken hangt van verschillende factoren af. Als eerste hangt het af van je gewicht. Als je zwaarder bent heb je meer power nodig dan iemand die lichter is. Daarnaast is ook de windsnelheid een belangrijke factor. Hoe harder het waait hoe kleinere wing je gebruikt. De meest voorkomende maat wing is de 4 m2 en de 5m2. Wil je onder bijna alle windomstandigheden kunnen wingen? Dan heb je vaak meerdere wings nodig. Omdat het toch vaak moeilijk is in te schatten welke maat wing je nodig hebt hebben we geprobeerd het te verduidelijken in een tabel. In de tabel hieronder hebben we opgesomd bij welk gewicht en welke wind je ongeveer welke wing moet gebruiken. De maten kunnen natuurlijk afwijken van de schatting hieronder.

 

 Gewicht Maat wing          
   7 meter  6 meter  5 meter  4 meter  3 meter  2 meter
 - 65 kg  9 - 15 kt 10 - 20 kt  11- 22 kt  17 - 32 kt  22 - 42 kt  35 + kt
 65 - 85 kg  9 - 17 kt  10 - 22 kt  12 - 27 kt  19 - 37 kt  27 - 47 kt  40 + kt
 + 85 kg  11 - 19 kt  13 - 25 kt        

*Kt = het aantal windknopen

Begin je met wingen? Dan raden we het sowieso aan om met een 4m - 5m wing te beginnen. Deze zijn wat kleiner waardoor je ook gemakkelijker kan manouvreren en kan bewegen. Ook zullen de wing uiteinde niet in het water komen wanneer je begint met wingen. 

Materiaal wing

Het materiaal dat voor de wings gebruikt worden is hetzelfde materiaal die wordt gebruikt voor kites. De krachten die komen kijken bij het kiten zijn veel heftiger dan bij het wingsurfen. Hierdoor zal het materiaal lang mee gaan. Ook zijn de wings vaak makkelijk te repareren. De merken die bij Vanbellen Wind & Snow worden verkocht zijn allemaal hoge kwaliteit en zijn super sterk. Deze zijn allemaal uitgebreid getest door onze medewerkers

Wing surf merken

Bij van Bellen verkopen we verschillende merken wings. Hieronder hebben we de verschillende merken kort opgesomd.

Deze merken zijn alle drie groot in het kitesurfen, waardoor ze veel technieken hebben kunnen gebruiken. Deze drie merken worden gezien als de meest vooruitstrevende wingsurf merken in de surf

Advies over foil wings

Heb je advies nodig bij het uitzoeken van je wing? Kom dan langs in onze wingfoil shop in Willemstad Brabant. Of stel je vraag via de whatsapp button in de webshop. Bij ons in de wing shop staat er altijd een adviseur klaar die jou van het passende advies zal voorzien.