• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Snowboard heren kopen

1-34 van 34
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-34 van 34
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Het perfecte snowboard voor mannen kiezen?

Als snowboarder is er bijna niks leukers dan een nieuw snowboard uitkiezen. Maar waar moet je op letten als je een nieuw board aanschaft? In onze snowboardshop helpen we je bij het maken van de perfecte keuze zodat jij komende wintersport weer van de pistes kunt knallen. In ons snowboardwinkel verkopen we de volgende merken.

Heren Snowboard kopen?

Wanneer je een nieuw snowboard gaat aanschaffen dan kun je deze vragen verwachten in de winkel. Met deze vragen kunnen we het perfecte board bij jouw rijstijl uitzoeken. 

 1. Hoe lang en ben je: Een snowboard moet qua lengte tussen je kin en neus vallen. Vaak hebben we van verschillende modellen ook verschillende maten.

 2. Wat is je schoenmaat: De meeste snowboards zijn niet breder dan 25 cm breed. Wanneer je schoenmaat groter dan 44 is, dan is het vaak verstandig om een "wide" snowboard te nemen. Hierdoor voorkom je dat je snowboardschoenen zullen uitsteken tijdens het snowboarden en je minder kans hebt dat het board gaat happen. Een andere reden om een wide snowboard te nemen is dat je meer oppervlakte hebt waardoor je in de diepe sneeuw minder ver wegzakt. 

 3. Waar snowboard je: Afhankelijk van wat je leuk vindt om te doen past daar een snowboard bij. Hieronder leggen we de verschillende stylen uit.

 • Freeride snowboards: Dit heet ook wel backcountry snowboarden. Je vindt het geweldig om in verse diepe sneeuw te boarden. Freeride boards zijn speciaal gemaakt om perfect door de poeder te kunnen boarden. Deze boards zijn vaak directional en zijn vaak achterin wat stijver waardoor je de neus wat meer kan laten floaten in de poeder. Het board is vaak wat stijver dus minder geschikt als beginner.
 • Freestyle snowboards: Als freestyler wil je jouw tricks zo goed mogelijk uitvoeren en daar hoort een bijpassend board bij. In het freestylen heb je ook verschillende disciplines. Je kan als freestyler railen, schansen pakken of halfpipes nemen. De boards hebben vaak een twintip shape wat inhoudt dat de voorkant en achterkant hetzelfde zijn qua flex en shape. Hierdoor kan je makkelijk fakie of switch rijden. Ook hebben de snowboards vaak een wat softere flex waardoor je makkelijk tricks kunt doen op de piste. 
 • All mountain snowboards: Dit is het board dat het meeste voorkomt en een echte alles kunner. Je kan er prima in het park mee boarden, off piste of op de normale pist het kan allemaal. Dit snowboard is ook voor alle niveaus geschikt. Voor beginner tot gevorderde.
 • Carve snowboards: Door de specifieke bouwwijze is het met deze boards erg makkelijk om te carven. Deze snowboards zijn vaak wat smaller en stijver waardoor je makkelijk kunt carven met de boarden

Snowboard Shapes 

Er bestaan twee verschillende soorten shapes. Afhankelijk van je style past een bepaalde shape beter bij je voorkeur. We leggen hieronder kort de verschillende shapes uit.

Directional: Niets is symetrisch aan het board. Daarnaast logt bij een directional de contactpunt meer naar de achterkant van het board en is de buiging van het board niet symetrisch. De shape zorgt voor meer drijfvermogen in poeder en je kan er makkelijker door carven. Deze shape komt vaak voor bij all-mountain en freeride snowboards.

Twintip: Alles is symterisch. De voorkant en achterkant zijn het zelfde maar ook de flex en de contactpunten. Hierdoor kan je makkelijker switch en fakie rijden. Deze shape is ideaal voor mensen die veel in het park zijn en dus vooral bij freestyle boards. 

Onderhoud 

Het is belangrijk je materiaal goed te onderhouden zodat het snowboard tijdens de wintersport optimaal performt. Dit kan je doen door je snowboard zelf te waxen en te slijpen. Of door je board voor de vakantie te brengen naar onze snowboard winkel te brengen voor onderhoud.