• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Gieken kopen

1-22 van 22
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-22 van 22
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Giek kopen?

Bij Van Bellen Wind en Snow vind je de beste gieken met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wij verkopen diverse gieken in verschillende prijsklassen, zodat er voor iedereen een giek is, passend bij je wensen.

Verschil tussen aluminium giek en carbon giek

Het eerste punt waarop gieken van elkaar verschillen is het soort materiaal. Je hebt aluminium gieken en carbon gieken. Gieken gemaakt van aluminium zijn veelal goedkoper dan gieken van carbon. Als je het maximale van je materiaal vraagt dan is het belangrijk dat de giek erg stijf is. Daardoor krijg je een directer vaargevoel. Gieken van carbon zijn stijver en meestal ook iets lichter van gewicht. Daarom kiezen windsurfers die regelmatig op het water staan vaker voor carbon. Windsurf je vooral recreatief dan volstaat een aluminium giek aan al je wensen.

Afmetingen gieken

Gieken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Dit is nodig, want de maten van de windsurfzeilen zijn natuurlijk ook heel verschillend. Denk b.v aan de maten va 1.0m2 tot zelfs wel 11.0 m2. Gieken verkopen we in de verstelbare bereiken van 140-270, en ook veel combinaties tussen deze maatvoering. Het verstelbereik is meestal 50 of zelfs 60 cm. Zo is er voor ieder windsurfzeil een bijpassende giek te vinden bij Van Bellen.

Buisdikte, 26 mm giek of 29 mm giek

Naast lengte is de dikte van de buis ook verschillend. Hoe dunner de buis, hoe lekker deze vaak in de hand ligt, maar hoe dikker hoe meer directe feeling je op het zeil hebt. Maar deze maatvoering is een persoonlijke keuze natuurlijk.

V-Grip gieken

Hoe steviger en stijver het materiaal van de giek, hoe betere prestaties je kunt verwachten van de giek. Bij ons vind je van, naast de eerder genoemde verschillen, nog een variant. De giek met een v-vormige grip, de V-Grip giek. Hierbij is een extra element toegevoegd aan de binnenkant van de giek. Dit is een dunnere buis dan de buitenste buis. De grip voelt hierdoor aan als een V-vorm, vandaar de naam V-Grip. Hierdoor ligt de giek nog lekkerder in de hand, maar het zorgt ook voor nog meer stevigheid. Door het extra materiaal is deze giek wel ietsje zwaarder, maar geeft door de stijfheid wel een directer vaargevoel.

Giek met kopstuk

De giek moet uiteraard aan de mast worden vastgemaakt. Tegenwoordig zijn alle gieken voorzien van een eenvoudig te bedienen giekkop, om de mast giekverbinding zo snel en eenvoudig mogelijk te maken zonder te veel beweging.

Belangrijk bij het aanschaffen van een giek is om jezelf twee vragen te stellen. Wat voor type windsurfer ben ik en welke verwachtingen heb ik? Windsurf je in je vrije tijd en vind je jezelf een recreant dan zal een goedkopere giek voor jouw de beste keuze zijn. Pak je het serieuzer aan en wil je echt het maximale resultaat? Dan kost je giek ook iets meer en zou je voor een carbon giek kunnen kiezen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Hoe moet je je Windsurfgiek aanpassen?

1. Een hoge giek geeft meer power; een lage giek geeft meer controle

2. De hoogte van je giek ligt tussen de hoogt van je mond en de onderkant van je borst. Dit is ongeveer 20 cm.

3. Met lichte windcondities is het aan te raden te varen met de boom tussen je schouders en kin.

4. Met harde wind en choppy condities. Maak je harnas lijnen lang en laat de giek lager hangen. 

 

 

 

 

Welke diameter voor een windsurfgiek?

Er zijn verschillende diameters beschikbaar van een windsurfgiek. Deze ligt tussen de 26 en 30 mm. De standaard windsurfgiek maten zijn 29 mm en 30 mm. Welke diameter je kiest is echt een persoonlijke voorkeur.