• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Snowboard Dames kopen

1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Snowboard dames

Veel personen gaan tegenwoordig snowboarden in plaats van skiën. Het “nieuwe rijden” werkt bij velen aanstekelijk. Het snowboarden wordt gezien als surfen, maar dan in de sneeuw. In het verleden waren er tijdens het snowboarden veel valpartijen. Velen liepen lichamelijk letsel op. Dat is nu niet meer het geval. Door de nieuwe modellen van de snowboards kun je nu veel gemakkelijker het snowboarden onder de knie krijgen dan vroeger. Daardoor zijn er nu veel beginners die willen leren snowboarden. Er zijn ook veel kinderen en vrouwen die deze stap wagen. 

Snowboard dames kopen

Voor snowboard dames moet je niet de eerste en beste snowboard kopen die je ziet. Ook al is de uitstraling heel mooi. Bij een snowboard dames moet je vooral letten op het soort dat je wilt kopen en wat je er mee gaat doen. Voor een snowboard dames is een goede voorlichting belangrijk.

Verschil Dames snowboard en heren snowboard

Wanneer je een snowboard als vrouw aanschaft moet je op de volgende punten letten. Een snowboard van een vrouw verschilt namelijk op best veel punten dan die van een man. Hieronder leggen we de verschillen kort uit.

 • Smaller: Vrouwen hebben over het algemeen een kleinere schoenmaat. Hierdoor zijn vrouwen boards vaak wat smaller. Wanneer je een te breed snowboard hebt is het vaak lastig goed te kunnen kantelen wanneer je aan het boarden bent. Hierdoor zijn vrouwen snowboards minder breed. Dit verschilt echter wel per board.
 • Stijfheid: Boards voor dames zijn vaak minder stijf dan een heren snowboard. Vaak hebben vrouwen minder kracht. Hierdoor is een board dat minder stijf is meer geschikt.
 • Korter: Het snowboard voor vrouwen is vaak ook korter. Afhankelijk van je lengte kies je een board dat hierbij past. Vaak is de perfecte lengte als je board net onder je kin komt.
 • Lichter: Een dames snowboard is vaak lichter dan voor mannen. Hierdoor blijf je beter wendbaar op de piste en reageert het board directer.

Soorten vrouwen snowboards 

Er zijn freestyle-, freeride en splitboards verkrijgbaar. Ieder snowboard heeft zijn eigen mogelijkheden. Afhankelijk van wat je style kies je het board dat hier het beste bij past.

 1. Freestyle snowboards. Deze snowboards kunnen worden gebruikt voor park, pipe en all- mountain. Wanneer je een park board aanschaft, heeft deze een korte en zachte constructie. Deze snowboards geven je veel bewegingsmogelijkheden. Ze zijn voorzien van een rocker shape om te voorkomen dat de board op de kanten hapt waardoor je zou vallen. Een pipe board is wat harder dan een park board. Hij zorgt daardoor voor wat meer stabiliteit. Een all-mountain is een board dat de eigenschappen van een park en pipe combineert. Je kunt daardoor meerdere terreinen de baas. Door de mix van stabiliteit en flexibiliteit kunnen snelle runs en jumps worden gemaakt. 
 2. Freeride snowboards kunnen het beste gebruikt worden op pistes die niet geprepareerd zijn of op steile bergen. Ze hebben een lage flexibiliteit en zijn betrekkelijk stijf. Het is een goed board voor de steile hellingen. Wil je zo gaan snowboarden dan moet je toch al wel veel ervaring hebben. Deze alpine boards zijn een stuk smaller dan de gewone boards. Je kunt er nauwkeurig mee sturen. Zelfs voor buitengewone situaties zijn ze geschikt.  Naast de snowboards voor dames beschikken we ook over:

Waar moet ik een snowboard voor dames kopen?

Een dames snowboard kopen doe je bij een gespecialiseerde sportzaak. Ze moeten weten wat een goed board voor je is. Wanneer je een starter bent, moeten ze het juiste board aan kunnen bieden. Een snowboard dames kopen, moet een board zijn waar je gemakkelijk mee op weg kunt en niet te vaak zult vallen, omdat je een verkeerd board hebt. Een snowboard voor mannen zal ook aan andere eisen moeten voldoen dan een voor dames. De verkoper zal moeten vragen wat je er mee wilt gaan doen. Wil je all-mountain gaan snowboarden dan zal hij je enkele geschikte boards moeten aanreiken. Ook zal hij rekening moeten houden met het gewicht en eventueel de leeftijd. Een snowboard dames kopen zal dus niet alleen moeten afhangen van de kleurtjes, ondanks dat die bij dames vaak ook een belangrijke rol spelen. Zorg dat je een board neemt waarmee je als vrouw goed overweg kunt.