• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Handschoenen kopen

1-45 van 45
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-45 van 45
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Skihandschoenen of snowboardhandschoenen kopen

Ontdek ons uitgebreide assortiment handschoenen bij Van Bellen Wind en Snow, zowel online als in onze winkel. Wij bieden een ruime collectie ski- en snowboardhandschoenen van gerenommeerde merken zoals Hestra, Burton, Dakine, Goldbergh, Level, Leki en Lenz

Waarom zijn goede handschoenen belangrijk?

Onze handen zijn vaak de eerste lichaamsdelen die koud worden bij lagere temperaturen. Het menselijk lichaam is zo gemaakt dat bij flinke kou de haarvaatjes in de handen en voeten minder bloedtoevoer krijgen, want het lichaam beslist dan om meer bloed naar de vitale organen te sturen, zodat  deze organen goed doorbloedt blijven. Draag je goede handschoenen die de handen warm houden dan krijg veel minder snel koude handen.

Eigenschappen van een goede skihandschoen/snowboardhandschoen 

  • Waterdicht vermogen
  • Isolerend vermogen
  • Ademend vermogen
  • Beschermende stof
  • Pasvorm

Waterdicht vermogen

De skihandschoenen en de snowboardhandschoenen die wij verkopen zijn allemaal goed waterdicht. Voor snowboarders is de waterdichtheid van de handschoen van groot belang, omdat snowboarders namelijk veel meer contact hebben met de sneeuw, waardoor er hogere eisen aan de waterdichtheid van de handschoen gesteld worden. Veel skihandschoenen en snowboardhandschoenen zijn te koop met het GORE-TEX® membraan, GORE-TEX® keeps you warm and dry, dit geeft de garantie voor de waterdichtheid van je handschoenen. en dit geeft garantie voor de waterdichtheid van je handschoenen. De meeste merken hebben wel een GORE-TEX® lijn en daarnaast hebben de merken ook door het merk zelf ontwikkelde waterdichte stoffen. Burton heeft bijvoorbeeld DRYRIDE™, Dry Ride, de naam zegt het al, zorgt ook voor een droge, warme snowboardrit. Het voordeel van het gebruik van de zelf ontwikkelde stoffen van merken zoals Burton en Dakine is dat de prijs aangenamer is. Dit alles geldt natuurlijk ook voor skiwanten en snowboardwanten.

Isolerend vermogen

Een goede skihandschoen en snowboardhandschoen moeten zowel lage als hoge temperaturen aankunnen. Veel skihandschoenen en snowboardhandschoenen zijn voorzien van een extra binnenhandschoen. Een groot voordeel van een binnenhandschoen is dat je deze kunt dragen als het erg koud is, en bij zachter weer kun je de binnenhandschoen uit je skihandschoen of snowboardhandschoen halen. De binnenhandschoen is meestal vervaardigd uit synthetische fleece, waardoor deze handschoenen weinig ruimte innemen en gemakkelijk in je binnenzak of rugzak kunnen worden opgeborgen. De meeste handschoenen zijn gevuld met PrimaLoft. Dit is een synthetisch alternatief voor dons met dezelfde isolerende werking, maar het is veel duurzamer.

Ademend vermogen

Waarom moet een skihandschoen en snowboardhandschoen nu ademend vermogen hebben; is waterdichtheid alleen niet voldoende? Het ademend vermogen is zeker zo belangrijk als het waterdicht vermogen. Als een handschoen een lage of geen ademende capaciteit heeft, wordt de handschoen aan de binnenzijde vochtig doordat transpiratievocht van je handen in de handschoen terechtkomt, wat ervoor zorgt dat de handschoen aan de binnenzijde nat wordt. Een vochtige handschoen veroorzaakt opnieuw koude handen. Als je skihandschoen of snowboardhandschoen alleen waterdicht zou zijn, kan het vocht de handschoen niet verlaten, wat juist leidt tot koude handen. Met de aanschaf van een handschoen met een GORE-TEX® membraan ben je verzekerd van uitstekend ademend vermogen. Bovendien hebben gerenommeerde merken zoals Burton, Dakine, enzovoort, zelf ontwikkelde stoffen die ook een uitstekend ademend vermogen bieden. Dit geldt uiteraard ook voor skiwanten en snowboardwanten.

Beschermende stof

Een goede skihandschoen en snowboardhandschoen moet voorzien zijn van stevige stof; deze stevige stof moet je handen beschermen bij valpartijen. De sneeuw kan een schurende werking hebben op je huid, vooral als je een flinke schuiver maakt in de sneeuw. Dan is het prettig als je handschoen je handen goed beschermt tegen de sneeuw.

Pasvorm

Een skihandschoen en snowboardhandschoen moet goed passen; je dient handschoenen in de juiste maat aan te schaffen, dan functioneert het ademende, waterdichte en isolerende vermogen het beste. Om te ontdekken welke handschoen de juiste maat heeft, kun je bijvoorbeeld een skistok vastpakken. Als de handschoen dan prettig aanvoelt, heb je de juiste maat te pakken.

Dames en heren skihandschoenen en snowboardhandschoenen

Dames skihandschoenen of dames skiwant

Er zijn verschillende handschoenen voor dames. Een dames skihandschoen of snowboardhandschoen is vaak wat smaller gesneden, korter en oogt optisch niet zo groot. Bij dames bieden we echter veel warmer handschoenen aan en vaak ook dames skiwanten, met een binnenwant of handschoen en gevuld met dons of PrimaLoft. De nadruk bij dames ligt vaak op extra warmte. Ook de uitstraling van de handschoen is belangrijk voor dames; combinaties van kleuren die passen bij de ski-outfit spelen vaak een rol bij de keuze van een skihandschoen. De meeste dames verkiezen een wat slanker ogende handschoen. Merken zoals Leki en Dakine maken zeer fraaie dames skihandschoenen. Een merk als Burton plaatst altijd functionaliteit op de voorgrond; de dameshandschoenen van Burton zijn dan ook wat robuuster, maar een snowboardhandschoen mag ook iets stoerder zijn dan een skihandschoen. Bij al deze merken blijft kwaliteit vooropstaan; het uiterlijk is ondergeschikt aan warmte, bescherming en waterdichtheid.

Heren skihandschoen of heren skiwant

Het assortiment herenhandschoenen is zeer uitgebreid bij Van Bellen Wind & Snow. Er is een ruime keuze in skihandschoenen, snowboardhandschoenen, skiwanten en snowboardwanten. Voor heren hebben we meer keuze in de wat dunnere handschoenen, al dan niet inclusief een binnenhandschoen. Ook zie je vaak de combinatie van leer en stof in herenskihandschoenen.

Verwarmde skihandschoenen

Ervaar ultiem comfort met verwarmde skihandschoenen van Lenz. Uitgerust met oplaadbare accu's bieden ze warmte daar waar nodig. Alle vingers zijn voorzien van verwarmingselementen. Het werkt heel eenvoudig: de accu in de handschoen aanklikken en de handschoen zal warm worden.

Er zijn zoveel soorten skihandschoenen te koop...

Er zijn zoveel soorten skihandschoenen te koop, van heel goedkoop tot zeer prijzig. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de modellen, stofkwaliteiten, extra's zoals binnenhandschoenen, kleuren en maten. Het is verstandig om niet te bezuinigen op je aankoop van skihandschoenen/snowboardhandschoenen, want koude handen kunnen je fijne wintersportdag flink verpesten. Wees altijd voorbereid op de verschillende weersomstandigheden die in de bergen kunnen ontstaan; je kunt 's ochtends met prachtig weer vertrekken en 's middags kan het weer zomaar omslaan, bijvoorbeeld in een heerlijke sneeuwbui belanden. Ontdek ons diverse assortiment, van betaalbaar tot hoogwaardig, en geniet van elke winterse activiteit met warme en droge handen.