• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Handschoenen kopen

1-42 van 42
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-42 van 42
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Skihandschoenen of snowboardhandschoenen kopen

Bij van Bellen Wind en snow hebben we een uitgebreid assortiment handschoenen. Je kunt de skihandschoenen online of in de shop aanschaffen. We hebben een ruime collectie ski en snowboardhandschoenen van de volgende merken:

 • Hestra
 • Burton
 • Da Kine
 • Level
 • Leki
 • Lenz

Onze handen zijn vaak de eerste lichaamsdelen die koud worden bij lagere temperaturen. Het menselijk lichaam is zo gemaakt dat bij flinke kou de haarvaatjes in de handen en voeten minder bloedtoevoer krijgen, want het lichaam beslist dan om meer bloed naar de vitale organen te sturen, zodat  deze organen goed doorbloedt blijven. Draag je goede handschoenen die de handen warm houden dan krijg veel minder snel koude handen.

Eigenschappen van een goede skihandschoen/snowboardhandschoen 

 • Waterdicht vermogen
 • Isolerend vermogen
 • Ademend vermogen
 • Beschermende stof
 • Pasvorm

Waterdicht vermogen

De skihandschoenenen en de snowboardhandschoenen die wij verkopen zijn allemaal goed waterdicht. Voor snowboarders is de waterdichtheid van de handschoen van groot belang , als snowboarder heb je namelijk veel meer contact met de sneeuw, waardoor er hogere eisen aan de waterdichtheid van handschoen gesteld worden. Veel skihandschoenen en snowboardhandschoenen zijn te koop met het  GORE-TEX® membraan, GORE-TEX® keeps you warm and dry, dit geeft de garantie voor de waterdichtheid van je handschoenen. De meeste merken hebben wel een GORE-TEX® lijn en daarnaast hebben de merken ook door het merk zelf ontwikkelde waterdichte stoffen, Burton heeft bijvoorbeeld dry-ride, dry ride de naam zegt het al zorgt ook voor een droge, warme snowboardrit. Het voordeel van het gebruik van de zelf ontwikkelde stoffen van de merken zolas Burton, Da Kanine is dat de prijs aangenamer is. Dit alles  geldt natuurlijk ook voor skiwanten en snowboardwanten.

Isolerend vermogen

Een goede skihandschoen en snowboardhandschoen moet hele lage en hoge temperaturen aankunnen. Veel skihandschoenen en snowboardhandschoenen zijn uitgevoerd met een extra binnenhandschoen. Een groot voordeel van een binnenhandschoen is dat als het heel koud is je de binnenhandschoen kan dragen en dat als het zachter weer is de binnenhandschoen uit je skihandschoen of snowboardhandschoen kan halen. De binnenhandschoen is meestal vervaardigd uit een synthetische fleece, dus deze handschoenen nemen ook niet veel plaats in en kun je dus gewoon in je binnenzak of rugzak opbergen. De meeste handschoenen zijn gevuld met primaloft dit is een synthetische donsvervanger, heeft dezelfde werking als dons, maar is veel duurzamer.

Ademend vermogen

Waarom moet nu een skihandschoen en snowboardhandschoen een ademend vermogen hebben, is waterdicht vermogen alleen niet voldoende? Het ademend vermogen is zeker zo belangrijk als het waterdicht vermogen. Als een handschoen een laag of geen ademend vermogen heeft wordt de handschoen aan de binnenzijde vochtig, zodat het transpiratievocht wat van je handen in je handschoen komt en ervoor zorgt dat de handschoen aan de binnenzijde nat wordt. Een vochtige handschoen zorgt weer koude handen. Als je skihandschoen of snowboardhandschoen alleen waterdicht zou zijn dan kan het vocht de handschoen niet verlaten en zorgt dit juist weer voor koude handen. Schaf je een handschoen aan met een GORE-TEX® membraan, dan ben je verzekerd van een uitstekend ademend vermogen, maar ook de goede merken zoals Burton, Da Kine enz. hebben zelf ontwikkelde stoffen die ook een uitstekend ademend vermogen hebben. Dit alles geldt ook voor skiwanten en snowboardwanten.

Beschermende stof

Een goed skihandschoen en snowboardhandschoen moet voorzien zijn van een stevige stof, deze stevige stof moet je handen beschermen bij valpartijen. De sneeuw kan een schurende werking hebben op je huid, zeker als je een flinke schuiver maakt in de sneeuw, dan is het fijn als je handschoen je handen goed beschermt tegen de sneeuw. 

Pasvorm

Een skihandschoen en snowboardhandschoen moet goed passen, de huidige handschoenen moet je passend kopen, dan werkt het ademende, waterdichte en isolerende vermogen het beste. Om uit vinden welke handschoen de juiste maat heeft  kun je iets vastpakken bijvoorbeeld een skistok en als de handschoen dan prettig aanvoelt dan heb je de goed maat te pakken.

Dames en heren skihandschoenen en snowboardhandschoenen

Dames skihandschoenen of dames skiwant

Er zijn verschillende handschoenen voor dames. Een dames skihandschoen of snowboardhandschoen is vaak wat smaller gesneden , zijn wat korter en ogen optisch niet zo groot. Bij dames bieden we wel veel meer warmere handschoenen aan en vaak ook dames skiwanten, met een binnenwant of handschoen en gevuld met dons of  primaloft. De nadruk bij dames ligt wel vaker op extra warmte. Bij dames is de uitstraling van de handschoen ook heel belangrijk, combinaties van kleuren bijpassende bij de ski outfit spelen vaak een rol in de keuze van een skihandschoen. De meeste dames willen een wat slanker ogende handschoen, Leki en Da Kine, maken hele fraaie dames skihandschoenen. Een merk als Burton heeft altijd functionaliteit op de voorgrond staan, de dames handschoenen van Burton zijn dan ook wel wat robuster, maar een snowboardhandschoen mag ook iets stoerder zij dan een skihandschoen. Bij al deze merken blijft kwaliteit voorop staan, uiterlijk is ondergeschikt aan warmte, bescherming en waterdichtheid.

Heren skihandschoen of heren skiwant

Het assortiment heren handschoenen is zeer uitgebreid bij Van Bellen Wind & Snow, er is een ruime keuze in skihandschoenen, snowboardhandschoenen, skiwanten en snowboardwanten. Bij heren hebben we meer keuze in de wat dunnere handschoenen, al dan niet inclusief een binnenhandschoen. Ook de combiantie van leer en stof zie je veel in de heren skihandschoenen.

Verwarmde skihandschoenen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om handschoenen met verwarming aan te schaffen. Het merk Lenz heeft een prachtig assortiment verwarmde handschoenen. De skihandschoenen van Lenz zijn uitgerust met een oplaadbare accu, de handschoenen worden warm op de plekken waar u dit het meeste nodig heeft. Alle vingers zijn voorzien van verwarmingselementen. het werkt heel simple de accu in de handschoen aanklikken en de handschoen zal warm worden.

Er zijn zoveel soorten skihandschoenen te koop van heel goedkoop tot zeer prijzig. Onderling zijn er erg veel verschillen in de modellen, stofkwaliteiten, extra's zoals binnenhandschoenen, kleuren, maten. Het is verstandig om niet te besparen op je aankoop van skihandschoenen/snowboardhandschoenen, koude handen kan je fijne wintersportdag goed verzieken. wees altijd voorbereid op de verschillende weersomstandigheden die in de bergen kunnen ontstaan, je kunt s'morgens met prachtig weer vertrekken en s'middags kan het weer zomaar omslaan en kun je in bijvoorbeeld in een lekker sneeuwbui terecht komen.