• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf zeilen kopen

1-48 van 66
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 66
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Windsurfzeil kopen

Ben je opzoek naar een windsurfzeil? Hieronder leggen we je alles uit over windsurfzeilen en waar je op moet letten als je er een aanschaft. Zo vertellen we je over de materialen, maten en verschillende soorten windsurfzeilen.

Waar bestaat een windsurf zeil uit?

Voordat je een windusurfzeil gaat kopen is het belangrijk om te weten waar een zeil uit bestaat en waar de verschillende onderdelen voor dienen. Hieronder lichten we de verschillende onderdelen uit.

Een windsurfzeil is gemaakt vanuit zeildoeken en monofilm. Deze materialen samen zorgen voor een sterk en licht zeil. De materialen worden aan elkaar gestikt of gelijmd. Er zijn ook zeilen die een kevlar constructie hebben voor extra stevigheid. Dit is in sommige disciplines nodig. Monofilm heeft ook een ander voordeel. Je kunt er namelijk doorheen kijken. Hierdoor kan je tijdens het windsurfen goed oriënteren waar je heen gaat.

Zeillaten 

In het zeil zitten zeillatten. Deze latten bevinden zich in de breedte van het zeil. Hoe groter je zeil hoe meer latten je hebt. Waarom heb je zeillatten nodig? De zeillatten zorgen voor ondersteuning waardoor het zeil niet in elkaar zakt. Ook zorgt het voor meer stabiliteit tijdens het windsurfen.

Cambers

In sommige zeilen zitten cambers. Cambers zorgen ervoor dat je zeil bij een opgetuigde stand automatisch een beetje bol staat. Dit zorgt ervoor dat je meer snelheid kunt halen uit je zeil. Je ziet dit voornamelijk bij slalom en race zeilen. Een nadeel ervan is dat het moeilijker optuigen is.

Welke maat surfzeil

Wanneer je een nieuw zeil gaat aanschaffen zijn er altijd een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Aan de hand van de antwoorden komt er altijd een geschikt zeil naar voren die het beste bij jouw past. Hieronder lichten we de vragen kort toe die we stellen als je een windsurf zeil komt kopen.

Gewicht

Om het juiste windsurf zeil te kiezen is het belangrijk om te weten wat je lichaamsgewicht is. Waarom is dit belangrijk? Hoe zwaarder je bent hoe groter zeil je moet zijn om je voort te bewegen tijdens het windsurfen. Dus als je lichter bent heb je vaak een kleiner zeil genoeg. Daarnaast geldt voor elk lichaamsgewicht dat wanneer het harder waait je een kleiner zeil nodig hebt. En wanneer het zachter waait een groter zeil nodig hebt.

Ervaring als windsurfer

Afhankelijk van je niveau kan je verschillende soorten zeilen nemen. Alle verschillende soorten disciplines hebben voor beginners en gevorderde zeilen. Een voorbeeld is dat het als beginner fijn is dat je licht zeil hebt. Of een zeil waarmee je makkelijk kunt water starten.

Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen wanneer je gevorderd bent om overpowered te varen. Dit kan soms voordelen hebben.

Wind omstandigheden

Afhankelijk van de wind kies je een bepaalt zeil. Waait het hard dan pak je een kleiner zeil. Waait het zacht dan pak je een groter zeil. Dit komt doordat je met een klein zeil minder zeil oppervlakte hebt waardoor je minder wind vangt. Andersom is het hetzelfde. Met een groter zeil heb je een groter zeil oppervlakte waardoor je meer wind vangt. Kijk voordat je gaat windsurfen goed naar andere. Vraag bijvoorbeeld wat voor zeil ze varen. Let goed op dat je dit vraagt aan iemand met dezelfde ervaring en postuur. In het begin is het vaak moeilijk in te schatten welke maat je moet varen. Door vaker te gaan kan je dit steeds beter inschatten.

Een andere tip hiervoor is om te kijken naar windsnelheden via bijvoorbeeld windguru. Dit geeft je van tevoren een goede indicatie voor welk zeil je moet kiezen.

Locatie waar je gaat windsurfen

Een andere belangrijke factoor is waar je gaat windsurfen. Is dit bijvoorbeeld op zee? Of juist op een meer. Het is belangrijk deze overweging mee te nemen in je keuze van het zeil.

Soorten surf zeilen

Er zijn verschillende disciplines in het windsurfen. Elke verschillende discipline vereist verschillend soort materiaal. We vertellen over de voor- en nadelen die er zijn tussen de verschillende soorten surf zeilen.

Wave zeilen

Wave windsurfen is voor de windsurfer die ervan houdt om onder zware omstandigheden in de golven te windsurfen. De wave zeilen zijn extra verstevigd zodat het harde klappen kan doorstaan. De zeilen zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Het is ideaal om met deze zeilen te springen. Ook worden de zeilen veel gebruikt wanneer het hard waait doordat de zeilen goede controle bieden.

Freestyle zeilen

Deze zeilen zijn geschikt voor de freestylers op het water. Deze zeilen zijn ideaal wanneer je de hele dag tricks wilt doen tijdens het windsurfen. De zeilen planeren snel aan waardoor je makkelijk tricks kan uitvoeren. Ook zijn de zeilen licht van gewicht waardoor je tricks makkelijk kunt uitvoeren. Daarnaast zijn de zeilen ook kleiner waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt om de tricks uit te voeren.

Freeride zeilen

De freeride windsurfers cruisen voornamelijk over het water. Deze freeride zeilen worden het meest verkocht en is voor iedereen geschikt. Je kan de zeilen makkelijk optuigen en beschikken over een uitstekende handeling tijdens het windsurfen. Ook is het zeil ideaal om een water start mee te maken. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat het zeil heel allround ingezet kan worden.

Freerace zeilen

De freerace windsurfers zijn vergelijkbaar met freeriders. Het verschil is dat freeracers iets meer waarde hechten aan hard windsurfen. De freerace zeilen hebben verschillende eigenschappen waardoor dit beter mogelijk is.

Slalom zeilen

Slalom zeilen en race zeilen is voor de windsurfers die extreemhard willen gaan. In de slalom zeilen en race zeilen zitten minimale verschillen. De zeilen hebben een stabiel drukpunt ook in het bovenste windbereik. Hierdoor kan je lang doorvaren met de zeilen. Ook hebben de zeilen cambers waardoor het zeil opgetuigd meer bol staat. Hierdoor kan je nog sneller varen.

Kinder zeilen

Kinder surfzeilen is voor elk kind dat wilt beginnen met windsurfen. Er zijn speciale kindertuigages ontwikkelt voor kinderen die extra licht zijn. Ook zijn de zeilen super stabiel. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om te leren windsurfen voor kinderen.

Complete tuigages

Ook verkopen we complete tuigages. Een complete tuigage bestaat uit een mast, giek, zeil en optrekkoord. Met een complete tuigage heb je een setje dat perfect bij elkaar past. We hebben complete tuigages voor beginners en we hebben complete tuigages voor gevorderde.

Tweedehands surfzeil

Er is een grote markt in tweedehands surfzeilen via marktplaats. De zeilen blijven ook redelijk prijs vast. Wil je van je windsurfzeil af dan raden we het altijd aan om ze te verkopen via marktplaats.

Merken surfzeil

Bij van bellen hebben we een ruim assortiment aan windsurfzeil merken. We hebben zeilen in vele verschillende maten en merken. De merken die we verkopen zijn als volgt. 

Advies windsurfzeilen

Heb je advies nodig over de verschillende windsurfzeilen? We hebben al meer dan 36 jaar ervaring met het verkopen van windsurfen en kunnen al je vragen beantwoorden. Stel je vragen via de whatsapp button in de windsurf webshop of kom langs in onze windsurf winkel.