• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Maat (m2)

Wave windsurfzeilen kopen

1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Wavezeilen

Wavezeilen zijn zeilen die toepasbaar zijn op eigenlijk alle windsurfboards. Maar ze hebben als belangrijkste eigenschap dat ze goed te surfen zijn in wat ruigere omstandigheden dus met wat meer wind. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de zeilen geschikte tijdens het wave windsurfen. Maak je graag sprongen? Dan zijn dit de perfecte windsurfzeilen.

Kenmerken wavezeil

Wat is anders bij een wavezeil dan bij andere windsurfzeilen? In de wavezeilen zijn vaak de neerhaler en de uithaler hoek van de zeilen extra verstevigd. Dit is gedaan omdat je de wavezeilen vaak met ruigere omstandigheden en golven gebruikt. Het is dus nodig dat dit versterkt is. De zeilen zijn vaak robuust en kunnen tegen een stootje. Ook worden de wavezeilen op het binnenwater gebruikt. Dit gebeurt met name wanneer er harde wind is. De reden hiervan is vaak dat de zeilen veel controle bieden.

Maat wavezeil

De maatvoering van de wavezeilen is van ongeveer 3.5m2 tot 6.0m2. Dit is kleiner dan veel andere zeilen. Dit komt omdat je tijdens het wave winfsurfen niet overpowered wilt staan in de ruigere omstandigheden.  Ook hebben de wavezeilen een ietsje hoger opgesneden onderlijk wat ervoor zorgt dat het onderlijk niet snel tegen een golf aan komt als je er mee op zee aan het “waverijden” bent. Zo kan je maximaal genieten wanneer je golven pakt tijdens het windsurfen.

Materiaal wavezeil

De meeste wavezeilen zijn gemaakt van monofilm. Dit materiaal is super licht en erg sterk. Dit is belangrijk doordat je tijdens zware omstandigheden het wavezeil gebruikt. Een andere belangrijke eigenschap van het materiaal is dat het doorzichtig is. Hierdoor kan je goed zien waar je naar toe gaat tijdens het windsurfen. Vaak zijn de verschillende stukken monofil aan elkaar gestikt of gelijmd.

Latten wave windsurfzeil

De meeste wave windsurfzeilen hebben 3 of 4 latten in het zeil zitten. Door de laten kan je onder de ruigere omstandigheden als chop, golven en harde wind toch stabiel varen. Het biedt dus extra versteviging aan het zeil

Wave windsurfzeilen masten

Welke windsurfmast moet je gebruiken voor een wavezeil? De wavezeilen worden tegenwoordig het meest gevaren met een RDM mast (reduced diameter mast). Het is geen must om een RDM mast te gebruiken. Een RDM mast heeft een dikkere binnenwand waardoor de mast minder snel breekt. Je kunt ook prima een SDM mast (standard diameter mast) gebruiken. De vaareigenschappen van het zeil blijven normaal zonder concessies te doen.

Merken windsurfzeilen

Bij Van Bellen verkopen we vele verschillende merken wavezeilen. Ook hebben we de zeilen in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Bij de specifieke producten hebben we altijd extra informatie over wat dat zeil zo specifiek maakt. Hieronder hebben we overzicht van de verschillende merken die we verkopen van wave windsurfzeilen.

Advies wave windsurfzeilen

Is het lastig om het juiste zeil te vinden? We hebben al meer dan 36 jaar everaring in de windsurf wereld. Stel je vraag via de whatsapp button of kom langs bij ons in de winkel. Dan leggen we je alles uit over de wavezeilen.