• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Freestyle Zeilen kopen

Freestyle zeilen

Freestyle zeilen, de naam zegt het eigenlijk al zijn gemaakt om mee te freestyle windsurfen. Deze zeilen zijn het meest geschikt voor de doelgroep die trucs wil doen op het water. Hieronder bespreken we wat de kenmerken zijn van deze zeilen en wanneer je moet kiezen voor een freestyle zeil.

De eigenschap van deze zeilen is dat ze heel snel aan-planeren. Waardoor je snel je trucs achter elkaar kunt doen. Ook zijn de zeilen licht van gewicht. Je zult vaker vallen met freestyle windsurfen. Hierdoor is het fijn dat het zeil makkelijk en snel op te trekken is. Ook geeft een kleiner zeil meer bewegingsvrijheid waardoor het uitermate geschikt is om trucs mee te doen.

De windsurfers die deze freestyle zeilen varen gebruiken ook meestal een surfboard dat erg snel planeert. Dit is vaak een freestyle board en uitermate geschikt is voor radicale trucs. Zelfs op valk water zijn deze zeilen dus heel goed te gebruiken.

Omvang freestyle zeilen

De meeste freestyle zeilen zijn niet groot van omvang. De zeilen zijn over het algemeen erg explosief zodat je goed je tricks kan uitvoeren. Het is belangrijk dat je afhankelijk van de condities de goeie maait freestyle zeil kiest. Het is niet fijn om heel erg overpowered te staan. Welk omvang kies je voor je freestyle zeil is afhankelijk van de volgende punten.

  • Ervaring als windsurfer
  • Gewicht
  • Wind omstandigheden
  • Waar je gaat windsurfen

Kijk ook altijd even rond waar andere mee varen. En heb een praatje met elkaar voordat je het water opgaat. 

Materiaal

De zeilen zijn gemaakt van monofilm en zeilstof. Deze combinatie zorgt ervoor dat de zeilen erg sterk zijn. Dit is zekernodig tijdens het freestylen omdat je vaker en hardere klappen maakt. Ook zorgt het monofilm ervoor dat je goed door je zeil kunt kijken.

Latten

De meesten freestyle zeilen hebben 3 of 4 latten. Andere zeilen hebben vaak veel meer latten. Dit komt omdat de andere disciplines zeilen een grotere omvang hebben. Freestyle zeilen zijn zoals net al gezegd niet groot van omvang waardoor ze dus minder latten hebben.

Masten

Bijna alle freestyle zeilen worden gevaren met een RDM-mast. De rdm mast is een stuk sterker dan een SDM mast. De RDM mast hebben een verbreedde binnenwand. Dit is echt noodzakelijk bij het freestylen omdat er veel spanning op komt te staan tijdens het freestylen.

Merken

De freestyle merken die we verkopen zijn de volgende.

  • RRD freestyle zeil

Wat is het verschil tussen een wave zeil en een freestyle zeil

De grootste verschillen tussen deze zeilen zit hem met name in de gieklengte. De gieklengte van een freestyle zeil is vaak korter dan die van wave zeilen. Hierdoor kan je makkelijker ducken met een freestyle zeil. Ook zijn tricks makkelijker uit te voeren met een freestyle zeil doordat het lichter is.

Advies freestyle zeilen

Heb je vragen over de freestyle zeilen? We hebben al meer dan 36 jaar windsurf ervaring en kunnen je alles vertellen over de zeilen. Kom bij ons langs in onze windsurfwinkel of op onze windsurfshop. Je kan ook al je vragen stellen via de whatsapp button.