• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Kite Barren kopen

1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kite Bar

Je nieuwe kitesurf bar van RRD, Naish of Cabrinha online of in de winkel kopen bij Van Bellen Wind & Snow in Willemstad. De barren van Naish, RRD en Cabrinha staan bekend om de hoge qualiteit van zowel de lijnen als de stuurstok.

Een kite bar is de stuurstok waarmee een kite bestuurd wordt. Een kitebar bestaat niet alleen uit deze stuurstok, maar ook de lijnen waarmee de bar aan de kite bevestigd worden vallen onder de naam kite bar. De hele kitesurf bar bestaat uit de stuurstok, powerlijnen, stuurlijnen, depowerlijn, safetylijn, depowersysteem, quickrelease, chickenloop en v-splitsing.

Bij Van Bellen verkopen we kite barren van twee merken, de RRD kite bar, Naish kite barCabrinha kite bar. Elk kitesurf merk heeft een eigen voorkeur qua materiaal. Maar ook bijvoorbeeld de lengte van de lijnen. Echter komt in essentie de werking van de kite bar op hetzelfde neer. De grootste verschillen zitten is de lijnen die de merken gebruiken.

De werking van de Kitesurf bar

Aan de zijkanten van de kite zijn twee stuurlijnen bevestigd. Deze twee stuurlijnen gaan rechtstreeks naar de bridles van de kite. Wanneer je de rechter stuurlijn korter maakt dan de linker, stuurt de kite naar rechts. Maak je de linker stuurlijn korter dan de rechter, dan stuurt de kite naar links.

De powerlijnen lopen door de kite bar naar de trapeze en zorgen ervoor dat de krachten van de kite worden overgedragen aan de kitesurfer. De powerlijnen zijn de middelste tween lijnen op de bar en zijn te bedienen door de bar naar je toe te trekken of van je aft e duwen.

De kite poweren en de kite depoweren

Met een kitesurf bar kan je poweren en depoweren. Dit wil zeggen dat je meer of minder wind in de kite krijgt. Meer wind betekent natuurlijk meer kracht en minder wind betekent minder kracht. Wanneer je de kite bar naar je toe trekt komt er meer kracht op de stuurlijnen, waardoor de kite kantelt en wind pakt. Dit is poweren. Depoweren werkt tegenovergesteld, je duwt de kite bar van je af wanneer je minder wind en dus kracht nodig hebt. Doordat je de kitesurf bar weg duwt, gaat de druk van de stuurlijnen af en valt de wind uit de kite.

Bijna alle kitebarren hebben een depower-systeem. Het depower-systeem zorgt ervoor dat de kracht van de kite beïnvloed kan worden. Zo power of depower je de kite gemakkelijker.

Kite bar kopen

 Wil je meer informatie over een kitesurf bar? Whatapp, Bel of mail ons met je vraag of kom langs in de winkel voor een passend advies. We zijn te bereiken of 0168-473220 of info@vanbellen.nl.
Natuurlijk raden wij iedereen aan om eerst een kiteles te volgen voordat je zelf aan de slag gaat. Een kitesurf bar is door alle lijnen en toebehoren vrij ingewikkeld te gebruiken, waardoor een complete uitleg en les hierover geen overbodige luxe zijn! Wilt u persoonlijk advies en de verschillen tussen de kit barren even voelen kom dan gezellig lang is de surfshop. Wij zorgen dat er altijd een expert klaarstaat om u van passend advies te voorzien.

Ben je op zoek naar andere kite artikelen dan een kitesurf bar? Via onze site of in onze winkel stel je een gehele kitesurf set samen met o.a. kitevliegerstrapezes, kitesurf wetsuitkite helm en kitesurf accessoires.