• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf Waveboards kopen

1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Freestyle & Wave Windsurfboards

Wil je springen en golven rijden? Kies dan voor een waveboard!

Houd je van uitdaging en wil je je windsurf skills verbreden? Of heb je al meer ervaring in de golven of met springen? Dan kan je voor een waveboard kiezen. Dit board is geschikt om in de golven sprongen te maken en de golven te rijden. Een waveboard is over het algemeen goed draaibaar en reageert direct. Daarnaast moet een waveboard ook wat klappen kunnen opvangen wanneer je een meters hoge sprong landt. Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt is daarom heel sterk en daardoor ook vaak wat zwaarder. De rails van een waveboard zijn dun en rond en de tail is smal zodat het windsurfboard goed wendbaar is. De meeste wave boards hebben weinig volume, zodat je veel controle hebt tijdens het wave windsurfen. Doordat het wave board weinig volume heeft zal die wel sneller zinken als er niet veel wind is. Om goed te kunnen draaien heeft een Wave board kleine, gebogen vinnen. De hoeveelheid vinnen kan variëren van één tot vier vinnen. Simpel gezegd, hoe meer vinnen je gebruikt onder je windsurfboard, hoe toegankelijker wave surfen wordt.

Ook freestyle boards koop je bij Van Bellen wind & Snow

Een wave board presteert niet alleen in de golven, maar je kunt het ook gebruiken als je op bijvoorbeeld binnenwater surft met een sterkere wind. Je kunt hier dan ook prima sprongen maken. Het is dan wel aan te raden om een board met wat meer volume te kiezen én met meerdere vinnen te varen. Ook heb je boards die special gemaakt zijn om mee te frystylen. Deze boards zijn super wendbaar en kunnen zeker tegen een stootje. Vaak kun je de freestyle boards herkennen aan het hebben van 1 voetband achterop de windsurfboard.

Welke bouwconstructies worden gebruikt bij wave en freestyle windsurfboards?

Zoals eerder vermeld moeten zowel freestyle windsurfboards als wave windsurfboards tegen een stootje kunnen door de klappen op het water. Door deze reden zie je vaak dat een wave of freestyle windsurfboard of van hout of carbon gemaakt is. Hout en carbon zijn beide sterke materialen voor het bouwen van een windsurfboard. Deze bouwwijzen zorgen voor goede performance dat toch een stootje kan hebben. De houten boards zijn over het algemeen wat zwaarder en wat goedkoper dan de carbon windsurfboards. Carbon windsurfboards zijn er licht en stijf, maar zijn meestal wat duurder dan andere bouwwijzen.

Van welke merken kan ik windsurfboards kopen bij Van Bellen Wind & Snow?

Bij Van Bellen verkopen we wave en freestyle windsurfplanken van de topmerken in de windsurfmarkt. Zo verkopen we boards van de volgende merken.

Heeft u een board in gedachten die niet bij ons op de website staat? Neem dan vooral contact met ons op! Vaak kunnen wij wel aan deze spullen komen en u een mooie deal aanbieden. We zijn telefonisch, via de mail of via de whatsapp button bereikbaar en proberen altijd zsm te reageren. Ook bent u altijd welkom bij ons in de grote surfshop in Willemstad Noord-Brabant. Hier staat altijd een specialist voor u klaar om u van het passende advies te voorzien.