• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

SUP Kleding

1-48 van 53
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 53
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Sup kleding kopen

Wat voor kleding moet je dragen tijdens het suppen? Een goede vraag waarop we hieronder antwoord gaan geven. Deze steeds populairder wordende sport heeft namelijk ook kleding die speciaal gemaakt is voor tijdens het suppen. Het belangrijkste is dat je voldoende bewegingsruimte hebt in de kleding die je aan hebt. Dat en meer lees je hieronder.

Waar moet je op letten wanneer je sup kleding koopt?

Als je sup kleding koopt moet je op een aantal punten letten. Als eerste is wanneer je wilt gaan suppen. Sup je bijvoorbeeld alleen in de zomer of ook in de winter? Hier heb je uiteraard verschillende soorten outfits voor. 

Sup Kleding zomer

Sup kleren die je in de zomer draagt heeft als belangrijkste functie je beschermen tegen de zon. Op het water verbrand je een stuk sneller. Hierdoor is het verstandig in de zomer beschermende kleding te dragen tijdens het suppen. Ook helpt het om je warm te houden in de wind. 

Sup Kleding winter

Ook in de winter kan je prima gaan suppen. Wat in winter belangrijker is dan in de zomer is om je goed aan te kleden. Het kan natuurlijk zijn dat je in het water valt. De kleding helpt dan om onderkoeling te voorkomen. Een wetsuit is hiervoor ideaal. Je blijft dan goed warm tijdens het suppen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een sup thermo broek te dragen in combinatie met een thermo jas. De kleding is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het materiaal, des te meer bescherming tegen de koud. Kies vooral iets waar je je goed bij voelt en waar je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Soorten sup kleding 

Zoals je al merkt zijn er vele verschillende soorten sup kleding. Hieronder leggen we de verschillende soorten kleding kort toe.

- Sup broek: Deze broek beschermt je tegen de kou en tegen de zon. Vaak zijn het wat strakkere broeken. Ze worden ook wel sup leggings genoemd. Ze zitten erg comfortabel!

- Sup shirt: Je kan ervoor kiezen om een lycra te dragen die je beschermt tegen de zon. Of voor een neopreen shirt die er meer voor zorgt dat je het warm hebt. 

- Sup schoentjes: Vooral in de winter kan het fijn zijn om schoentjes te dragen die je voeten warm houden. Daarnaast kan het ook fijn zijn als je ergens gaat suppen waar scherpe objecten in het water liggen zoals schelpen. De schoentjes beschermen je voeten dan wanneer je er vanaf valt. 

- Long john: Een long john is een wetsuit zonder armen. Ideaal voor tijdens het suppen. Je armen kunnen namelijk zonder beperking bewegen. Daarnaast houdt de rest van de wetsuit je goed warm. Je kan er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een sup shirt overheen te dragen om ook de armen met een dun laagje te bedekken.

Welke wetsuit voor het suppen?

Dit is erg afhankelijk wanneer je de wetsuit wilt gebruiken en met welke temperaturen. Hoe kouder het wordt hoe dikker de wetsuit is die je nodig hebt. Een nadeel van een dik wetsuit is wel dat je een stuk minder bewegingsvrijheid hebt waardoor je minder makkelijk kunt peddelen tijdens het suppen.

Wat voor kleding draag je tijdens het suppen?

In de zomer draag je beschermende kleding tegen de zon tijdens het suppen. In de winter draag je beschermende kleding tegen de koud tijdens het suppen. Er zijn vele verschillende soorten sup kleding. Kies vooral iets waar je je comfortabel bij voelt. Ook de bewegingsruimte in de sup kleding is belangrijk. Weinig bewegingsvrijheid is namelijk niet fijn tijdens het peddelen. 

Merken Sup Kleding

Bij van bellen verkopen we een ruim assortiment aan sup Kleding. We hebben dames sup kleding en heren sup kleding. Er zijn duidelijke verschillen tussen de dames kleding en de heren kelding. Let hier dus op bij het aanschaffen. De verschillende sup kleding merken die we verkopen zijn:

Advies sup kleding

Heb je advies nodig over de juiste sup kleding? Stel dan je vraag via de whatsapp button of kom langs in de winkel. We helpen je graag met goed en eerlijk advies in onze sup winkel in Brabant Willemstad.