• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Skischoen op maat

Skischoenen op maat: Perfect passende Skischoenen voor iedereen

Heb je last van zere voeten tijdens het skiën? Of ben je simpelweg op zoek naar de juiste skischoenen voor een perfecte pasvorm? Dan ben je hier aan het juiste adres. Skischoenen op maat zijn de oplossing voor veel wintersporters die comfort en prestaties op de piste willen verbeteren. Bij van Bellen Wind & Snow hebben we gespecialiseerde bootfitters in huis. Voor de start van het nieuwe winterseizoen krijgen zij nog extra bootfittingscurssen om ervoor te zorgen dat we je optimaal kunnen helpen bij het aanpassen van de skischoen. De meeste skischoenen kunnen worden aangepast.

Hoe werkt het aanmeten van skischoenen?

1. Informatief gesprek

Zijn er eventuele klachten bij de oude skischoenen, fysieke beperkingen, persoonlijke informatie.

2. Voetanalyse

We meten de voet nauwkeurig op, bekijken de vorm van de voet, de hoogte van de wreef en aan de hand van de voetmeting bepalen we welk type schoen bij de voet kan passen.

3. Flex van skischoen bepalen

Hoeveel flex heeft je skischoen nodig? Naar aanleiding van het gesprek, bepalen we de flex van de skischoen.

4. Op maat maken

We maken de skischoen op maat. We werken met thermoplatische buitenschoenen, die we door verwarming kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen de binnenschoenen ook aangepast worden.

Welke merken skischoenen zijn geschikt voor bootfitting

Eén van de geavanceerde technieken die we bij Van Bellen toepassen tijdens bootfitting is het verwarmen van skischoenen. De meeste skischoenen van de volgende merken kunnen we nog passender aan je voet maken door ze te verwamen:

Skischoen op maat

Skiën zonder pijn in je voeten?

Herken je dat? Altijd wel een pijntje in je voeten tijdens het skiën? Dit is niet nodig! Door middel van bootfitting zorgen wij dat de skischoen perfect aan je voet wordt aangepast, zodat je optimaal kunt genieten van je wintersport. Klik hierboven om een afspraak te maken!

Skischoenen op maat kosten

Wanneer je jouw skischoenen bij ons in de winkel koopt, bakken wij je schoenen de eerste keer gratis. Heb je bijzondere eisen om de schoen echt specifiek op je voet aan te passen? We bekijken per schoen wat de kosten hiervan zijn. Hieronder zie je wat wij kunnen doen.

 • Een verbreding van de skischoen
 • Een punch/uitdeuking van de skischoen
 • (Opnieuw) vacuüm fitten van de skischoen
 • Ovenfitten van skischoenen 
 • Binnenschoenenmodificaties van de skischoen

Elke persoon heeft specifieke eisen voor het op maat maken van de skischoen. Er zijn bijvoorbeeld grote verschillen bij het op maat maken van skischoenen voor kinderen, vrouwen en mannen. Vrouwen hebben bijvoorbeeld over het algemeen bredere kuiten, hier dienen wij rekening mee te houden bij het kiezen en fitten van de skischoenen. Doordat we gecertificeerde bootfitters zijn, weten wij de problemen per persoon goed te verhelpen om de schoen perfect te maken.

Bootfitting

 

Bootfitting bij Van Bellen

Hoe gaat dat bootfitten in zijn werk?

Allereerst zullen wij een uitgebreide voetanalyse doen. Vaak merken wij dat pijn in de voeten tijdens het skiën een maatprobleem is. Wanneer de schoen niet perfect aansluit op de voet ontstaat er speling, waardoor je voet moeite zal moeten doen om op zijn plaats te blijven. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit pijntjes oplevert.

Maar ook een te krappe schoen zal pijn opleveren. Daarom meten wij je voeten én stellen we de stand van je voeten vast. Aan de hand van deze uitkomsten, in combinatie met jouw wensen, zullen wij een selectie skischoenen samen passen, totdat we de beste schoen voor jou gevonden hebben. Deze schoenen zullen we dan fine-tunen tot ze perfect aansluiten op jouw voeten!

Wat voorkom je wanneer je jouw skischoen op maat laat maken?

Veel voorkomende klachten die je voorkomt door skischoenen te laten bootfitten zijn:

 • Geen last meer van gevoelloze tenen tijdens het skiën
 • Geen last meer van een drukpunt op je wreef
 • Weinig tot geen voetzool kramp of brandende voorvoet tijdens het skiën
 • Beknelde kuiten, kleine teen en enkel tijdens het skiën
 • Geen last van de bobbel op je grote teen tijdens het skiën
 • Het voorkomt pijnlijke schenen tijdens het skiën.

Skischoen op maat

 

Waarmee moet je rekening houden wanneer je jouw skischoenen koopt?

 • Temperatuurverschillen: Wanneer je op piste staat moet je er rekening mee houden dat je schoenen stijver zijn dan in de winkel door het temperatuurverschil. Ondanks dat de meeste skischoenen hier steeds beter tegen kunnen blijf je toch nog lichte verschillen voelen.
 • Skistijl: Neem skischoenen die bij je stijl past. Kan je goed skiën, dan kies je vaak voor een stijvere schoen. Heb je nog niet zoveel ervaring, kies dan voor een flexibelere schoen. Deze is vergevingsgezinder en straft je daardoor minder snel af.
 • De juiste maat skischoen: De grootste oorzaak van pijn in de voeten tijdens het skiën is de verkeerde maat schoenen. Laat je dus goed adviseren over welke maat skischoenen je neemt. Dit voorkomt bij veel mensen pijn in de voeten tijdens het skiën.
 • Maak skischoenen op de juiste manier vast: Klip jij je skischoenen op de juiste manier vast? Moet jij gedurende de dag je skischoen steeds strakker doen? Of doe jij de skischoenen zo strak dat je een slapend gevoel in je voeten krijgt? Dit hoeft niet. Een juiste afstelling is essentieel! Laat je wanneer je schoenen koopt in de winkel adviseren hoe je het beste je schoenen kunt afstellen.
 •  Skischoenen op Marktplaats kopen: Wij raden het af om tweedehands skischoenen te kopen. Een skischoen gaat namelijk naar iemand zijn voet staan wanneer deze gebruikt wordt. De kans dat je de perfecte schoen kan vinden die bij je techniek en voet aansluit is nihil. Dit is ook de reden dat veel mensen last van de voeten hebben wanneer ze skischoenen huren. Wij raden het aan wanneer je de skispullen voor wintersport huurt, toch skischoenen te kopen. Hierdoor kan je altijd op wintersport zonder pijnlijke voeten.

Verwarmen van skischoenen 

De meeste skischoenen van Atomic, Salomon, Fischer en Tecnica kunnen we de skischoen nog passender aan je voet te maken door ze te verwarmen. De schoenen gaan als het ware een oven in, waardoor het materiaal soepel wordt en naar je voeten vormt. 

Naast het geheel verwarmen van de schoen kunnen we ook specifieke plekken behandelen doormiddel van verwarmen, uitsnijden of uitdrukken. 

Onderschat niet de keuze van goede skisokken!

De kwaliteit en keuze van skisokken speelt een veel grotere rol dan we denken. Een goede sok zorgt voor veel comfort tijdens het skiën. Kies dus voor een dunne, warme en ademende sok. Wil je meer weten over de keuze van sokken? Tegenwoordig verkopen heel veel merinowool sokken, deze skisokken zijn dunner en warmer dan de synthetische skisokken. Dit past beter bij de op maat gemaakt skischoenen. De merinowool sok is wel wat duurder dan de synthetische sok, maar het grote voordeel van de merinowool sok is dat de skisok veel duurzamer is en dat je voeten aanzienlijk minder transpireren. Wij verkopen van de merken Falke en Mons Royale skisokken. Lees dan hier meer over skisokken.

Laat je adviseren

Niets is zo belangrijk als passende schoenen op wintersport. Bootfitting begint dus al bij het kiezen van de juiste maat en het type van je skischoenen. Het kiezen van de juiste skischoenen is zo makkelijk nog niet. Kom daarom langs in de winkel en laat ons je begeleiden en adviseren bij het kopen van je schoenen. Wij hebben gecertificeerde bootfitters in de winkel die je goed kunnen helpen zodat je zonder pijn op wintersport kan.

Skibotten op maat

Voor onze Belgische klanten: Onze winkel ligt minder dan 1 uur van Antwerpen af. Wanneer u uw skibotten op maat wilt laten maken dan kunt u makkelijk bij ons komen in de winkel. Wanneer u uw skibotten bij ons heeft aangeschaft zullen wij gratis de skibotten bakken zodat u geen pijn heeft aan uw voeten.

Wat zijn de kosten van een skischoen op maat?

Afhankelijk van wat je precies wilt kunnen we verschillende acties uitvoeren om de skischoen comfortabeler te laten zitten waar ook verschillende kosten aan verbonden zijn. Als u uw skischoen bij ons aanschaft kunt u de schoen gratis laten bakken.