• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

4 mm wetsuits kopen

1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

4 mm Wetsuit kopen?

Groot aanbod in wetsuit 4 mm bij Van Bellen

Bij Van Bellen ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een surfpak. We verkopen niet alleen wetsuits voor kitesurfen, windsurfen en golfsurfen, maar ook voor bijvoorbeeld zeilen en wakeboarden. Deze wetsuits hebben we in verschillende diktes. Op deze pagina vind je O’Neill wetsuit en Ion wetsuit van 4 mm. O’Neill en Ion zijn  gerenommeerde merken die garant staan voor kwaliteit. Je kan een wetsuit 4 mm kopen als een surfpak dat allround gebruikt kan worden in niet té koude omstandigheden. Een 4 mm surfpak zit tussen een zomerwetsuit en een winterwetsuit in. Daarom kan dit in Nederland bijna heel het seizoen rond gedragen worden. Voor echt winterse omstandigheden is een 4 mm surfpak te koud.

Dames-, heren- of kinder wetsuit

Ga je een wetsuit kopen, dan is het belangrijk om het juiste type te kopen. Er zitten verschillen tussen een heren surfpak 4 mm, een dames surfpak 4 mm en een kinder surfpak 4 mm. Een herenwetsuit is speciaal voor heren gemaakt, een dameswetsuit voor dames en een kindersurfpak voor kinderen. Bij het kopen van een wetsuit speelt de pasvorm een belangrijke rol. Daarom raden wij aan een passend wetsuit te kopen uit de juiste categorie. Een wetsuit moet eigenlijk als een tweede huid voelen

Surfpak van neopreen

Een wetsuit is gemaakt van neopreen. In het geval van een surfpak 4 mm ishet neopreen 4 millimeter dik. 

Wat is neopreen

Neopreen is een soort elastisch rubber en heeft goede isolatie-eigenschappen. Daarom worden de meeste surfpakken van neopreen gemaakt.

Een neopreen wetsuit werkt doordat er een laagje water tussen het lichaam en het neopreen ontstaat. Dit laagje water warmt op door de warmte van het lichaam. Het is dus van belang dat een wetsuit perfect aansluit op je lichaam. Bij een te groot wetsuit komt er teveel water in het wetsuit. Je lichaam heeft moeite met opwarmen. Hoe beter de wetsuit past, des te minder heb je het koud. Een wetsuit heet dus een wetsuit, omdat het werkt met een laagje water, als nat pak dus eigenlijk.

Naast dit laagje water, zorgen de luchtbellen in het neopreen ook voor het warm houden van je lichaam. Hoe dikker het neopreen, hoe meer luchtbellen het bevat en hoe warmer het is. Een pak van 5/6 mm dik isoleert dus beter dan een pak van 2/3 mm dik. Een pak van 4 mm zit hier precies tussenin.

Kwaliteit van een wetsuit

Ga je een wetsuit kopen dan is het belangrijkste dat een wetsuit goed op maat is. Daarnaast verschillen onze 4 mm wetsuits in bijvoorbeeld de soepelheid van het neopreen of de afwerkingen. Er zit verschil in het afwerken van de naden. Pakken in een hoger prijssegment hebben bijvoorbeeld vaker getapete naden. Dit zorgt ervoor dat er minder water door de naden binnen komt.

Zoek je een dikker pak? Bekijk ons aanbod 5/6 mm pakken. Surfen met warmer weer? Kijk dan voor een 2/3 mm pak of een shorty

Naast wetsuits heb je nog meer accessoires nodig om te surfen. Zo kunnen bij kouder weer surfschoentjes van pas komen. Maar ook neopreen handschoenen of een neopreen beanie zijn fijn om te dragen wanneer het koud is.