• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Volume (Liters)

Freerace boards kopen

1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Interesse in een Freerace Windsurfboard kopen?

Ben jij een surfer die er gek van is om zo snel mogelijk over het water te knallen met goede controle? Dan zijn Freerace windsurfboards iets voor jou! Vaak zie je dat windsurfers van een Freeride board over stappen naar een Freerace windsurfplank om nog meer snelheid en adrenaline uit de windsurfsessie te halen. Een Freerace windsurfboards zit tussen een Race windsurfboard en een Freeride Windsurboard in. De Freerace planken varen en planeren net wat comfortabeler dan volle race en slalom boards. Ook draaien de Freerace windsurfboards wat lichter en gemakkelijker dan de race boards. Toch zijn de Freerace boards een stuk harder en sneller dan de Freeride boards. Dus heb jij je Freeride board goed onder controle en ben je op zoek naar de volgende stap? Dan is een Freerace board een goede keuze.

Welke type en grote Freerace windsurfplanken zijn er?

Freerace windsurfplanken worden op verschillende manieren en in verschillende volumes geproduceerd. Zo lopen de volumes van een Freerace windsurfboards op van ongeveer 95 liter naar 140 liter. De maat die bij u past hangt af van in welke weersomstandigheden u het board wilt gebruiken. Wanneer je je winsurfplank met weinig wind wilt gebruiken neem je meestal een wat hogere inhoud zoals 140 liter. Met harde wind neig je wat eerder naar bijvoorbeeld 105 liter, omdat het board dan beter te controleren is. Ook heeft de grote uiteraard te maken met uw eigen lichaamsgewicht. Verder bouwen de windsurfmerken de boards op verschillende manieren. Bij ons in de surfshop kun je freerace boards kopen van de toonaangevende windsurfmerken zoals;

Welke bouwwijzen moet ik kopen voor mijn Freerace board?

Vaak kun je dan bij deze merken kiezen uit een board dat zich richt op het Freerace assortiment. Deze merken bouwen allemaal specifieke boards die zich richten op het Freerace windsurfen. Deze merken hebben dan voor de specifieke Freerace windsurf types ook nog verschillende bouwwijzen. Zo kun je vaak kiezen uit glasvezel, wood of carbon. Wanneer je op hoge snelheden wilt windsurfen is het belangrijk dat je board stijf en licht is. Daarom is over het algemeen een board met een carbon bouwwijze de snelste en stijfste optie. Dit is echter ook de optie die het duurste is in de aanschaf. Een andere goede optie is een wood/houte bouwijze. Dit zijn over het algemeen ook erg stijve en snelle windsurfboards, alleen de wood bouwijze is net iets zwaarder dan carbon. Ook worden de boards in verschillende materialen combinaties gebouwd zoals hout een glasvezel.  

Een Freerace windsurfboard kopen bij Vanbellen Wind & Snow

Zoals eerder vermeld bieden wij Freerace windsurfboards aan van de topmerken op de markt. Op de website hebben wij een aantal windsurplanken staan. Weet jij niet precies welk board bij jou past of staat het board wat jij wilt er niet tussen? Schroom dan niet ons een berichtje te sturen via de mail of de whatsapp button. Ook zijn we telefonisch bereikbaar en staat er altijd een specialist voor u klaar in onze grote surfshop in Willemstad noord Brabant.Vaak kunnen wij bijna alle type windsurfboards leveren, dus u kunt altijd bellen voor een deal!