• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Kiteboards kopen

1-14 van 14
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-14 van 14
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kiteboard kopen?

Kiteboard kopen online en in de shop bij Vanbellen Wind & Snow

Het kopen van een kitesurfboard kan gemakkelijk en snel bij ons online of in de surf shop in Willemstad. Of je nu interesse hebt in een nieuwe twintip, directional of foil board, Vanbellen Wind & Snow heeft altijd een ruim aanbod. Wij bieden kitesurfboards aan voor alle typen vaarstijlen. Voornamelijk bieden wij een ruime keuze aan in de twintip boards, wat zich verder onderscheidt in de speciale kitesurfboards in de diciplines; freeride, freestyle, big air en light wind. Ook bieden wij directional kitesurfboards aan voor het kiten in de golven. Een nieuwere discipline in het kitesurfen is het foil kiten. Voor het foil kiten biedt Vanbellen Wind & Snow een ruim aanbod van verschillende foils en board combinaties.

Wat is het verschil tussen de kitesurf boards?

Twintip

Zoals veel verschillende kites zijn er kitesurfboards in verschillende maten, volumes en vormen - shapes. Wanneer je begint met kitesurfen doe je dit over het algemeen op een wat groter twintip board. Een groter board biedt meer water-druk wat er uiteindelijk voor zorgt dat je meer stabiliteit hebt. Als je wat meer kitesurf ervaring hebt ontwikkel je al snel je eigen stijl en voorkeuren. Zo heb je twintip boards die gefocust zijn op freeride, freestyle, wakestyle en lightwind. Het woord twintip betekent dezelfde voorkant als achterkant van het kitesurfboard. Door de twintips vaar je met zowel met je linker als je rechterbeen voor, zonder het board om te hoeven draaien. Twintip kitesurfen is veruit de meest voorkomende soort bij het kitesurfen. Dit komt omdat de mogelijkheden met twintip surfen erg groot zijn en omdat het de kans biedt om uw kitesurf-level snel te verbeteren. Om te bepalen welke maat en type board bij u past is het erg belangrijk dat u goed naar uw eigen niveau kijkt. Twijfelt u erover wat goed bij u past neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij ons in de surfshop in Willemstad.

Directional

Bent u al wat verder in het kitesurfen dan kan een directional kitesurfboard iets voor u zijn. Een directional kitesurfboard is asymmetrisch en lijkt erg veel op een gewone golfsurfplank. De reden dat deze boards zoveel op een golfsurfboard lijken is, omdat ze bedoelt zijn voor in de golven. In de directional kitesurfboard zitten ook weer veel verschillen in de maten en volumes. Bij een directional kitesurfboard is het erg belangrijk om de juiste maat te kopen. Het kiezen van de juiste maat heeft te maken met jouw niveau en lichaamsgewicht. Een beginnende directional rider neemt over het algemeen een wat groter board, dit maakt het weg varen een stuk eenvoudiger. En ervaren rider neemt een wat kleiner board, wat ervoor zorgt dat je makkelijker en voor sneller kunt draaien in de golven.

Foilboards

De nieuwste en erg snelgroeiende dicipline in het kitesurfen is het foilen. Foils en foilboards zorgen ervoor dat je met 12 knopen wind al heerlijk kunt varen. het foilen wordt ervaren als zweven over het water. Foilen geeft een ontzettend gaaf en bijzonder gevoel. Ook zijn er in de foils en foilboards verschillende soorten en maten. Wanneer u interesse heeft in foil-kiten is de foil zelf het blangrijkste product. Voor meer infromatie over de foil verwijzen wij u graag u door naar deze pagina .

Welk kitesurfboard past het best bij mij?

Bij Vanbellen Wind & Snow is het van het grootste belang dat wij een kitesurfboard vinden dat goed bij jou past. Allereerst, is het belangrijk dat je een keuze maakt tussen de volgende kitesurf disciplines;

Vervolgens is het belangrijk om te kijken op welk niveau je in de bepaalde discipline zit. Als beginnende de kitesurfer zoek je andere eigenschappen in een kitesurfboard dan als je verder gevorderd bent. De eigenschappen van de board worden bepaald door de;

  • flex van het board,
  • de rocker dat erin verwerkt zit en
  • de maat van het board.

Als een beginner kies je over het algemeen voor; een groter board,met relatief weinig rocker en een
niet te stijve flex(dus veel flex).
Een kitesurfer van ongeveer 85 kg zou normaal een board van 138, 139 cm varen. Een beginnende kitesurfer met hetzelfde gewicht doet er goed aan om dan een board tussen de 140 – 145 te nemen.

Wat zit erbij een kitesurfboard inbegrepen?

Bij Vanbellen wind & snow worden er bij de twintip boards altijd vinnen en een handle geleverd. Verder worden de twintip boards ook bijna altijd verkocht met de voetstraps voor op het kitesurfboard. Voor directionele kitesurfboards en foilboards ligt dit per set anders en vindt u extra infromatie in de productomschrijving.
Heeft u verder nog vragen omtrent het kitesurfen, neem dan graag contact op via de telefoon, mail of whatsapp. Ook kunt u altijd langs komen in winkel in willemstad, waar altijd een kitesurf speciaalist klaar staat.