• 14 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Grootste aanbod van Nederland
  • Altijd aanbiedingen

Snowboardschoenen

1-28 van 28
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-28 van 28
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Snowboardschoen kopen bij Van Bellen Wind & Snow

Snowboardschoen kopen

Ben je van plan nieuwe snowboardschoenen te kopen dan kan dit bij Van Bellen Wind & Snow online of in de winkel. We hebben een ruim assortiment snowboardschoenen van de merken Nortwave, Flow, K2  en Burton. Snowboardschoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je snowboarduitrusting.

Welke snowboardschoen ga je kopen

We maken onderscheid in heren en dames snowboardschoenen. Daarnaast moet een snowboardschoen goed passen, het is van groot belang om de snowboardschoen niet te groot te kopen, dus de maat moet perfect zijn. Ook moet je een snowboardschoen kopen die past bij jou stijl van snowboarden en je niveau. Onze experts in de winkel helpen je natuurlijk graag bij het passen en kiezen van de juiste snowboardschoenen.

Een all Mountain Freeride snowboardschoen is geschikt voor de gehele piste, dus wil piste, poeder en in het park rijden dan ben je met een All Mountain Freeride snowboardschoen helemaal in je element. Freeride snowboard schoenen zijn stijver en bieden je alle stabiliteit en grip op de kanten die je nodig hebt om ijzige pistes en stijle backcountry slopes te rijden. De meest stijve snowboardschoenen  zijn de Race/carve snowbaordschoenen , deze zijn voor de snowboarder die kiest voor snelheid en carven.

Er zijn geveterde snowboardschoenen, Burton maakt gebruik van het speed lace systeem om de snowboardschoen te sluiten, ook Northwave heeft een afgeleid systeem van het speed lace systeem. Maar inmiddels brengen de meeste merken ook snowbaord schoenen met een BOA systeem, BOA is een gepatenteerd sluitsysteem. De veter is een soort ijzerdraad die bevestigd is aan een knop boven aan de snowbaordschoen, met het draaien aan de knop kun je de snowboard schoen strakker of wijder maken. Inmiddels zijn er snowboardschoenen met een enkel BOA, double BOA en een Tripple BOA.  Bij de enkel BOA, zit d edraaiknop bovenaan de snowboardschoen, bij de double BOA zit de BOA bovenaan de snowboardschoen en ter hoogte van enkel bevind zich een BOA systeem. Zoals Tripple BOA al doet vermoeden is de snowboardschoen dan voorzien van 3 BOA systemen. Dit alees is vervaardig om ervoor te zorgen dat snowboardschoen zo goed mogelijk z´n werk kan doen  en wel jou voldoende ondersteunen tijdens het snowboarden.