• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Snowboardschoenen kopen

1-31 van 31
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-31 van 31
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Hoe kies ik de perfecte snowboardschoen

Het kiezen van de juiste snowboardschoen is extreem belangrijk. Je snowboard boots zijn het enige onderdeel dat direct contact heeft met het lichaam. Een schoen moet comfortabel zijn en de juiste maat. Ook bij het kiezen van schoenen is het belangrijk te bedenken welke behoefte je hebt tijdens het snowboarden. Rijd je het liefst in de poeder, op de piste of in het park? De keuzen van je schoen wordt hierdoor beïnvloed. Waar je op moet letten wanneer je snowboardschoenen gaat kopen leggen we hieronder uit.

Snowboard style

Bij de verschillende stylen horen verschillende schoenen. Ook het niveau dat je hebt is van invloed op wat voor schoen je aanschaft. Hieronder leggen we kort uit welke schoen bij welke style en niveau horen.

Beginner snowboard boots

Wanneer je helemaal nieuw bent in de snowboard wereld of wanneer je maar een aantal weken hebt gesnowboard kun je jezelf als beginner zien. Beginner boots zijn vaak veel flexibeler. Hierdoor kan je makkelijker goed door je knieën zakken waardoor je boven je tenen komt te hangen. Het is dus makkelijker om de juiste snowboard houding aan te nemen. Met de juiste houding is het veel makkelijker om goed te leren snowboarden en om bijvoorbeeld bochten te maken.

Snowboardschoenen gevorderd

Wanneer je meer gevorderd bent hoort daar natuurlijk ook een ander soort snowboardschoen bij. Je rijdt waarschijnlijk sneller, agressiever en over veelzijdiger terrein. Om dit te kunnen doen is schoen een stuk stijver. Hierdoor behoud je voldoende support onder de verschillende omstandigheden.

Freestyle Snowboardschoenen

Als je veel in het park of veel kickers neemt om te springen en rails neemt dan hoort ook hier weer een ander soort schoen bij. De schoen moet zachter zijn zodat wanneer je land de schoen de impact verminderd. Ook hebben freestyle snowboardschoenen vaak schokabsoberende materialen in de zool, hiel en het voetbed.

Freeride Snowboarschoen

Als je veel off piste gaat dan horen hier bijpassende schoenen bij. Je schoenen hebben meet grip nodig tijdens het hiken. Ook moet de schoen ook meer waterbestendig zijn. Daarnaast zijn er soms extra inzetstukken in de schoen bij de hiel en tenensectie voor extra bescherming wanneer je door de rotsen hicked.

Flex van de schoen

Voor snowboardboots betekent de flex van de schoen wat de stijfheid van de boot is. Dus hoe eenvoudig buigt je schoen en wat is de weerstand ervan. Veel fabrikanten houden een schaal van 1-10 aan om de stijfheid aan te geven.

Stijve schoenen flex 7 – 10

Deze boots zijn geschikt voor freeriden en carven. Hoe sneller je wilt boarden hoe stijver je schoen moet zijn. Door de stijfheid zal je board directer reageren. Ook beschermt een stijve schoen je gewrichten op hoge snelheden.

Medium schoenen flex 4 -7

Ook wel all mountain schoenen genoemd. Deze schoenen zorgen ervoor dat je alles een beetje kan. Deze schoenen worden vaak gekozen wanneer je het niet nodig vindt om voor verschillende soorten stijlen verschillende schoenen te kopen. Ook op een hoog niveau presterende freestylers kiezen voor deze schoenen omdat de ze flexibel moeten zijn maar ook de nodige support geven bij grote jumps en tricks.

Soft boots flex 1- 4

Deze schoen is ideaal voor de jibbers. Met deze schoen heb je veel enkel mobiliteit waardoor je met vlakke tricks makkelijker kunt uitvoeren.  Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat je stabiliteit verliest. Maar ben je liefhebber van railen dan is dit de beste keus.

Vetersystemen

De snowboardsport blijft zich snel ontwikkelen. In de loop van de jaren zijn er verschillende vetersystemen ontwikkelt. Afhankelijk van je rijstijl kan je een keuze maken welk vetersysteem bij jou past.

Traditionele vetersluiting

Deze manier is nog steeds een van de meest op prijs gestelde vetersluiting die er is. Deze manier duurt het langst om je schoen te sluiten. Wel zorgt het ervoor dat je de schoen precies kunt sluiten zoals je wilt.

Boa vetersluiting

Deze technologie is een snelle manier om je schoenen dicht te maken. Door het draaien aan een wiel zorg je ervoor dat je schoen sluit. Door de knop weer los te drukken gaat de schoen ook gemakkelijk en snel weer open. Er zijn tegenwoordig ook dubbele Boa sluitingen. Hierdoor kan je voorkant en ook de hiel perfect afstellen.

Quicklace system

Dit systeem zorgt door te trekken aan twee veters dat je schoen dicht komt te zitten. Een makkelijk en snel systeem om je snowboard dicht te maken.

Binnenschoenen Bakken

Heb je vaak last van je voeten tijdens het snowboarden? Dit kan vaak verholpen worden door de binnenschoen van je snowboard boot te verwarmen zodat de schoen beter om je voet past. Hierdoor versnel je het proces dat je binnenschoen naar je voet gaat staan. Wanneer je je schoen in de winkel aanschaft is het mogelijk dit gelijk te doen.

Schoenen opbergen

Na het gebruik van je snowboardschoenen is het belangrijk je schoenen goed te laten drogen. Hiermee voorkom je schimmel en stank. Voordat je de schoenen definitief opbergt voor het volgende jaar raden we het aan om de binnenschoen eruit te halen. Laat deze voor een paar dagen goed drogen. Wanneer je dit gedaan hebt is het belangrijk de schoen goed aan te trekken en sluit. Hierdoor blijven je schoenen in een goede vorm.

Snowboardschoenen vrouw of man

Snowboardschoenen worden specifiek gemaakt voor mannen of voor vrouwen. Koop dus als vrouw geen schoenen voor mannen en niet andersom. De lichaamsbouw van mannen en vrouwen verschillen en hier zijn de schoenen op gemaakt. Vrouwen snowboard schoenen zijn breder bij de kuiten dan bij mannen. Verkeerde dames snowboardschoenen of heren snowboardschoenen kunnen echt pijn aan je voeten doen. Let dus op bij het aanschaffen van snowboardschoenen dat je of specifiek schoenen voor mannen of vrouwen koopt.

Advies

We raden het echt aan om schoenen in de winkel te komen kopen. We kunnen je dan optimaal helpen bij de keuze van je snowboardschoenen. De merken die we verkopen zijn:

·      Nortwave

·      Flow

·      K2

·      Burton 

·      Ride

·      Nidecker

Snowboardbotten 

Bij Van Bellen hebben we een ruim assortiment aan snowboard botten. Ook ligt onze winkel niet ver van de Belgische grens. U bent binnen 1 uur van Antwerpen naar Willemstad. Ook leveren wij vanuit onze webshop in Belgie. Dus wilt u snowboardbotten kopen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben gecertificeerd personeel die u optimaal kunt helpen bij het vinden van uw nieuwe skibotten.