• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Skischoenen kopen

1-48 van 49
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 49
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Skischoenen kopen

Nieuwe skischoenen kopen bij van Bellen Wind en Snow, de wintersport specialist van Noord-West Brabant. We hebben een uitgebreid assortiment skischoenen  in de winkel en natuurlijk ook online. Als u online skischoenen bij ons wilt bestellen kunt altijd via de whatsapp of email overleg hebben betreffende de maat, type, we geven u graag advies. 

assortiment

Natuurlijk zijn er verschillende skischoenen voor alle soorten skiërs. We verkopen skischoenen voor de beginnende skiër tot de ver gevorderde skiërs. Vanwege het feit dat de huidige generatie skischoenen aangepast kan worden op uw voet en naar uw wensen is het heel verstandig je skischoen niet meer uit te lenen aan iemand anders, want dan loop je het risico dat de skischoen niet meer goed past en dan moet de skischoen opnieuw aangepast worden. 

We hebben verschilldende merken skischoenen in de winkel van de merken

Uiteraard is er onderscheid in een skischoen voor dames en een skischoen voor heren. De pasvorm van een heren skischoen is totaal anders dan de pasvorm van een dames skischoen. De dames skischoen is korter en heeft andere fit rondom de kuit. Een dames skischoen is over het algemeen iets hoger bij de hak en heeft een smallere leest. Meestal hebben de skischoenen voor dames ook een vrouwelijke uitstraling door kleurgebruik en mooie accenten. De heren skischoen heeft over het algemeen een wat stoerder uiterlijk en is voorzien van een bredere leest en is over het algemeen genomen wat stugger. Er is echter geen onderscheid in techniek, de dames en heren skischoenen van de merken die wij in ons assortiment hebben zijn technisch goed ontwikkeld en voorzien van alle moderne snufjes zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om de skischoenen te vervormen en aan te passen. Alle skischoenen zijn tegenwoordig voorzien van een ruime instap, doordat de tong die de skischoen afsluit heel gemakkelijk naar buiten gedraaid kan worden, waardoor je de instap in de skischoen heel gemakkelijk maakt.

Welke skischoenen ga je kopen?

Een skischoen kopen is een kwestie van meten, adviseren en passen en op maat maken. Het goed meten van de voet wijst vaak al uit welke skischoen het beste bij u past. Daarnaast is het ook van groot belang met welk doel u de skischoen wilt kopen. Wilt u een skischoen die geschikt is voor recreatief gebruik of wil u een skischoen kopen die meer geschikt is om te racen of te freeriden. Dus als u een nieuwe skischoen wilt kopen dan kunt het beste daar wat tijd voor uit trekken. 

kom naar de winkel

Van Bellen Wind & Snow is een wintersportspeciaalzaak een heeft dus een ruime keuze in skischoenen. Zelf naar eigen inzicht een skischoen uitzoeken gaat dan ook niet lukken. Laat je adviseren door een specialist met verstand van skischoenen, deze zal je gerichte vragen stellen om te achterhalen welke schoen bij jou past. 

 Vragen die je kunt verwachten bij de aanschaf van skischoenen

 • welke type skiër jij bent
 • wat je belangrijk vind tijdens het skiën
 • wat is je ervaring op je huidige skischoen
 • ook wordt er rekening gehouden met je postuur

Voor dames zijn er dames skischoenen, deze skischoenen zijn gemaakt voor de damesvoet, ook zijn er skischoenen met een bredere instap, of meer ruimte rondom de kuit. Als u van plan een dames skischoen te kopen dan kunt u bij van bellen wind en snow rekenen op ruim assortiment dames skischoenen.

Zowel Fisher, Atomic, Salomon, Tecnica en K2 hebben heren en dames skischoenen. De skischoenen van deze merken zijn bijna allemaal te verwarmen en aan te passen op de voet. Bij de meeste skischoenen kan zowel de binnenschoen als de buitenschoen verwarmd worden. Als u van plan bent om een skischoen te kopen is het handig om uw oude skischoen mee te nemen, dan hebben wij meer informatie om nog beter te adviseren in het kopen van een skischoen die perfect geschikt is voor uw voet.  

Fisher heeft ook goed betaalbare kinderskischoenen die ook al aan te passen zijn op de voet, dus verwarmbaar en aanpasbaar.

De flex van Skischoenen

De flex van een skischoen is hoe stijf de schoen is. Dit verschilt echter per merk. Over het algemeen is hoe hoger de flex hoe stijver de schoen. Met een stijve schoen moet je harder werken maar is het mogelijk om harder te gaan. De hogere stijfheid zorgt namelijk voor het directer overbrengen van beweging. Hoe lager de flex hoe makkelijker de schoen mee beweegt waardoor je als beginner makkelijker bochten kunt maken. Hieronder zie je verschillende flex van schoenen.

 Skiniveau Beginner   Ervaren Gevorderd Expert/Racer
 Flexindex  60-80  85-100 110-120  130 +
   Flexibel Medium Stijf Zeer stijf

 Let dus op bij het aanschaffen wat de flex van skischoen is en dat dit per merk ook kan verschillen.

Het effect van je skischoen op je skiprestaties 

Gevorderde skiërs willen vaak een stijvere skischoen, maar verkijk je hier niet op. Heel veel skiërs skiën met een te stijve skischoenen. Heb je een skischoen met een hoge flex, dan moet de flex van de skischoen wel gebruikt worden, een belangrijk deel van skibeweging komt uit de enkels. Als de skiër moeite heeft om tijdens het skiën druk uit te oefenen op de schenen is hij echt niet gebaat bij een te stijve schoen. Als de skischoen te stijf is dan ga je vaak achterop de ski skiën en dat levert een slechte skitechniek op, waardoor de ski heel onrustig gaat reageren. Het is natuurlijk wel zo dat iemand die zwaar gebouwd is wel gebaat is bij een hogere flex dan iemand die licht gebouwd is. Daarom blijft het van het grootste belang om u goed te laten adviseren, want een hoge flex is zeker niet zaligmakend en het is zo belangrijk dat je een flexwaarde kiest die bij jou manier van skiën past.

Skisokken

Om het skiplezier te verhogen en ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk klachten hebt tijden uw wintersportvakantie, adviseren wij ook om goede skisokken te kopen, zodat de vochtafvoer in de skischoen ook optimaal is. Mocht u veel last hebben van koude voeten, dan is het zinvol om een skischoen te kopen met een thermolayer binnenschoen, dit in combinatie met een merinowool skisok kan ervoor zorgen dat u geen last meer hebt van koude voeten. 

Ook zijn er skisokken te koop met verwarming in de skisok, er lopen draadjes door de sok heen van de voet naar boven in de kous. De draadjes worden verbonden met een accu die ervoor zorgt dat de sok opgeladen wordt en gedurende dag warmte afgeeft. De skisokken kunnen gewoon gewassen worden. De sokken zijn los verkrijgbaar , per paar. In eerste instantie is het verstandig om een batterijpakket inclusief een paar skisokken aan te schaffen. Later kunt u dan uitbreiden met nog een paar sokken. Deze skisokken met verwarming worden vaak aangeschafd door mensen die een slechte doorbloeding hebben in de uiteinden en daardoor altijd kampen met hele koude voeten. Dit is dan echt een geweldige oplossing, door de constante warmteafgite in de skisok is het vrijwel onmogelijk om nog koude voeten te krijgen.

Bootfitting

Bij een fijne wintersportvakantie hoort een perfect passende skischoen. Als je de gehele dag pijnklachten hebt vanweg je skischoenen dan heb je zoveel minder plezier. De krachten die op de voeten komen te staan tijdens een afdaling zijn heel groot en een skischoen geeft nu eenmaal niet mee. Daarom is een perfect passende skischoen van groot belang om pijnklachten tijdens het skieën te voorkomen. Éen van onze expertises is het op maat maken van je skischoenen, het boot fitten van de skischoen, elke voet is uniek en gelukkig is tegenwoordig zo dat de nieuwe generatie skischoenen perfect aangepast kan worden op de wensen van de klant.

De huidige skischoenen kunnen verwarmd worden, hierdoor wordt de skischoen tijdelijk zachter en kan de skischoen aangepast worden aan uw voet. Dit heet bootfitting. Het verwarmen van de skischoenen heeft als grote voordeel dat de skischoen aangepast wordt op uw voet, waardoor veel klachten voorkomen kunnen worden.

Welke bootfit opties zijn er?

Na een uitgebreide meting en overleg kiezen we voor een skischoen die geschikt is voor u en indien nodig kan dan de skischoen nog aangepast worden.

mogelijkheden:

 • het uitdrukken van de buitenschaal
 • verhitten van de binnenschoen
 • vacumeren van skischoenen
 • de juiste zolen voor de binnenschoen

Bindingen afstellen

De Binding op de ski is de verbinding tussen de skischoen en de ski en moet dus nauwkeurig afgesteld worden. Als u een nieuwe skischoen koopt dan moet de binding van uw ski opnieuw afgesteld worden. Het is handig om bij aanschaf van nieuwe skischoenen uw ski's mee te brengen zodat wij direct uw ski's kunnen afstellen op de nieuwe skischoenen. We hebben hiervoor een speciale afstelmachine die electronisch de binding afsteld op maat, gewicht, lengte, leeftijd en prestatie. U kunt zich voorstellen dat een bij een beginnende skiër de binding lichter afgesteld moet worden dan bij een ver gevorderde skiër. Bij van Bellen Wind & Snow hebben we een proffesionele ski werkplaats en daar zorgen onze deskundige medewerkers ervoor dat de skibinding veilig wordt afgesteld. Ook is het verstandig om regelmatig onderhoud te plegen aan u ski's, laat de ski's voor uw wintersport waxen slijpen bij ons. Dan zorgen wij ervoor dat u veilig en gemakkelijk van de pistes kan skiën.

Zooltjes voor skischoenen

Naast alle aanpassingen is het ook van belang om een goede zool in uw skischoen te hebben. Als de voet een hoge wreef heeft dan zit er onder de voet ook een hoge holling en dit kan heel goed opgevuld worden met een zooltje. Maar ook voor pijnlijke voeten en kramp kan een zootlje een uitkomst zijn. Het merk Sidas heeft een uitgebreid assortiment zooltjes, speciaal voor in de skischoen. U kunt kiezen uit een kunststof zooltje, maar heeft u bijvoorbeeld veel last van koude voeten dan kunt u ook kiezen voor een zootje dat gevoerd is met merinowool. merionowool heeft de eigenschap dat het vocht afvoerd en de warmte vasthoud, dus dan blijven uw voeten heerlijk warm.

Onderhoud

Na je wintersportvakantie is het belangrijk dat de skischoenen goed droog opgeborgen worden, haal de binnenschoen uit de buitenschoen en laat alles een dagje drogen, doe dan de binnenschoen weer in de buitenschoen. Maak de skischoenen weer dicht en berg ze op, op een droge plek. 

Ook is het handig om een schoendrogers aan te schaffen, dit zijn verwarmingselementen die aangesloten op het lichtnet warme lucht in uw skischoen blazen waardoor ze heel goed drogen. Een goed droge skischoen verhoogd het skiplezier, maar ook zorgt een droge skischoen ervoor dat  jeminder snel koude voeten krijgt, dus als je na je fijne skidag, schoendrogers in skischoenen doet dan kunnen ze goed drogen en dan heb je de volgende dag weer heerlijk warme voeten

Advies

Bent u van plan om nieuwe skischoenen te kopen kom dan langs in de shop, dan nemen we uitgebreid de tijd om goede skischoenen aan te meten waardoor u weer veel wintersport plezier zult ervaren. Het is mogelijk om een afspraak in te plannen.Heeft u uw oude skischoenen nog, breng ze dan mee naar de winkel. De oude skischoen geeft ons extra informatie, waardoor we u nog beter kunnen adviseren. Natuurlijk kunt ook online uw skischoenen bestellen, mochten er dan toch klachten zijn betreffende de fit dan kunt u natuurlijk altijd langs komen en uw skischoenen laten aanpassen. 

Het blijft van groot belang om u goed te laten adviseren bij de aanschaf van uw skischoenen. In de praktijk blijkt dat veel wintersporters nog steeds hun skischoenen te groot kopen wat zorgt voor minder contact met de ski. Het gevolg hiervan is dat de ski's gaan zwabberen tijdens het skiën en daardoor kun je de ski slecht sturen in de richting die jij op wilt. Ook geeft een te grote skischoen vaak kramp onderin de voet omdat de voet om kracht te zetten op binding geen steun ontvangt van de skischoen doordat deze te groot is en doordoor gaat de voet zich overmatig strekken wat kramp onderin de zool van voet veroorzaakt.

Skibotten kopen

Van bellen wind en snow in Willemstad ligt dicht bij de grens van België. U bent binnen 1 uur van Antwerpen bij ons in de winkel. Ook kunt u makkelijk bij ons bestellen en heeft u binnen no time uw skibotten bij u thuis in België. Wanneer u bij ons uw ski botten aanschaft is het mogelijk om uw skibotten gratis te laten bakken.  Dan heeft u uw skibotten op maat en zal u geen last meer hebben van uw voeten.