• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Kites kopen

1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kite kopen? 

Je nieuwe kite van RRD of Naish online of in de winkel kopen bij Van Bellen Wind & Snow

Op zoek naar een nieuwe kite? Of ben je er klaar voor om je eerste kite kopen om het kitesurfen te leren? Zowel als online of bij ons in de surf shop kunt u deze bestellen of kopen. Van bellen Wind & Snow verkoopt kites van de topmerken Naish kite en RRD kite. Wij bieden deze merken aan in de scherpste prijzen!! U kunt ons altijd een mail sturen om een deal te maken. Bent u opzoek naar extra informatie over welke kites bij u passen wat de kosten zij en wat de verschillen zijn? Bel ons gerust of kom langs in de kiteshop in Willemstad. De koffie en een expert met betrekking tot kitesurf gear staat klaar om u de helpen en informeren over alle kitesurf materialen.

De kites van Naish en RRD zijn met zorg ingekocht. We bieden verschillende kites aan, aangepast op ieders budget, van goede uitstekende kwaliteit. We verkopen losse kites en complete kitesets tegen scherpe prijzen.

Welke kite kopen? 

Het belangrijkste bij het kopen van een goedpassende kite is het in acht nemen van jouw huidige niveau. Wanneer je nog in het beginstadium van het kitesurfen zit heb je een andere uitrusting nodig dan wanneer al verder gevorderd bent en bijvoorbeeld big air jumps of truckjes – tricks wilt landen en verbeteren. Verder worden kites in een verschillende maten verkocht om je aan te kunnen passen aan windkracht. Kites worden in het algemeen aangeboden in de maten 5m2 tot en met 15m2. De combinatie van uw lichaamsgewicht, ervaring en windkracht bepalen de maat kite die u nodig hebt voor optimale power en kite veiligheid. Om op de meeste kitesurf dagen te kunnen kiten heeft u over het algemeen twee of drie kites nodig. Om te beginnen met kiten is één kitesurfset met één kite al voldoende. Voor het perfecte advies kom je het beste langs in de winkel. Mocht je hiertoe niet in gelegenheid zijn, geven we je graag de juiste handvaten via onze website. Voor vragen zijn wij natuurlijk telefonisch of via de mail bereikbaar via 0168-473220 en info@vanbellen.nl

Wat zijn Kitesurf kites en wat heb ik nodig?

Een kite is in de basis de engelse vertaling van het woord vlieger. Een kite is daarom ook een grote geavanceerde vlieger met veel technieken. Een Kiteboard kite wordt in combinatie met een bar en een kitesurf board gebruikt om over het water te surfen. Toch is een kite een ander soort vlieger dan dat u gewend bent. Het belangrijkste verschil met een gewone vlieger is dat je een kitesurf kite moet oppompen. De basis van een kite vindt u over de gehele lengte aan de voorkant van een kite, ook wel de leading edge genoemd. Wanneer u een kite oppakt of vastpakt is dit dan ook altijd aan de opgepompte buis van de leading edge. De opblaasbare plastic buis die in de leading edge zit heet een bladder. Haaks aan de leading edge lopen nog één tot drie buizen die mee opblazen met de leading edge van de kite. Deze haakse buizen noem je de struts van de kite. De combinatie van de leading edge en de struts zorgen voor de vorm en stevigheid van de kite. Tegenwoordig kunt u de leading edge en de struts via één ventiel eenvoudig oppompen.  één van de belangrijkste functies van de opblaasbaarheid van een kite is dat hij hierdoor blijft drijven op het water. Door de combinatie van de leading edge en de struts kunt u de kite ook weer herstarten vanuit het water. Alles wat tussen de leading edge en de struts van de kite zit noem je het doek van de kite. Het kitsurfdoek zorgt ervoor dat de kite wind pakt en hierdoor kracht geeft. Het materiaal van doek kan verschillen van kwaliteit. Voorbeelden van verschillende kietsurfdoek materialen zijn spinnakerdoek, Dacron of het sterke quad-Tex ripstop fabric van Naish. Na het doek komen de uiteindes van de kite samen, dit noemen we in de kitesurfwereld de tips van de kite.

Zoals eerder benoemd heb je een bar nodig bij een kite om de kite te kunnen besturen. Op de kite zitten vier of vijf aansluitingspuntenwaaraan je de lijnen van de bar kunt bevestigen. Deze aanlstuitings kitelijnen van de bar worden ook wel de bridles genoemd. De bridels of de lijnen van de kite bevestig je dan aan het eind van de lijnen van de bar. Een bar bestaat uit vier of vijf lijnen waarmee u de kite bestuurt en controleert. Over het algemeen zijn de lijn van een kite 20 tm 24 meter lang. De twee buitenste lijnen worden de stuurlijnen genoemd. Door het aantrekken van een van de twee stuurlijnen kunt u de kite manoeuvreren. De binnenste twee of drie lijnen van de bar zorgen ervoor dat u de kracht of power van de kite kunt controleren.  Aan de bar zit verder een Safety veiligheid systeem waarmee u zich eenvoudig en snel kunt loskoppelen van de kite in gevallen van nood.

Tot slot, heeft u nog een kitesurfboard nodig om te kunnen kitesurfen. Een kitesurfboard is een plank met voet-straps en vinnen waarop u staat en doormiddel van de kracht van de kite voortbeweegt over het water. Ook zijn er veel verschillende type boards voor verschillende levels en condities. Voor meer kitsurf boards check je deze pagina.

Verschillende Type kites?

De merken Naish en RRD bieden beide verschillende modellen kites aan om te voldoen aan de wensen van alle type kiters. De shape/vorm en hoeveelheid struts van een kite bepalen de eigenschappen van de kite in de lucht. Zo zijn er verschillende soorten kites met verschillende eigenschappen. Één van de bekendste type kites is de Bow-kite. De vorm van de Bow kite is relatief vlak en heeft daardoor een breed windbereik. Door deze vorm zijn bowkites makkelijk te depoweren bij veel wind. Door de platte vorm zijn deze kite rustig in de lucht waardoor ze een stuk voorspelbaarder zijn.

C-kite

Een tegenovergstelde type kite is de zogehete C-Kite. De naam C-kite voorspeld de vorm van de kite al. Een C kite heeft een rondere vorm waardoor hij sneller stuurt. Door het snellere sturen presteert de kite beter tijdens het freestylen of het uitoefenen van tricks. Het nadeel van een C-kite is dat hij onrustiger is in de lucht en hierdoor minder voorspelbaar is.

Hybrid en allround kites

Tegenwoordig worden er ook veel hybrid en all-round performing kites aangeboden. goede voorbeelden zijn de Naish pivot en de rrd vision. Deze kites zitten tussen de boc en c-kite vorm in en bieden daardoor eindeloze opties.

Allround kites

Bij Van Bellen verkopen we voornamelijk allround kites. De naam zegt het al. Een allround kite kan eigenlijk alles en is daardoor zeer breed inzetbaar. Wanneer je een beginner, gemiddelde of gevorderde kiter bent is dit een goede keuze. Je kunt zo alle verschillende disciplines uitproberen en zo ontdekken welke richting van de sport je het meeste aanspreekt. Maar ook wanneer je een gevorderde surfer bent, kan dit een perfect type kite zijn, dit omdat je er gewoon alles mee kan doen. De voordelen van een allrouder zijn dat ze het goed in de golven doen, ze hebben een groot windbereik en lopen gemakkelijk hoogte. Ook is een allround kite perfect voor het aanleren van sprongen en trucs. Het is dus een echte alleskunner! Een nieuwe trend in het kiten is het gebruik maken van foils. Door een foil vin onder je board te doen kun je met erg weinig wind toch nog heerlijk kiten. De allround kites van Naish en RRD zijn perfect om dit mee te doen.

Kite advies

Natuurlijk kan je bij Van Bellen ook de kites in een complete kitesurf set kopen. Ook voor andere benodigdheden ben je bij Van Bellen aan het goede adres. We verkopen kitesurfartikelen in de breedste zin van het woord. Van kite trapezes tot handschoentjes en van leashes tot impactvesten