• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Snowboard bindingen

1-48 van 74
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 74
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Snowboard bindingen, hoe kies ik de perfecte binding?

Onderschat niet de keuze van je bindingen. Bindingen zijn een super belangrijk onderdeel van je snowboard setup. Kies je binding afhankelijk van je style, ervaring, materiaal, stijfheid en sluitingskeuzes. De binding zorgt voor de perfecte overdracht van je schoenen naar je board en is daarom een essentieel onderdeel van je snowboard set. Bij Van Bellen hebben we de juiste bindingen voor elke rijstijl of je nu freestyler, racer of beginner bent. 

Welke Snowboard bindingen moet je kopen?

Als je een snowboardbinding wilt kopen dan ben je bij Van Bellen Wind en Snow aan het goede adres. We verkopen snowboardbindingen van diverse merken zoals: Burton, Union, Flow, en Now.  

Systemen

Er zijn veel verschillende soorten snowboard bindingsystemen op de markt. De Flow snowboardbinding heeft een super makkelijk instapsysteem, strap bindingen zijn ideaal voor het perfect afstellen van je binding en Burton bindingen hebben een eigen systeem die perfect is voor Burton Snowboards. Deze bindingen hebben een perfecte overdracht van de kracht van de binding op het snowboard. Er zijn natuurlijk ook net zoals bij de snowboards, freestyle, freeride snowboardbindingen dus neem ook dit mee in je overweging. Hieronder staan de verschillende systemen kort uitgelegd.

Strap binding kopen

Het doel van een snowboardbinding is je bewegingen overbrengen van je lichaam naar je snowboard en vice versa. Hiervoor is dus een zo efficiënt mogelijke overbrenging nodig met zo min mogelijk speling tussen de bindingen en de snowboard schoenen. Daarom is het van groot belang een goed passende binding te kopen die past bij jou rijstijl. Een strap binding kun je heel goed afstellen op je snowboardschoen waardoor je een betere drukverdeling krijgt en een efficiëntere overbrenging. Tussen de strap bindingen zitten onderling ook verschillen, meestal is het zo dat hoe duurder de binding wordt, hoe luxer hij qua pasvorm is en hoe beter die af te stellen is op je snowboard schoen. Deze regel gaat niet altijd op. Veel bindingen zijn ook gericht op een specifieke rijstijl en dit kan ook effect hebben op de prijs. 

Flow bindingen

Ga je op wintersportvakantie met alleen maar skiërs? Klagen ze altijd over dat het lang duurt voordat je je bindingen aan hebt? Dan zijn Flow bindingen de oplossingen. Met deze instapbindingen is het mogelijk snel in te stappen en ben je binnen no-time weer onderweg. Flow heeft dit unieke systeem gemaakt waardoor dit mogelijk is zonder dat dit ten kosten gaat van de prestaties. Door de highback te openen ontstaat er ruimte waardoor je makkelijk kunt instappen. Wanneer je de highback weer sluit, trekken de straps zich weer strak waardoor je gelijk weg kan boarden.

Burton Snowboardbindingen

Onze Burton snowboard bindingen zijn al jarenlang erg populair. De welbekende Burton Cartel snowboard bindingen zijn de bekendste in de Burton famlie. Het is een echte klassieker onder de Burton snowboardbindingen voor top rijeigenschappen. De bindingen zijn gemakkelijk te streppen. Daarnaast scoren de Burton Cartel bindingen ook erg hoog op comfort! Voor de dames heeft Burton onder andere de Burton Stiletto snowboardbindingen. Dit model qua dames snowboardbindingen enorm populair en dat is niet voor niks. Het is een lichtgewicht binding met een feelgood support. De goede demping van deze snowboardbindingen zorgt voor consistente controle en zachte landingen!

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een binding?

Naast de verschillende binding systemen zijn er nog meer punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een binding. Namelijk de afmeting, comptabiliteit, materiaal, flex en de cushion. Hieronder leggen we kort uit waar je dan precies op moet letten.

Afmeting

Wanneer je een binding aanschaft moet je letten op de afmeting. Wanneer je groter dan maat 42 hebt, is het belangrijk om een binding maat L te hebben. Afhankelijk van welke schoen je hebt en hoe dik deze is, past daar een binding bij. Wanneer je een binding in de winkel koopt, is het verstandig om je snowboardboots mee te nemen om er zeker van te zijn dat de schoen perfect in de binding past.

Comptabiliteit

De meest klassieke systemen om je bindingen te verbinden aan je board zijn 2x4 en 4x4 systemen. Je schroeft ze door middel van je disk en schroeven vast aan je board. Met dit systeem is het mogelijk om elke binding op elk board te bevestigen. Er is maar 1 uitzondering: namelijk het “Burton channel system”. Burton bindingen zijn makkelijk te bevestigen aan de Burton boards. Met een speciale disk is het wel mogelijk om ook met een andere binding op een Burton Board te rijden.

Materiaal

Bindingen worden van veel verschillende materialen gemaakt. Ze kunnen gemaakt zijn van plastic, metaal of carbon. Plastic heeft over het algemeen een beter absorptie van trillingen en heeft vaak een lagere prijs. Metaal zoals aluminium hebben betere weerstand met lage temperaturen en hogere impact weerstand.

Flex

De flex van de binding is een belangrijk kenmerk bij het aanschaffen ervan. Afhankelijk van hoe je snowboard past een bepaalde soort binding beter bij je stijl. Het is vergelijkbaar met boots en snowboards. Een hoge stijfheid heeft de voorkeur van freeriders doordat het meer stabiliteit geeft. Ben je een freestyler dan gaat je voorkeur uit naar een binding die minder stijf is. Je bindingen moeten ongeveer overeen komen met het soort board dat je gebruikt om disbalans te voorkomen.

Cushion

Overlanden is de grootste nachtmerrie van elke freestyler. Vaak hebben freestyle bindingen ook cushion-system om schokken te absorberen wanneer je verkeerd land. Deze bindingen hebben vaak een dikkere baseplate of zelfs een systeem met air pads. Bindingen met een dunnere baseplate geven een directer gevoel aan je board waardoor het sneller reageert tijdens bijvoorbeeld het carven en is dus meer geschikt voor all mountain rijders.

Waar bestaat een snowboard binding uit?

Meestal bestaat een binding uit drie onderdelen. Namelijk de baseplate, highback en de straps. Hieronder leggen we per onderdeel uit wat de functie is van de verschillende onderdelen.

 • Baseplate: De baseplate is het gedeelte van de binding dat tussen je snowboard en je boots zit. Het zorgt er voor dat je de binding vast kan maken aan het board. Daarnaast zorgt het ook voor demping tijdens het boarden. Baseplate’s worden gemaakt van plastic of metaal. Vaak wordt ook een baseplate verstevigd met Kevlar of Carbon.
 • Highback: De highback is het gedeelte van de binding dat aan de achterkant van de binding zit. De highback zorgt voor de krachtoverdracht tijdens je heelside bochten en manoeuvres. Afhankelijk van je rijstijl zijn er verschillende keuzes voor de highback. Een hogere en stijve highback is geschikt voor freeriders. Een kortere en meer flexible highback wordt vaak gekozen door freestylers. Veel highbacks roteren een beetje. Ook hebben ze vaak de mogelijkheid om je forward lean in te stellen voor de stance van je benen.
 • Straps: Straps zorgen ervoor dat je voeten in de binding blijven. Vaak zijn er twee straps. De heelstrap en de toestrap. De heelstrap houd je in de heelcup en is vaak ook voorzien van comfort. De toestrap helpt bij bochten. De straps kun je zo instellen dat ze perfect om je boots passen, zodat je board zo direct mogelijk reageert.
 • Heelcup: De heelcup houdt je hiel in de binding. Het is mogelijk om de heelcup te verplaatsen voor het finetunen van je binding.
 • Voetbed: Het voetbed wordt bevestigd op baseplate. Het is de directe verbinding tussen je boots en je board. Het voetbed zorgt voor het opvangen van schokken waar het cushion-systeem wat hierboven is uitgelegd onderdeel van is.
 • Disks: In de baseplate zit een disk waarmee je de baseplate bevestigd aan het board. Dit is bijna altijd met een 4x4 systeem. Hiermee bevestig je met 4 schroeven je board vast aan de binding. Ook kun je met de disk je stance bepalen en afstellen.

Wat heb je nog meer nodig?

1.     Wil je, je fijne snowboard met bindingen veilig vervoeren? Koop dan een goede snowboardbag.
2.     Wil je er zeker van zijn dat wanneer er iets los gaat of wanneer je iets wilt aanpassen aan je binding je het direct op de piste kunt oplossen? Gebruik dan een snowboard tool om alles te kunnen aanpassen. De tools zijn licht en klein en dus makkelijk mee te nemen.
3.     Helaas worden er regelmatig boards gestolen. Wil je er zeker van zijn dat je board niet gestolen wordt? Maak dan gebruik van een slot zodat je zeker weet dat je board niet gestolen kan worden.
4.     Ook gaat er weleens wat kapot aan je binding. Je kunt dan altijd losse onderdelen bestellen om het op te lossen.