• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

SUP

1-48 van 134
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 134
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

STAND UP PADDLING

Stand Up Paddling is een sport waarmee je ontzettend veel mee kunt variëren. Er zijn veel verschillende soorten supboards voor verschillende doeleinden. Er zijn bijvoorbeeld sups waarmee je beter op zee kunt suppen, perfect voor in de golven, sups om lange afstanden mee te varen, sups voor kinderen en tegenwoordig wordt de sup met windsurf optie ook steeds populairder. Door de windsurf sup wordt het opnieuw starten (met bijvoorbeeld het hele gezin) met windsurfen een stuk aantrekkelijker. Alle benodigdheden kunnen uit elkaar gehaald worden waardoor alles super makkelijk te vervoeren is. Zo kan je nu een windsurf setje gewoon op je rug vervoeren. 

Suppen is heel veelzijdig. Het kan bijvoorbeeld een heel goede workout zijn. Je gebruikt spieren in je rug, billen, borst en armen, kortom, je hele lichaam, én je kunt het doen wanneer jij dat wilt. Ook is een voordeel van SUPPEN dat eigenlijk iedereen het wel kan. Wil je sportief suppen  dan kan dat, maar ook wanneer je er recreatief op wilt varen is het een leuke bezigheid. 

Hieronder vertellen we meer over de verschillende soorten sups.

Sup board 

Een van de benodigdheden bij het suppen is natuurlijk het board. Veel sup boards zijn tussen 2,4 meter en 3,6 meter. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden die we hieronder een voor een bespreken. Een van die punten is of je een opblaasbare sup wilt ook wel inflatable SUP. Of dat je een hard sup board wilt ook wel hardboard sup

Inflatable Sup

De inflatable sup heeft als voordeel dat je het makkelijk kunt meenemen en opbergen. Veel inflatable sups worden geleverd als complete sup set. Een ander voordeel is dat een inflatable sup veel makkelijker gerepareerd kan worden dan een hardboard sup.

Hard Sup

Een hardboard sup heeft als groot voordeel dat je hem nooit hoeft op te pompen. Je kan er gelijk mee het water op. Een hardboard sup is erg wendbaar en is vooral geschikt voor de gevorderde Supper. Een nadeel van een harde Sup is dat deze heel kwetsbaar zijn, heel veel ruimte innemen en eigenlijk altijd op het dak van je auto vervoerd moeten worden.

Voor iemand die al vergevorderd is en graag fanatiek wil suppen kan een hardboard sup wel de ultieme ervaring zijn. De wendbaarheid is super .

Soorten Inflatable Sup 

Naast de hardboard sup zijn er vele verschillende soorten disciplines in het suppen. Welke sup past nu het beste bij mij. Dit is dus erg afhankelijk van wat je wilt doen met de sup. Hieronder leggen we de verschillende disciplines uit en wat voor en nadelen van de verschillende boards zijn.

Freeride sup/ Allround SUP

Dit is de meest voorkomende sup. De sup heeft een stompe neus die voor stabiliteit zorgt. Ideaal dus als je begint met suppen. Je kunt het hierdoor snel leren. Doordat deze sup een stompen neus heeft is de sup ook wendbaar en kan je er makkelijk mee in de golven. Wel verlies je door de stompe neus snelheid waardoor deze sup minder geschikt is voor lange afstanden.

Tour Sup

Ga je lange tochten maken? Dan heb je een touring sup nodig. Deze sups zijn een stuk langer dan de allround sup en hebben een spitse neus. Hierdoor behouden ze makkelijker snelheid en zijn ze meer koersvast. Doordat de sup koersvast is hoef je minder te wisselen bij het peddelen. Doordat de neus veel spitser is en minder rond is deze sup minder stabiel. Hierdoor is het verstand eerst te beginnen met een allround sup.

Wave Sup

Deze sup is ideaal om golven mee te pakken. Deze sups zijn uiterst geschikt om mee op zee te suppen. Je kunt jezelf in peddelen in de golf waarna de golf je meeneemt. De board heeft een kromming waardoor het super wendbaar is. Ook zijn de boards vaak wat korter en breder. Nadeel is dat door de kromming de sup zo wendbaar is dat het moeilijk koers houden is met de sup. Hierdoor is de sup voor langere tochten minder geschikt.

Windsurf sup

Met deze sup is het niet alleen mogelijk om te suppen, maar ook te windsurfen. Ideaal voor beginnende windsurfers. Een bijkomend voordeel is dat je windsurf sup makkelijk kunt vervoeren en opbergen t.o.v. de windsurf sup. Met de sup combineer je dus het beste van twee werelden. Je kan de windsurf sup als normale sup gebruiken wanneer het niet waait. Wanneer het wel waait kan je de sup gebruiken als windsurfboard. Daarnaast is een complete windsurf sup set vaak een stuk goedkoper dan een windsurf set. Een van de weinige nadelen aan een windsurf sup is dat het minder hard gaat als een normale windsurfplank. De techniek van de windsurfsup ontwikkelt zich in een rap tempo dus het verschil zal de komende jaren steeds kleiner worden.

Foil sup

Een van de nieuwste trends is de foil sup. Onder de sup is een foil bevestigd. Een foil kan je vergelijken met een vliegtuig met een lange mast eraan. In het water werken de vleugels (wings) net als bij een vliegtuig waardoor je met je board uit het water wordt gelift. Hierdoor heb je minder weerstand en kan je al met kleine golven suppen. 

Compact sup

Echt nieuw op de sup-markt is de compact-sup. Deze sup kan heel klein worden opgevouwen, waardoor de Sup in een veel kleinere tas vervoerd kan worden. Hierdoor is de tas veel handzamer. Gemakkelijk voor de kinderen. 

Sup sets

De meeste sups worden als complete set geleverd. Een complete sup set bestaat uit de volgende onderdelen. 

 • grote tas om de sup in te vervoeren
 • pomp
 • leasch
 • reparatiesetje
 • inflatable sup
 • paddle

Sup pompen

Er zijn verschillende soorten pompen om je sup mee op te blazen. Gemiddeld genomen moet je een sup oppompen tussen de 10 en 17 psi. Dit verschilt per sup dus bekijk eerst altijd goed hoeveel psi er in jouw sup moet. Een van de sup pompen is een pomp met single action. Met deze pompen kan je maar op 1 manier pompen. Ook heb je pompen met dubble action. Je kan hierdoor met twee verschillende standen pompen. Dubble action om snel en veel te pompen. Dit is vaak wel een stuk zwaarder. En single action voor het laatste stukje. Ook zijn er tegenwoordig elektrische sup pompen. Hierin zijn ook twee verschillende soorten beschikbaar. Eentje met accu en eentje zonder. De elektrische pompen zonder accu moet je verbinden aan een 12 volt aansluiting om te pompen en de pomp met accu kan dit zonder. Je stelt hierna op de elektrische pomp hoeveel psi de pomp moet blazen. De pomp zal dan automatisch stoppen bij de juiste psi. Je bespaart met de elektrische pomp veel kracht

Sup peddels

Een ander belangrijk onderdeel tijdens het suppen is de sup peddel. Vaak zit er in je sup set al een peddel die goed bij de sup past. Ga je meer suppen? Dan ben je vaak toch gebaat bij een ander soort peddel. Je hebt verschillende soorten peddels. Namelijk van aluminium en van carbon. De aluminium peddel is meestal geleverd bij een standaard set. Wanneer je lange tours gaat maken raden we het aan om een carbon peddel te nemen. De carbon peddel is een stuk lichter dan  een aluminium peddel, maar wel een stuk fragieler. Vooral bij langere tours merk je een groot verschil in het voordeel van de carbon peddel. Een carbon peddel is wel veel duurder

Waterdichte tas 

Wil je je spullen mee nemen tijdens het suppen? We hebben hiervoor verschillende soorten waterdichte tassen voor tijdens het suppen. Hierdoor kan je veilig en droog al je spullen meenemen tijdens je tocht. 

merken waterdichte tassen;

 • mystic
 • dakine
 • ion
 • o'neill

Sup Kleding 

Ook hebben we speciale kleding voor tijdens het suppen. Vaak is een normaal wetsuit niet ideaal tijdens het suppen omdat je minder bewegingsruimte hebt. Daarom is er speciale sup kleding met meer bewegingsvrijheid rondom je armen. Zo heb je toch de bescherming die nodig is, maar ook de vrijheid om te bewegen. De Long John is hier een goed voorbeeld van. Dit is een wetsuit zonder mouwen, maar wel met lange benen. De Long John is meestal vervaardigd van 1.5 of 2 mm neopreen. Ook fijn om te dragen zijn de shorty's dit zijn wetsuits met korte armen en benen en ook gemaakt van 2mm neopreen. Ook voor de zomer zijn de lycra shirts heel geschikt. Deze zijn UV bestendig . 

merken supkleding:

 • o'neill
 • prolimit
 • magic marine
 • ion

De laatste jaren is Stand Up Paddle boarding, beter bekend als SUPPEN, steeds populairder geworden. Waar we in het begin harde SUP's verkochten, verkopen we nu voornamelijk de opblaasbare SUP. Deze zijn makkelijk te vervoeren en op te bergen doordat je ze kan laten leeglopen en ze kunt verpakken tot een compact pakje. De sup wordt altijd geleverd in een bijbehorende tas, soms voorzien van wieltjes, meestal voorzien van banden zodat je de Sup op rug kan dragen.

Sup merken

De SUP-artikelen die wij verkopen zijn van gerenomeerde surfmerken zoals Red Paddle, Starboard, Fanatic, Aquatone, JP, Brunotti, Unifiber, STX. 

 • Red Paddle Co sup boards: Red paddle Sup inflatable Sup boards zijn Sup's in het hogere prijssegment. Red Paddle was één van de eerste op de markt met sterke en duurzame inflatable Sup. Het merk heeft geen uitgebreide range boards, maar de range is zo opgebouwd dat er voor iedereen een geschikte sup te krijgen is. De sup boards van Red Paddle zijn sterk en duurzaam, ze maken niet de lichtste boards op de markt, maar zeker wel de sterkste boards en de meest stabiele boards.
 • Starboard sup : dit zijn geweldig sup's, bevinden zich wel in het hogere prijssegment. Starboard is van origine een echt windsurfmerk, dus alle knowhow is meegenomen in de ontwikkeling van de Sup boards.
 • Aquatone sup:  prijs kwaliteit verhouding van de Aquatone sup is beste op de markt. Voor een relatief lage prijs koop een sup die kwalitatief uitstekend is. Aquatone levert de Sup's incl. pomp, paddle, reparatie set, leash.
 • STX Sup: Stx heeft geweldige sup's in het middensegment.
 • JP Australia : De JP sup boards bevinden zich ook in het wat hogere prijssegment. JP is ook weer een merk wat zijn oorsprong heeft in de windsurf en daardoor ook geweldige sup produceren.
 • Aztron: Aztron produceren Sup's in het lagere prijssegment, maar de kwaliteit is onverminderd hoog.

In de opbouw van Stand Up Paddle boards heb je veel verschillen. Dit veroorzaakt ook vaak het prijsverschil. 

Meer weten over waar je op moet letten wanneer je een SUP wilt kopen? Bekijk de video hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sup Board aanbiedingen

Bij Van bellen hebben we verschillende soorten sups voor zowel het hoge segment als voor het lage segment. We hebben sups vanaf €275 t/m €800. Ook hebben we vaak aan het eind van het seizoen sup board aanbiedingen.  

Advies sup kopen

Heb je advies nodig bij het uitzoeken van een sup? Kom gezellig bij ons langs in onze sup winkel in Willemstad Brabant. Of stel je vraag via de whatsapp button in de webshop.

Welke sup is geschikt met een hond?

Een sup die het beste is om met een hond op te suppen is de STX SUP Tourer. Het is een alround Sup die breed is en een Sup waar je prima mee kunt touren. Het is verstandig om een kleedje neer te leggen voor de hond zodat het board niet beschadigd raakt van de nageltjes van de hond. 

 

 

 

Hoe hard moet een sup opgepompt worden?

De sup moet vaak tot 15 spi worden opgepompt. Dit is ongeveer 1 bar. Let op! Dit verschilt wel per sup. Het is belangrijk dat de SUP met de juiste hoeveelheid wordt opgepompt. Hierdoor zal het je de minste energie kosten om te peddelen. 

Wat kost een goede sup?

Een goede sup koop je al vanaf 299 euro. Dit zijn echte instap modellen. Heb je al meer ervaring? Dan kost een sup gemiddeld tussen de 500 en 1200 euro.