• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Heren Handschoenen kopen

1-27 van 27
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-27 van 27
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Heren handschoenen

Wanneer het koud is voelen je handen altijd eerder koud aan dan de rest van het lichaam. Zorg dus voor goede handschoenen. Bij Van Bellen hebben we een ruim assortiment aan top handschoenen zodat jij het niet meer koud hebt op de piste. Hieronder leggen we kort uit waar je op moet letten wanneer je handschoenen wilt kopen.

Hoe krijg je koude handen

Je handen zijn heel bepalend voor ons algemene gevoel van welbehagen. Hierom zijn handschoenen een belangrijk onderdeel van je ski- of snowboarduitrusting. Je handen voelen als eerste koud aan in het lichaam doordat ons lichaam de bloedsomploop vertraagt en het bloed terugtrekt naar je belangrijke organen. Hierdoor kan je lichaam langer warm blijven. Hierdoor worden je handen als eerste koud. Dus zorg voor goede handschoenen om dit te voorkomen.

Oorzaken koude handen

Warmte kan op vier manieren ons lichaam verlaten. Hieronder lichten we ze toe:

 • Convectie: Bewegende lucht zorgt ervoor dat de warmte aan onze handen worden onttrokken. Een Handschoen moet daarom winddicht zijn.
 • Straling: Ons lichaam geeft warmte af. Een handschoen weerkaatst deze warmte waardoor je het warmteverlies beperkt.
 • Conductie: Dit is wanneer je handen in contact komen met iets kouds. Bijvoorbeeld sneeuw, water of regen. Een natte hand trekt tot wel 3x zoveel warmte weg van het lichaam als een droge hand. Zorg dus voor waterdichte handschoenen. Hierdoor verlies je op de piste minder kou. Bij aanschaf van een heren skihandschoen https://www.vanbellen.nl/wintersport/1/handschoenen/52/heren-handschoenen/59 is het belangrijk te koken naar de waterkolom. Dit zegt iets over hoe waterafstotend de handschoen is. Afhankelijk onder wat voor omstandigheden je wilt kiezen past een bepaalde waterkolom.
 1. 5000 tot 10000 mm: Onder gematigde omstandigheden en lichte regen zullen deze jassen je drooghouden.
 2. 11000 tot 20000 mm: Met deze waterkolom kan je langer buiten blijven in zware regen en sneeuw.
 3. 20000 mm en meer: Dit is de hoogste standaard als je droog wilt blijven onder alle omstandigheden. Als je lang gaat freeriden, ski touren of splitboarden dan is het een aanrader om voor deze waterkolom te kiezen.
 • Transpiratie: Tijdens het skiën of snowboarden span je jezelf hevig in waardoor je gaat zweten. Als dit vocht in je handschoen blijft zitten dan krijg je klamme handen. Hierdoor heb je weer te maken met het genoemde voorbeeld hierboven en koelen je handen af. Handschoenen moet dus de eigenschap hebben om vocht af te voeren.

Gore-Tex

Dit membraam zorgt voor perfecte isolatie maar is ook erg goed in het afvoeren van transpiratie. Hierdoor ben je beschermt tegen conductie en transpiratie.

Skihandschoen of Wanten

Waar kies je voor? Ski handschoenen en wanten hebben beiden voordelen en nadelen. Kies je voor vier aparte vingers en een duim, of voor vier vingers samen en een losse duim? Of wel de handschoen of de want.

De want

Een want heeft als voordeel dat het veel warmer is dan een handschoen. Dit komt door de ruimte waar de vier vingers zich bevinden. Hier is meer warme lucht dan bij een enkele vinger. Ook komt het doordat de vier vingers door aanraking elkaar warm houden. Het nadeel van wanten is dat je minder grip hebt en minder bewegingsvrijheid om iets te pakken.

De skihandschoen heren

De handschoen heeft dus als voordeel t.o.v. de want dat je meer bewegingsvrijheid hebt en meer grip hebt wanneer je iets vasthoud. Maar is vaak wel kouder dan de want. Echter hebben veel handschoenen tegenwoordig een dunne onderhandschoen die ervoor zorgt dat je ook met handschoenen het altijd warm hebt. Deze worden ook vaak bij wanten geleverd. Een voordeel van de onderhandschoen is dat je ook onder warme omstandigheden ervoor kan kiezen om met alleen de onderhandschoen kan skiën of snowboarden.

Leren handschoenen vs syntetisch

Veel skihandschoenen en snowboardhandschoenen worden van high-tech syntetische stoffen gemaakt. De combinatie van verschillende stoffen zorgt ervoor dat de handschoen goed kan ademen, isoleert en waterafstotend is. Toch zijn er ook veel mensen die kiezen voor leren handschoenen. Leren handschoenen zijn van nature waterafstotend en vaak duurzamer dan syntetische handschoenen. Vaak dus een goede partner voor de lange termein.

Extra eigenschappen handschoen

Er zijn nog een aantal extra’s die je moet overwegen wanneer je een handschoen koopt. Hieronder hebben we er een paar voor je uitgelicht.

Lus om de pols

Je ziet vaak als je in de lift zit handschoenen die op grond liggen. Wil je voorkomen dat je handschoen naar beneden valt? Koop dan een handschoen met een lus om je pols zodat je de handschoen niet kan verliezen. Ook hebben sommige handschoenen klipjes waarmee je je handschoen kan vastmaken aan bijvoorbeeld je rugzak.

Handschoenen waarmee je op je telefoon kan

Er zijn onderhandschoenen die een profiel hebben op de handschoen waardoor je je de telefoon kan gebruiken met je handschoenen. Je hoeft dan niet telkens de handschoen aan uit te doen om iemand even snel een berichtje te sturen waar je bent.

Polsbeschermers

Er zijn verschillende merken die ook polsbeschermers in de handschoenen aanbieden. Vooral voor snowboarders zijn polsbeschermers in de handschoen belangrijk. Doordat snowboarders regelmatig op de polsen vallen.

Verwarmde handschoenen

Voor de echte koukleumen onder ons bestaan er ook verwarmde handschoenen. Je kan dan een oplaadbaar warmte element in je handschoen doen waardoor je altijd warme handen zal hebben.

Beschermend materiaal

Snowboardhandschoenen voor heren moeten van een sterker materiaal zijn doordat je de grond meer aanraakt. Bij skiërs is dit veel minder het geval.

Onderhoud van heren handschoen

 1. Verliest je handschoen zijn waterafstotende kwaliteiten? Het is dan verstandig de handschoen te wassen met speciaal wasmiddel. Het impregnerende middel zorgt dat de waterafstotende eigenschappen weer terug komen. Doe dit echt nooit met gewoon wasmiddel. Het tegenovergestelde effect zal dan juist gebeuren
 2. Wring je handschoenen nooit uit.
 3. Hang handschoenen met de opening naar beneden te drogen. Hierdoor kan het water zich niet in de vingertoppen verzamelen.
 4. Leg je handschoenen niet op de verwarming te drogen.

Merken

Bij van bellen verkopen we een ruim assortiment aan heren handschoenen. Hieronder een paar voorbeelden van de merken die we verkopen een korte toelichting.

 • Hestra skihandschoenen
 • Burton
 • Da Kine
 • Level
 • Leki
 • Lenz