• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Surfschoenen kopen

1-45 van 45
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-45 van 45
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Surfschoenen kopen

Bij Van Bellen ben je aan het juiste adres voor surfschoentjes van Prolimit en Ion

Op zoek naar nieuwe surfschoentjes? Online en in de shop van Van Bellen kan je nieuwe surfschoenen kopen. We verkopen surf schoenen van de twee top surf-merken Ion en Prolimit. We verkopen de surfschoenen in verschillende diktes en met kevlar of zonder kevlar in de zool van de surfschoen. Het gebruik van kevlar in de zool van de surfschoen heeft invloed op de prijs van de surfschoen. Ook is er onderscheid in hoge en lage surfschoenen, voor de koude dagen adviseren we altijd hoge surfschoenen.

Welke surfschoenen kopen? 

Bij Van Bellen verkopen we verschillende soorten surfschoenen. Voor advies voor de juiste maat en het meest (voor jou) geschikte type kom je langs in de winkel. Mocht je niet hiertoe in de gelegenheid zijn geven we je graag de juiste handvaten via onze website. Voor vragen kan je altijd even bellen of mailen. Onze contactgegevens vind je hier.  

Prolimit surfschoenen en ION surfschoenen

Prolimit is een Nederlands bedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf. Prolimit is een gerenomeerd surfmerk dat naast surfschoenen nog vele andere surfproducten maakt. Prolimit maakt surfschoenen voor dames, heren, kinderen en dit in talloos verschillende modellen en diktes.

Het surfmerk ION valt onder hetzelfde management als North Kiteboarding en Fanatic. ION is een innovatief merk dat zich naast surfschoenen richt op een breed surfassortiment. Ze hebben producten in windsurf, kitesurf, SUP en wakeboard.

Verschillende soorten surfschoenen

Er zijn verschillende soorten surfschoenen. Wij verkopen surfboots, surfshoes en surfsocks. Ook verschillen de type surfschoentjes die wij verkopen in dikte. Zo heb je bijvoorbeeld socks in 2 mm tot boots in 6 mm.  De zool van de surfschoenen kan ook  verschillen, de zool kan voorzien van kevlar. Kevlar wordt toegevoegd aan het neopreen, waardoor de zool sterker is en je dus minder kans maakt om bijvoorbeeld in een oesterrijke omgeving, waar zich dus scherpe schelpen bevinden, gesneden te worden door een schelp of oester. De surfschoen heeft hier duidelijk drie functie's, bescherming van je voet, isolerende werkingen en standvastigheid op je surfboard of kiteboard. De huidige generatie surfschoenen heeft geen rits meer, een rits maakt de surfschoen kwetsbaar. Het nadeel van rits in een surfschoen is dat deze kapot kan gaan, zeker als de surfschoen veel gebruikt wordt in zout water. Daarnaast sluit een surfschoen met een rits minder goed af dan een neopreen bovenkant. Het aantrekken van een surfschoen met neopreen bovenkant kan als lastig ervaren worden, het is wel zo dat het huidige neopreen veel soepeler is dan de oudere neopreensoorten, dus het aantrekken gaat makkelijker. Een compromis is ook mogelijk door een surfschoen te kopen die aan de bovenzijde afgesloten kan worden met klitteband.

Surfboots

Surfboots worden ook wel surflaarsjes genoemd. Het is een soort laarsje gemaakt van neopreen met een stevige zool. In sommige zolen wordt kevlar gebruikt wat ervoor zorgt dat de zool steviger is. De surfboot is een type surfschoen dat tot boven de enkel komt. Dit zorgt ervoor dat er minder makkelijk water in komt. Daarnaast zorgt de hoogte van de surf schoen voor meer warmte.  

Surfschoenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surfshoes

Surfshoes zijn de lagere versie in surfschoentjes. Ze hebben net als de boots een stevige zool waar soms kevlar in verwerkt is. De shoes zijn surfschoenen die komen tot onder de enkel en worden vaak met mooier weer gebruikt. Het zijn surfschoenen die vaak uitgevoerd zijn in 2 of 3 mm dikte en we verkopen ze het meest in de zomermaanden.

Surfsocks

Surfsocks bestaan alleen uit neopreen en hebben geen verdikte zool. Dit zorgt natuurlijk voor meer gevoel tijdens het surfen, maar je kunt surfsocks alleen gebruiken op een zachte ondergrond waar geen stenen en schelpen te vinden zijn.

Naast neopreen schoentjes verkopen we ook neopreen pakken, de wetsuits, in verschillende diktes, neopreen mutsen en neopreen surfhandschoenen. Wil je met koud weer surfen? Dan zijn dit artikelen die je zeker nodig hebt! Wil je met mooi weer surfen kun je volstaan met een dunner wetsuit, maar draag altijd en wetsuit en surfschoenen, ook als het mooi weer is. Het beschermt je, het houdt je warm als je flink stuk moet zwemmen of lopen.

Waarom waterschoenen?

Surfschoenen hebben verschillende functies. Ze beschermen tegen de kou, ze zorgen dat je niet uitglijd en het beschermt tegen scherpe objecten in het water als schelpen.  

Welke maat surfschoenen?

Kies altijd voor je eigen schoenmaat of voor een maatje kleiner. Als een surfschoen te groot is gaat het irriteren in je schoen waardoor wondjes kunnen ontstaan.