• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Kinder zeilen kopen

1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kinder surfzeil 

Het is natuurlijk heel erg leuk als de kinderen willen gaan windsurfen. Om ervoor te zorgen dat de kids gemakkelijk het surfzeil uit het water kunnen optrekken, zijn er speciale kinder tuigages ontwikkeld. Het zeil, de mast en de giek zijn heel licht en aangepast aan de kracht die kinderen hebben, zodat je op een leuke en gemakkelijke manier leert windsurfen. Het kinder surfzeil is licht en heel stabiel, waardoor je prettig en gemakkelijk op je windsurfboard kan blijven staan.

Welk kinderzeil of kinder tuigage moet ik nemen?

Welke maat kinderzeil moet ik kopen? De stelregel die we aanhouden is altijd beter iets te klein dan te groot. Wanneer een kind met een te groot kinderzeil of kindertuigage gaat windsurfen zal het windsurfen erg tegenvallen. Het kost de kinderen dan vaak teveel kracht om de zeilen uit het water te halen. Kinderen stoppen dan vaak met het windsurfen en dat is zonde. Dus let op dat je je goed laat adviseren over de maat van het kinderzeil.

Kidszeilen beginnen in de maatvoering van 1.0 m2 tot ongeveer 4.5m2. Bij de kleinste maten tot 3.0m2 wordt meestal een aluminium mast gebruikt en een vaste lichte giek. Bij de wat meer ”professionele” zeiltjes heb je een epoxy mast en een verstelbaar giekje. Deze zeilmaten beginnen bij een zeilmaat van ongeveer 3.0m2 en lopen dan door tot 4.5 m2.

Welke maat windsurfzeil moet je kopen voor je kind? Hieronder geven we de maat van de kinderzeilen in een kort overzicht weer. Zo weet je precies welke maat er bij het gewicht van je kind past.

MAATINDICATIE VOOR DE KINDERTUIGAGES

Gewicht Kids (kg)           Zeil maat (m2) 

13,6 - 20,4                           0.8 

18,1 - 27,2                           0.8-1.5 

27,7 - 31,8                           1.5-2.0 

32,2 - 36,3                           2.0-2.5 

36,7 - 40,8                           2.5-3.0 

41,3 - 45,4                           3.0-3.5

Materiaal kinder windsurfzeilen

Het kinder windsrufzeil is gemaakt van monofilm. Monofilm is een heel licht en doorzichtig materiaal. Doordat het windsurfzeil voor kinderen zo licht van gewicht is, kun je het gemakkelijk uit het water optrekken. Een ander voordeel van monofilm is dat het doorzichtig is. Zo kun je goed kijken waar je naartoe gaat. Het zeil voor kinderen wordt verstevigd door zeildoek. Het monofilm en de stukken zeildoek zijn aan elkaar verbonden door stiknaden en daarnaast ook verlijmd. Dit zorgt ervoor dat het kinderzeil niet alleen licht van gewicht is, maar ook sterk en stevig is. Het moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen.

Zeillatten voor kinderzeil

Kinderzeilen zijn voorzien van 0 tot 4 latten. Het aantal latten is afhankelijk van de grootte van het windsurfzeil. Het doel van de zeillat in het is zeil is het geven van stabiliteit en stevigheid. Des te meer stabiliteit tijdens het windsurfen, des te gemakkelijker je windsurfen onder de knie krijgt.

Complete Kindertuigage

Wat is een kindertuigage? Een tuigage is eigenlijk een complete windsurfset wanneer je wilt beginnen met windsurfen. Het enige wat ontbreekt is een board. Al onze tuigageg passen op alle kinder boards. Meestal wordt het kinderzeil in combinatie met bijpassende giek en deelbare mast geleverd. De mast is van aluminium, wat er ook voor zorgt dat het gehele tuigage niet te zwaar wordt. Eigenlijk is alles erop gericht om ervoor te zorgen dat de kids veel plezier en vaargemak hebben en daardoor snel kunnen leren windsurfen. Natuurlijk wordt er ook een ophaalkoord bij de complete tuigage geleverd.

Als je van plan bent om een kinderzeil met mast en giek aan te schaffen dan kan je dat zeker doen. Mocht je kind na enkele seizoenen te groot zijn geworden voor het zeil, dan kan je dit prima op marktplaats aanbieden. Er is namelijk heel veel vraag naar tweedehands materiaal. Dus je kunt gerust een nieuw windsurftuigage aanschaffen, want jouw kind zal daar ten eerste veel plezier aan beleven. En je kunt het later meestal voor een prima bedrag weer tweedehands verkopen.

De kindertuigages zitten allemaal in een mooie opbergtas zodat je het makkelijk kan opbergen en mee kunt nemen.

Een complete kindertuigage windsurfsetje komt met:

 • kinderzeil
 • mast 
 • ophaalkoord
 • giek
 • verloopbus voor mastvoet
 • touwset

Merken

We verkopen een ruim assortiment aan kinderzeilen bij van Bellen. We hebben veel verschillende kleuren, maten en maten. De merken die we verkopen zijn.

Advies kinderzeil

Is het moeilijk het geschikte kinderzeil of kindertuigage te vinden? Stel al je vragen via de whatsapp button of kom langs in de winkel. We helpen je graag aan het ideale kinder zeil voor jouw kinderen.