• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Impact Vesten Kopen

1-14 van 14
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-14 van 14
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Impact Vest & Drijfvest

Koop je windsurf impact vest of drijfvest van ION, Brunotti, Jobe of O’Neill bij Van Bellen

Of je nu aan wakeboarden, kitesurfen, windsurfen of jetskiën doet, een drijf- of impactvest dragen is altijd een verstandige keuze.

Tussen een impact vest en een drijfvest zitten verschillen, net als dat er verschillende type impactvesten en drijfvesten zijn, elk voor andere doeleinden. Natuurlijk draag je een drijf- impactvest altijd in combinatie met een wetsuit, dit kan een shorty zijn of gewoon wetsuit. Het is verstandig als je een drijf- of impactvest wilt aanschaffen om dit goed te passen, het liefst in combinatie met je wetsuit. Het vest moet goed aansluiten en mag zeker niet verschuiven , maar het moet je ook genoeg bewegingsvrijheid geven. 

Drijfvest

Een drijfvest is een mouwloos vest met drijfvermogen erin. Gebruik je een drijfvest voor het windsurfen, is dit vaak niet alleen voor het boven water blijven wanneer je in het water valt door een crash, maar ook voor het drijfvermogen tijdens het water starten. Door het drijfvermogen van het drijfvest is het namelijk minder zwaar om uit het water te komen. Een drijfvest om mee te windsurfen is een kort drijfvest. Ook kitesurfers kunnen zo een zelfde drijfvest dragen. Dit is ook een kortere versie. Deze drijfvesten moeten kort zijn zodat er een kite- of windsurftrapeze onder gedragen kan worden. Een drijfvest dat vaak voor andere watersporten gebruikt wordt is langer.

Impact vest

Een impactvest is een vestje wat vooral klappen opvangt. De naam zegt het al, het vangt de impact van het water op wanneer je valt tijdens bijvoorbeeld het surfen, waterskiën of varen op een waterscooter. Een impact vest heeft ook wat drijfvermogen. Niet zoveel als een drijfvest, maar zeker genoeg om je wat drijfvermogen te geven wanneer je zelf het water niet meer uitkomt en moet wachten op hulp.

Een drijf vest en een impact vest zijn beide te verkrijgen met rits en zonder rits. Het voordeel van een rits is dat het drijfvest of impactvest makkelijk aan te trekken is. Een nadeel is dat het drijfvest of impact vest minder soepel wordt door de rits.

Naast een impact vest of drijfvest te dragen is het verstandig om een helm te wanneer je het water op gaat. Een helm zorgt voor bescherming tegen de impact van het water tijdens een crash. Daarnaast hebben sommige watersporthelmen ook earpads welke zorgen voor bescherming van de oren wanneer je met je hoofd op het water terecht komt.

Merken drijf-en impactvesten

We verkopen bij van Bellen Wind & snow verschillende merken drijf- en impactvesten, zoals Ion, O'Neill, Brunotti, Prolimit en Jobe. Hier gaat ook weer over pasvorm en comfort en natuurlijk bescherming en drijfvermogen. Een impactvest vangt de eerste klappen op en beschermt je core tegen impacts, een drijfvest zorgt ervoor dat blijft drijven en geeft bijvoorbeeld bij het waterstarten net dat extra drijfvermogen waardoor je makkelijker uit het water kan komen. Een drijfvest is zeker geen reddingsvest, een reddingsvest heeft altijd een kraag, waardoor je met je hoofd boven water blijft.

Ion, Brunotti en Prolimit zijn de merken die veel aan de kite- en windsurfers verkocht worden. Jobe daarentegen wordt veel verkocht aan de wakeboarders, waterskieërs en de jetskieërs. Jobe heeft een uitgebreid assortiment drijf- en impactvesten voor heren, dames en kinderen. Let bij de kinderen goed op dat het drijfvesten zijn en geen reddingsvesten. De merken die we verkopen staan hieronder.

- ION impact vest

- Prolimit impact vest 

- Mystic impact vest

Onderhoud

Het is altijd verstandig om je drijf- impactvesten na gebruik goed uit te spoelen met zoet water. Zeker als een vest met een rits hebt en je bent veel op het zoute water dan is het echt verstandig om je vest goed uit te spoelen met zoet water, anders gaat het ten koste van rits. Samen met je wetsuit en surfschoenen goed uitspoelen met lauw water en dan goed te drogen hangen. Goed onderhoud is het behoud van je drijf- impactvest, wetsuit en surfschoenen en hoeft helamaal niet veel tijd te kosten, gewoon de boel goed uitspoelen en drogen, eventueel zijn er wasmiddelen beschikbaar om je neopreen spullen extra te reinigen, maar meestal voldoet goed uitspoelen en drogen.