• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf trapeze kopen

1-32 van 32
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-32 van 32
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Trapeze windsurf

Welke Windsurf trapezes moet ik kopen?

Een windsurf trapeze kopen doe je eenvoudig via vanbellen.nl of in de winkel

Wanneer je al wat langer op een windsurfplank staat komt het moment dat je naar volgende stap wilt en een windsurf trapeze moet gaan dragen. Als je interesse hebt in het kopen van een nieuwe windsurf trapeze zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Allereerst kun je een zittrapeze kopen of een heuptrapeze kopen. Vervolgens moet je kijken naar de flex en het comfort van je trapeze. De ene trapeze is gemaakt van een stijver materiaal dan de andere. Er worden er meerdere type materialen en pads gebruikt bij het ontwikkelen van trapezes. Ook worden windsurf trapezes geleverd in verschillende prijsklassen wat verschilt van ongeveer 109 euro tot 299 euro. Wanneer je een beginnende windsurfer bent is het niet nodig om een hele stijve dure windsurftrapeze te kopen. Wanneer je een ver gevorderde windsurfer bent kan een goede windsurf trapeze een groot verschil maken.

Om te windsurfen kan je kiezen voor een heup windsurf trapeze en een zit windsurf trapeze.
Geen van deze twee is de beter dan de andere. Welke soort windsurf trapeze je koopt is namelijk echt persoonlijk.

Moet ik voor een zit of heuptrapeze kiezen?

Wanneer je een trapeze gaat kopen is de eerste keuze die maakt voor een zittrapeze of heuptrapeze. De namen van de trapezes geven het verschil tussen de trapezes eigenlijk al aan. Bij een zit trapeze stap je door twee banden heen waarna je de trapeze afsluit. De banden om je bovenbenen zorgen ervoor dat trapeze zit als een soort broek en hierdoor niet omhoogschuift. Door dit principe kun je tijdens het surfen als het waren gaan zitten in je trapeze. De grootste voordelen van een zittrapeze zijn dat hij niet schuift en erg comfortabel zit tijdens het surfen.

Een heup trapeze sluit met een band om je middel en zit niet tussen je benen vast. Deze sluit dus echt om je heupen. Een heup trapeze kan omdat hij niet vast zit tussen je benen schuiven en draaien. En heuptrapeze is aan te raden wanneer jij bewegelijkheid erg fijn vindt tijdens het surfen. Ook zit de haak van een heuptrapeze hoger dan de haak van een zittrapeze. Wanneer je wilt springen of snel wilt draaien is een heup trapeze de beste keuze. Wanneer je wat meer opzoek bent naar comfort een stabiliteit kun je beter voor een zit trapeze gaan.

Zittrapeze

Een zittrapeze kan je eigenlijk als een broekje aantrekken. Vaak wordt een zit trapeze gekozen door de oude garde surfers. Dit heeft een beetje te maken met de houding van de surfer en door de discipline. Zo gaan surfers met een zit windsurf trapeze meer zitten. Deze surfers hebben een beetje een zittende surfhouding. Een voordeel hiervan is dat je relaxed kan surfen. Ook geeft een zittrapeze voor het windsurfen comfort en controle. De haak van de zittrapeze zit lager, wat ervoor zorgt dat de surfer gemakkelijk in kan haken en dat het zeil dicht trekken makkelijker gaat. De surfers die voornamelijk gebruik maken van een zit trapeze zijn over het algemeen racers of freeriders.

Heuptrapeze

Een heup trapeze wordt, zoals de naam het al zegt, rond de heupen gedragen. Een heup surf trapeze zorgt voor meer bewegingsvrijheid ten opzichte van de zit trapeze. Ook zorgt een heup trapeze voor meer steun in de rug. In tegenstelling tot de zittrapeze, surft men wat rechter op met een heup trapeze. Surfers die bijvoorbeeld freestylen of in de golven wind surfen gebruiken sneller een heup windsurf trapeze. Dit is omdat zij meer bewegingsvrijheid nodig hebben dan bijvoorbeeld een surfer die alleen maar racet. Door de sprongen die deze windsurfers maken komen ze vaak in de meest onmogelijke houdingen terecht. Een laatste verschil tussen deze windsurf trapezes is dat de haak van de heuptrapeze hoger zit dan de haak van de zittrapeze.

Kite trapeze

Tussen een windsurf trapeze en een kitesurf trapeze zitten verschillen. Zo zitten er verschillen in de haak en ook het gedeelde achter de haak is anders. Een kitesurf trapeze heeft achter een haak een foambar zodat de haak niet in de buik drukt. Een windsurftrapeze heeft deze bar niet. Ook zitten er geen bevestigingspunten aan de windsurftrapeze voor bijvoorbeeld de safety leash. Daarom is het niet verstandig om met een windsurf trapeze te gaan kitesurfen.

Cross over trapeze

Er is ook een trapeze die zowel als windsurft trapeze als kitesurftrapeze gebruikt kan worden. Dit wordt een cross-over trapeze genoemd.

Ben je op zoek naar andere windsurf artikelen dan een windsurf trapeze? In onze webshop en in onze winkel vind je een breed assortiment aan wetsuits, windsurfboards, zeilen en windsurf accessoires.

Welke type windsurf harnas moet ik kopen?

Wanneer je de keuze tussen een heup en zit trapeze hebt gemaakt kun je nog kiezen uit verschillende types van de windsurfmerken. Bij Van Bellen Wind en Snow in Willemstad bieden wij trapezes aan van de volgende gerenommeerde surfmerken:

Deze merken maken de beste trapezes op de markt en bieden allen verschillende types aan. Het grootste verschil tussen deze verschillende windsurf harnassen zijn de materialen en opties. De duurdere trapezes zijn over het algemeen gemaakt van stijvere materialen wat het supportlevel van de trapeze omhoog brengt. Ook hebben duurdere trapezes vaak gel pads om de trapeze erg goed aan te laten sluiten. Het belangrijkste bij het kopen van een trapeze is dat hij goed aansluit een lekker zit. Bij Van Bellen Wind & Snow in Willemstad kun je altijd langs komen om ons grote assortiment te passen. Ook hebben wij maattabellen online staan die jou verder kunnen helpen bij het kopen van een Windsurf trapeze.

Tot slot

Wanneer het is gelukt om de keuze voor de bij jou passende trapeze te kopen moet je niet vergeten dat je ook nog trapezelijnen voor het windsurfen moet hebben. Deze trapezelijnen verbinden de trapeze haak met de giek, waardoor je je lichaamsgewicht kunt gebruiken tijdens het windsurfen. Bij Vanbellen Wind & Snow bieden wij een uitgebreid assortiment windsurftrapezes aan. Mocht je vragen hebben over welke trapeze bij jou past? Neem dan contact om via de business whatsapp, telefoon of mail. Wij proberen altijd passend advies te leveren voor de best mogelijke aankoop. Ook staat er altijd een specialist klaar in onze grote windsurfshop in Willemstad Noord-Brabant.