• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Windsurf artikelen kopen

1-48 van 462
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 462
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Dé Windsurf Specialist van Nederland

Al meer dan 35 jaar is Van Bellen Wind & Snow dé specialist voor het kopen van windsurfmateriaal. We hebben zowel een uitgebreide webshop als een grote fysieke windsurfwinkel in Willemstad (Noord-Brabant). Ontdek ons ruime assortiment windsurfartikelen van toonaangevende merken.

Toonaangevend Windsurfmerken

Bij Van Bellen Wind & Snow vind je een breed scala aan windsurfproducten van topmerken zoals:

Wij bieden het grootste assortiment aan windsurfplanken, windsurfzeilen, masten, gieken, windsurftrapezes, windsurf impactvesten, windsurfvinnen en windsurftassen aan.

De populariteit van windsurfen

Windsurfen, vroeger ook wel bekend als 'plankzeilen', is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Nederland behoort tot de beste landen ter wereld voor deze fantastische buitensport te beoefenen. Windsurfmateriaal is tegenwoordig gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan ooit tevoren, waardoor het ook voor herintredende windsurfers gemakkelijk is om weer op te pakken.

Verschillende Windsurfboards

Er zijn verschillende soorten windsurfboards voor diverse disciplines:

Of je nu wilt cruisen met het gezin of op zoek bent naar snelheid, wij hebben het juiste windsurfboard voor jou. De opkomst van opblaasbare windsurfboards maakt het gemakkelijk om overal te surfen. Deze opblaasbare windsurfboards hebben als groot voordeel dat ze in een kleine tas kunnen en dat ze ijzersterk zijn.
Ben jij toch echt een echte racer? Dan is een race board in combinatie met een racezeil de keuze. De meest verkochte windsurfboards zijn de freeride windsurfplanken, omdat je hier in de meeste condities het lekkerste op kunt varen. Bij Van bellen Wind & Snow verkopen we ook Wave en Freestyle boards. Dit is een vrij specifieke discipline, waarvoor je wat meer windsurf ervaring moet hebben.

Verschillende Windsurfzeilen

Net zoals de verschillende opties in de windsurfboards heb je ook een ruime keuze in verschillende zeilen:

Deze bovenstaande zeilen hebben allemaal verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat de windsurfzeilen in verschillende condities anders reageren. Zo heeft een wave-zeil een diep uitgesneden onderlijk, omdat golven niet in je zeil moeten klappen. Kinder zeilen worden vooral in setjes aangeboden en zijn vooral op gewichtsbesparing gemaakt. Race en slalom zeilen hebben soms cambers in het zeil verwerkt om nog hogere snelheden te bereiken. Elk type zeil heeft dus unieke eigenschappen die passen bij verschillende omstandigheden en vaardigheden. Wil je hier meer over te weten komen? Bezoek deze specifieke pagina’s. 

Windsurf Accessoires?

Naast de eerder genoemde surfplanken en surfzeilen hebben we een groot assortiment aan windsurf artikelen. Denk hierbij aan een windsurfmast voor in je zeil. Een mast is een cruciaal element voor in je zeil om hem op te kunnen tuigen. Het zeil schuif je om de mast heen om het zeil te kunnen laten staan. Vervolgens moet er nog een mastverlenger in de mast die ervoor zorgt dat je het zeil aan je windsurfboard kan aansluiten en het zeil kan spannen. Het volgende cruciale onderdeel om te kunnen windsurfen is je windsurf giek. De giek zorgt voor de bolling in het zeil waardoor hij meer wind pakt. Ook houd je jezelf vast via de giek in combinatie met de trapezelijnen, die je vervolgens weer aan je trapeze verbindt. Ook heb je een ophaalkoord nodig om het tuigage uit het water te kunnen trekken. Zo zijn er redelijk veel dingen waarop je moet letten als wil je gaan windsurfen. Twijfel je of je alles hebt? Of weet je niet zeker dat alles klopt? Neem dan gerust contact op via de WhatsApp button, mail of telefoon.

Complete windsurf-tuigages

Beginnende windsurfers kunnen kiezen voor een complete windsurfset  of tuigage, inclusief zeil, mast, giek en meer. Deze sets bieden een voordelige optie om direct te starten. Een tuigage bevat een windsurfzeil, mast, mastverlenger, giek en ophaalkoord. Bij een complete windsurfset zit ook nog een windsurfboard en mastvoet inbegrepen.

Wanneer je begint, of het windsurfen weer wilt oppakken is het slim om een compleet tuigage of een complete windsurfset aan te schaffen. Voor windsurfsetjes en tuigages worden namelijk scherpe setprijzen gemaakt, wat de aankoop een stuk voordeliger maakt. Zie je ergens anders een set voor een betere prijs? neem dan vooral contact met ons op en wij proberen een deal met je te sluiten. Heb je zelf een windsurfset in gedachten en wordt deze niet in complete set bij ons aangeboden? Dan kunnen wij altijd een setprijs maken. 

windsurfen-windsurfing

Extra advies voor Windsurfing

Bekijk onze uitgebreide windsurfcategorieën voor meer informatie over specifieke onderwerpen. Wij adviseren ook om te investeren in surfbagsboardbags, equipment & sailbags  om je materiaal te beschermen. De eerste schades bij het windsurfen gebeuren namelijk op het land.

Voor persoonlijk advies en vragen staan wij altijd voor je klaar in onze winkel of via telefoon, e-mail of WhatsApp.

Neem contact op via 0168-473220, info@vanbellen.nl of via de WhatsApp button.

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste windsurfuitrusting voor een geweldige tijd op het water!

Kun je windsurfen als er geen wind is?

Windsurfen vereist wind om vooruit te komen op het water. Zonder wind kun je niet windsurfen, maar je kunt wel technieken oefenen op het droge of andere wateractiviteiten ondernemen.

Is het gemakkelijk om te leren windsurfen?

Windsurfen vereist wat oefening en doorzettingsvermogen, maar veel mensen vinden het een bevredigende en toegankelijke sport om te leren.

Kun je windsurfen zonder ervaring?

Ja, beginners kunnen windsurfen leren zonder eerdere ervaring. Het is echter aan te raden om eerst een les te nemen om de basisprincipes te begrijpen en veiligheid te waarborgen.

Kun je jezelf leren windsurfen?

Hoewel het aan te raden is om windsurfen te leren onder begeleiding van een instructeur, zijn er veel mensen die zichzelf windsurfen aanleren door middel van boeken, online tutorials en veel oefenen.

Wat is makkelijker windsurfen of kitesurfen?

Dit verschilt per persoon. Sommige mensen vinden windsurfen gemakkelijker vanwege de directe controle over het zeil en board, terwijl anderen kitesurfen verkiezen vanwege de kracht van de vlieger.

Is windsurfen een extreme sport?

Windsurfen kan als een actieve en uitdagende watersport worden beschouwd, maar het wordt over het algemeen niet als een extreme sport geclassificeerd. Met de juiste training en veiligheidsmaatregelen kan windsurfen veilig en plezierig zijn.

Hoe hard gaan windsurfers?

De snelheid van windsurfers hangt af van verschillende factoren, waaronder windkracht, vaardigheidsniveau van de surfer en type uitrusting. Professionele windsurfers kunnen snelheden bereiken tot wel 50 tot 60 kilometer per uur.

Hoe lang duurt het om te leren windsurfen?

De tijd die nodig is om windsurfen te leren, varieert afhankelijk van je fysieke conditie, leerstijl en de lesmethode. Over het algemeen kun je met enige oefening en instructie binnen 

Is windsurfen gezond?

Windsurfen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging en biedt een complete training voor je spieren, evenwicht en conditie. Het verbetert je uithoudingsvermogen en kan helpen bij het verbranden van calorieën. Daarnaast geeft windsurfen je de kans om te genieten van de buitenlucht en de natuur, wat positieve effecten heeft op je mentale welzijn.

Wat heb ik nodig om te beginnen met windsurfen?

Om te beginnen met windsurfen heb je de volgende windsurfspullen nodig: Windsurfboard, Mastvoet, mast, giek (boom), windsurfzeil, trapeze en een wetsuit. Daarnaast is het belangrijk om een zwemvest te dragen en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Hoe moeilijk is windsurfen?

Windsurfen kan in het begin uitdagend zijn omdat het balanceren op het board en hanteren van het zeil coördinatie vereist. Met doorzettingsvermogen en instructie is windsurfen die je na een aantal lessen al snel kan. Om heel goed te worden is het wel pittig, maar overal waar je tijd en plezier in stopt, zal zich altijd uitbetalen. 

Welke windsurfplan moet ik kopen als beginner?

We adviseren beginners altijd te beginnen met een allround windsurfboard. Het board heeft meer volume waardoor je makkelijker kunt blijven staan en het is makkelijker om koers te houden tijdens het windsurfen.