• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

SUP Foil kopen

Foil SUP

Voor iedereen die nog langere rides op de golven wilt maken. Met een foil sup maak je nog langere ritten en ga je van 20 meter op een normale sup naar 100 meter. Ook is het een stuk uitdagender dan normaal wave suppen. 

Wat is foil suppen?

Onder je board foil board zit een vin bevestigd. Deze vin heet ook wel de foil. Door de foil komt het board uit het water wanneer je snelheid maakt. Dus wanneer je begint in te peddelen als er een golf komt zal het board met de foil in beweging komen. In het begin is het hierdoor ook makkelijk om een board te nemen met veel volume. Vaak zijn de foil sup boards breed, dik en compact. Hierdoor kom je een stuk makkelijker uit het water.

Foil sup board 

Zoals we net al aangaven zijn de boards vergeleken met normale sup wave boards erg compact en dik. Daarnaast is de neus stomp zodat je niet naar beneden dived als je naar beneden komt. De stompe neus zorgt er ook voor dat de impact minder is. Qua volume kan je er altijd van uitgaan dat je 40L bovenop je eigen lichaamsgewicht moet doen. Weeg je 80 kg. Neem dan een board van ongeveer 120L. Daarnaast is het vaak ook fijn dat je voetbanden kunt bevestigen aan het board. Dit maakt het suppen een stuk makkelijker. Helemaal doordat de golven in Nederland vaak choppy zijn.

Foil sup peddel

Een goede sup peddel is belangrijk tijdens het foil suppen. Er zijn twee verschillende soorten peddels verkrijgbaar. Beide hebben voordelen en nadelen. Er zijn carbon peddels en aluminium peddels. De carbon peddels hebben als voordeel dat ze erg licht zijn waardoor je minder kracht verliest tijdens het peddelen. Het nadeel van deze peddels is dat ze erg fragiel zijn en sneller stuk kunnen gaan. De aluminium peddels zijn een stuk zwaarder dan de carbon peddels, maar ze zijn wel een stuk sterker en kunnen echt tegen een stootje. Daarnaast is de aluminium peddel een stuk goedkoper dan de carbon peddel.

Advies foil sup 

Het is logisch als je advies nodig hebt over deze nieuwe sport. Het staat echt nog in de kinderschoenen en er is niet extreem veel over bekend. Laat je dus goed adviseren als je er een aanschaft. Je kunt gezellig bij ons in de winkel langskomen of je vragen stellen via de whatsapp button.