• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf Set kopen

1-12 van 12
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-12 van 12
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Windsurf set kopen

Koop je complete windsurf set bij van Bellen

Wanneer je (weer) begint met windsurfen zal je in de meeste gevallen al het windsurf materiaal aan moeten schaffen. Speciaal om die reden bieden wij complete windsurf sets aan. Een complete windsurfset bestaat uit alle benodigdheden om te kunnen windsurfen. Zo heb je een windsurfboard nodig, een windsurfzeil, een windsurfgiek, een windsurfmast, een ophaalkoord, een mastvoet en een mastadapter. Doordat dit in een windsurfset wordt aangeboden is dit een scherpere prijs dan wanneer je alle windsurf benodigdheden los van elkaar koopt.

Beginners windsurf set 

Het surfboard dat in een windsurf set wordt aangeboden is meestal een wat groter board met veel drijfvermogen. De reden dat in een windsurfset gekozen wordt voor een windsurfboard met veel drijfvermogen is omdat het makkelijker is om mee te beginnen of het surfen weer mee op te pakken. In tegenstelling tot een kleiner board dat minder drijfvermogen heeft. Een complete windsurfset wordt niet alleen door beginnende surfers gekozen. Op dit moment zijn er ook veel herintreders. Een herintreder is in de surfwereld een surfer die vroeger gesurft heeft en het nu weer wilt oppakken. Vaak is dit ook met het hele gezin. Een grotere surfplank is ook stabieler om de kinderen mee te laten starten. Ook is er bij deze surfboards in een windsurfset vaak ook een optie om een zwaard erin te zetten, wat ervoor zorgt dat je makkelijker koers kunt houden.

Gevorderde windsurf set

Naast beginners windsurf set hebben we ook sets voor de gevorderde windsurfers. Deze boards zijn kleiner met minder volume dan de beginners. Ook de tuigage voor een gevorderde is anders dan voor een beginner. De verschillen zitten vooral in de mast en het zeil. Het carbon percentage in de mast is vaak veel hoger bij een gevorderde mast. Ook is een gevorderd windsurfzeil anders dan voor beginners. Het materiaal voor gevorderde is vaak anders en de performance van de zeilen zijn een stuk beter. Laat je dus goed adviseren wanneer je een gevorderde windsurf set aanschaft. 

Opblaasbare SUP

Wat tegenwoordig ook steeds vaker voorkomt in de windsurfsets, is een opblaasbare SUP met windsurfoptie. Dit is vooral leuk wanneer er recreatief gesurft wordt of wanneer de  kinderen willen leren surfen. Deze opblaasbare windsups worden bij Van Bellen in de complete windsurf sets aangeboden.

Complete windsurf tuigage

Er zijn verschillende tuigages die in de windsurfsets worden aangeboden. Het grootste verschil in tuigages uit de windsurfsets zit tussen de volwassen tuigages en de kindertuigages. Een tuigage is de combinatie van een zeil, giek, mast en vaak wat bijkomende accessoires welke aangeschaft kan worden in de complete windsurfsets. Hieronder leggen we kort de verschillende onderdelen van de complete windsurf tuigage uit.

Windsurf Zeil

Er zijn veel verschillende zeilen voor verschillende windsurfzeilen. Je hebt zeilen voor bijvoorbeeld freeride zeilen, freerace zeilen, freestyle zeilen, slalom zeilen. Deze zeilen worden gemaakt van zeildoeken en monofilm. Het monofilm is doorzichtig waardoor je goed om je heen kan kijken. Ook zitter er in de zeilen zeillatten. Deze zorgen voor stabiliteit. Ook hebben sommige zeilen cambers. Door de cambers blijft je zeil iets meer bol staan waardoor je meer snelheid krijgt. Deze zeilen zijn wel moeilijker op te tuigen.

Giek

Er zijn verschillende soorten gieken. Er zijn gieken van aluminium en gieken van carbon. De gieken zijn lichter en stijver en hebben hierdoor een betere performance dan de aluminium gieken. Een carbon giek is wel fragieler dan een aluminium giek en ook veel duurder om aan te schaffen.

Mast

Een mast wordt gezien als de moter van je windsurf set. Door de mast blijft het zeil in het profiel tijdens het windsurfen. Er zijn ook verschillende soorten. Zo heb je RDM mast en SDM mast. RDM staat voor reduced diameter en is wat dikker. Ook heb je SDM de standard diameter. 

Complete windusurfset merken

Bij het aanschaffen van de complete set hebben we nauwkeurig gekeken welk materiaal en welke merken goed bij elkaar passen. De merken die we gebruiken zijn echte a-merken. Merken die we gebruiken voor de sets zijn bijvoorbeeld:

  • Complete windsurfset RRD
  • Complete windsurfset Starboard
  • Complete windsurfset Simmer
  • Complete windsurfset STX

Complete windsurfset advies

Ben je van plan een windsurf set aan te schaffen? Wij raden je aan je hierover goed voor te laten lichten. Natuurlijk ben je van harte welkom in onze winkel voor advies. Lukt het niet om de winkel te bezoeken dan zullen we onze uiterste best doen om je telefonisch of per e-mail zo goed mogelijk te adviseren.

Belangrijke andere benodigdheden naast al het materiaal van de windsurf set zijn natuurlijk een wetsuit, surfschoentjes en surfhandschoentjes. Wanneer je beter wordt in het surfen zal een windsurftrapeze naast de complete windsurf set ook geen overbodige luxe.