• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Skibril kopen

1-13 van 13
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-13 van 13
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Skibril

Een skibril ook wel ski goggle genoemd is een belangrijk onderdeel van je ski- en snowboard outfit. Een onderdeel die door beginnende wintersporters enorm wordt onderschat. Het is echter een van belangrijkste onderdelen van je outfit. Dit komt door de reflectie van het licht op de witte pistes en door de verschillende weersomstandigheden. Door het dragen van een ski bril bescherm je ten eerste je ogen goed zowel tegen het zonlicht, maar tegen de kou en de sneeuw. De meeste skibrillen hebben een goed luchtdoorlatend systeem waardoor de googles niet of nauwelijks beslaan. Het is wel van belang om je skibril gewoon op te houden, doe je, je google telkens op en af dan gaat de skibril uiteindelijk wel beslaan. Met een goede skibril bescherm je je ogen en ervaar je optimale ski-ervaring door het goede zicht met je skibril. Koop dus een goede skibril, maar wat is een goede skibril?

Aanbod Skibril (Skibril)

 Bij Van Bellen hebben we een ruim assortiment aan skibril. We hebben skibrillen voor:

Skibril merken

De merken skibrillen die we verkopen zijn echt toppers in de markt. Hieronder staan de merken die we verkopen opgesomd.

Maar waar moet je op letten als je een skibril aanschaft?

Pasvorm van de Skibril

Tijdens het aanschaffen van de skibril is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de skibril. Sluit de skibril goed aan bij je helm. Je moet namelijk je skibril heel de dag ophebben. Dus zorg ervoor dat je skibril goed zit. Heb je zelf al een helm, breng dan je hel mee naar de shop zodat je de skibril kan passen samen met je helm. De combinatie helm/ skibril is heel belangrijk, het moet gewoon lekker zitten en goed passen en afsluiten. Niets is zo vervelend bij hele lage temperaturen dat er precies een randje vrij is op je voorhoofd wat dan heel koud wordt. De skibril moet in je helm vallen en heel goed afsluiten.

Skibril lens

Bij het aanschaffen van een skibril (goggle) is het belangrijk om te kijken naar de lens. Er zijn verschillende lenzen voor verschillende weersomstandigheden. Hoe feller de zon hoe donkerder en weerspiegelender je lens moet zijn voor perfect zicht.  Andersom is het hoe slechter het zicht, hoe lichter de lens.

Prizm lens

De ski goggle van Oakley is vaak voorzien van een prizm lens. Deze speciale lens zorgt voor veel beter zicht tijdens de slechte dagen. De prizm lens is in verschillende kleuren te verkrijgen, prizm roze, prizm jade, prizm sapphire, prizm tourch. Oakley ski googles zijn er in vele modellen, waarvan de filghtdeck een hele bekende is.

Wat is prizm en hoe werkt het

Een Prizm lens is een contrastlens, maar de prizm lens onderscheid zich van de normale contrastlens doordat een Prizm lens in staat is om precies af te stellen welke kleuren gefilterd worden en welke kleuren het hele spectrum mogen passeren. De prizm lens is revolutionair omdat deze lens in staat is om de vervelende omgevingsomstandigheden op te lossen. De Oakley Prizm lens zorgt ervoor dat je zicht afgestemd wordt op de omgeving waarin je op dat moment bent. Dit bevordert natuurlijk je zicht en zorgt dus voor betere prestaties en meer veiligheid.

Het is alom bekend dat je soms boebaan een piste staat en je eigenlijk alleen maar een witte vlakte zonder contouren, de Prizm lens van oakley zorgt er op dat moment voor dat wel contouren ziet, waardoor veilig aan pisterun kan beginnen. Er zijn 6 verschillende soorten prizm lenzen voor de oakley ski goggles.

 • Black iridium lens - condities: helder/zonnig weer
 • Sapphire iridium lens - condities: helder/bewolkt 
 • Jade iridium lens - condities: helder/gemiddeld/bewolkt
 • Torch iridium lens - condities: helder/gemiddels/bewolkt
 • Rose lens - condities: gemiddels/ sneeuw en mist
 • Hi pink iridium - condities: slecht/ sneeuw en mist

Skibril met een clindrische lens

 • Vorm van de lens: plat
 • Aanschafprijs van een cilindrische lens is lager dan van een sferische lens
 • Doordat de vorm van de clindrische lens plat is kan het een vertekend beeld opleveren waardoor het moeilijker is de dieptes in te schatten

Skibril met een sferische lens

 • Vorm van de lens: bol
 • Hogere aanschafprijs
 • Deze lens zorgt voor een natuurlijk en breed zicht en vervormt het zicht niet.
 • Met deze lens heb je minder last van de schitteringen van de sneeuw

Kinder skibrillen

Koop voor je kind altijd een goede skibril, de ogen van kinderen moeten goed beschermt worden. Het zonlicht is veel sterker op de berg dan dat men vermoedt.  Niet alleen reflecteert de skibril de schittering van de zon via de sneeuw, de skibril beschermt de ogen ook tegen stof, wind, rommel, is en sneeuw. Het hoofd van kinderen groeit het minst snel, koop daarom altijd een goede skibril omdat je meestal jaren met zo'n skibril doet. Anon en Oakley hebben voor kids prachtige hoogwaardige skibrillen voor redelijke prijzen. Koop altijd een skibril met een all weather lens voor de kids, ze dragen de skibril de gehele dag ongeacht het weer. Achterop de meeste helmen zit een bevestiging om de skibril vast te maken zodat het verliezen van skibril ook kan worden voorkomen.

Wisselbare lenzen

Bij bijna alle skibril is het mogelijk de lenzen te verwisselen. Hierdoor ben je altijd voorbereid op elk weertype tijdens de wintersport. Bij modellen als Oakley en Anon kun je lenzen wisselen met een magneet systeem. Je kunt daardoor je lens super snel wisselen als de weersomstandigheden veranderen. Het model de Airbrake van Oakley heeft een echte upgrade ondergaan en als de Airbrake van Oakley aanschaft krijg je twee prizm lenzen erbij geleverd. Deze skibril is echt het paradepaardje van Oakley.

Voorkom dat je skibril beslaan

Een goede skibril mag niet beslaan in normale omstandigheden. Als je met een skibril uit een hele koude omgeving naar een hele warme omgeving gaat dan zal elke skibril beslaan. Als je s´morgens lekker op pad gaat, zet je helm en je skibril op en doe je skibril pas weer af als je gaat koffiedrinken of lekker lunchen. Iedere keer dat je, je skibril op en af doen zorgt ervoor dat de skibril eerder zal beslaan. De meeste skibrillen zijn zo gemaakt dat ze prettig dragen dat eigenlijk niet meer in de gaten hebt dat je een skibril draagt.

Brildragende skiërs

Als je brildragend ben is een skibril natuurlijk lastig, inmiddels zijn er veel helmen met vizieren op de markt, dus dat zou een goede optie kunnen zijn. Maar mocht je nou toch graag een skibril dragen en liever geen lenzen in doen tijdens wintersportvakantie. Dan bieden wij de mogelijkheid om een inklikbrilletje op sterkte te laten maken door een aan ons bedrijf verbonden opticien. Het inklikbrilletje kan in elke bril geklikt worden en wordt speciaal voor u vervaardigd naar het recept van uw opticien wat u aan ons doorstuurt. Uiteraard zitten erin de collecties van Anon en Oakley grotere skibrillen waaronder u uw normale bril kan dragen.

Skibril sale

Aan het einde van het wintersportseizoen komen vaak onze skibrillen in de sale. Houd dit dus goed in de gaten als je een skibril wilt scoren voor een goede prijs. 

Welke Skibril kies je?

Een skibril draag je eigenlijk je gehele skivakantie, dus is een belangrijk onderdeel van je wintersport outfit. Zeker als het slecht weer is, dus veel sneeuwval, mist of veel wind dan is een goede skibril onontbeerlijk. Maar ook tijdens de zonnige dagen beschermt een skibril je tegen teveel UV licht. 

Laat je dus goed adviseren welke skibril je kiest. Het belangrijkste is dat de skibril een goede pasvorm heeft zodat je tijdens de wintersport nooit last van je bril hebt. Kom langs in de winkel of stel je vragen via de whatsapp button in de webshop.