• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Foils kopen

1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-6 van 6
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Foilen

Foilen is de toekomst van de watersport. Deze snel groeiende trend is een super toffe nieuwe discipline in de watersport en zorgt voor een revolutie in het surfland. Met het hydrofoilen ook wel foilsurfen of foilboarden genoemd is er een nieuwe sport ontstaan. Maar wat is foilen nou eigenlijk? Je kan het vergelijken als een soort vliegtuig onder water die je een lift geeft. In feite is zo’n hydrofoil niks anders dan een lange vin voor onder je plank. Deze vin zorgt ervoor dat je met lage snelheden uit het water omhoog getild wordt. Je hebt nog minder weerstand en daardoor ga je sneller en is het dus mogelijk om met weinig wind te kiten of windsurfen. 

Welke foils zijn er?

Windsurf foilen

Windsurf foilen is een nieuwe vorm van windsurfen. Deze nieuwe hype heeft de windsurf sport op zijn kop gezet en zal ook in 2024 waarschijnlijk een olypische sport worden. Door de foil is het mogelijk met weinig wind toch te windsurfen. De windsurfplank zweeft door de vleugelconstructie die onder de plank is bevestigd over het water. Vanaf ongeveer 20 km/u zorgt de opwaartse kracht van de vleugels dat de surfplank omhoog getild word. 

Kitesurf foilen

Ook kitefoilen is een nieuwe discipline in de kitesurf wereld die zich snel ontwikkelt. Het is mogelijk met weinig wind toch te gaan kiten. Doordat je met de hydrofoil het water uitgelift wordt heb je geen last van golven en choppy condities. Het is ook niet nodig om een met een andere kite te varen tijdens het kitesurf foilen. 

SUP FOILEN

Suppen wordt steeds populairder in nederland. Nu is er dus ook een nieuwe discipline namelijk sup foilen. Je zult door de foil geen last hebben van golven of choppy condities doordat je nog makkelijk door het water kan glijden en je een enorme lift krijgt door foil. Het blijft ook mogelijk om op vlak water te varen met sup foil.

WING SURFEN

Ook bestaat er sinds kort een andere nieuwe discipline namelijk wing surfen. Met een hydrofoil is het mogelijk een foil wing te gebruiken. Een foil wing is een kleinere kite die je in je handen vast hebt aan een giek. In de wings zitten latten die het windbereik vergroten.

Waar bestaat een foil uit

Mast

Er zijn verschillende soorten masten namelijk aluminium en carbon. Masten van aluminium zijn goedkoper, zwaarder en langzamer dan carbon masten. Een aluminum mast is fijn om mee te beginnen, maar je raakt er snel op uitgekeken. Er zijn verschillende lengtes beschikbaar. Een kortere mast zorgt ervoor dat je sneller uit het water komt, maar ook dat je sneller controle verliest. 

Wings

Iedere foil heeft 2 wings. De front wing is groot en de backwing klein. Je kan het vergelijken met een vliegtuig. De wing heeft een bolle en een platte zijde. Op de frontwing zit de bolling aan de bonvekant die zorgt voor opwaartse druk. Bij de backwing zit de bolling aan de onderkant. Hierdoor wordt de achterzijde naar onder getrokken waardoor de take-off makkelijker gaat. Daarnaast zorgt de backwing ook voor stabiliteit en controle tijdens het foilen. 

Fuselage 

De fuselage is de stang waar de wings aan vast zitten en die verbonden is aan de mast. Een gemiddelde fuselage heeft een lengte tussen de 70 en 90 cm. Hoe langer de fuse hoe stabieler de foil is. Echter bij een langere fuselage heb je meer drag. Je hebt dan meer last van een remmende werking.