• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf vinnen kopen

1-23 van 23
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-23 van 23
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Windsurf vinnen kopen

Windsurf vinnen in alle soorten en maten. Welke kies jij?

Wanneer je een windsurfboard koopt, wordt deze meestal geleverd met een vin. Een windsurf vin zorgt voor stabiliteit. Windsurf vinnen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Om meer uit je windsurfmateriaal te halen, is aan te raden de vin aan te passen op het materiaal én de omstandigheden. Al je materiaal kan op elkaar afgestemd zijn, maar als de vin niet passend is aan de surfer, het board, het zeil of de omstandigheden en discipline, benut je nooit optimaal je surf materiaal.

Welke windsurf vin moet ik kiezen?

Er zijn een aantal richtlijnen voor het kiezen van de juiste vin. Zo kies je voor een langere vin wanneer je eerder wilt planeren en hoger aan de wind wilt surfen. Een kortere vin zorgt voor meer controle en zorgt ervoor dat je beter gijpt. Hoe dikker de vin, hoe meer hij lift. En hoe dunner, hoe sneller je kan gaan doordat je minder weerstand hebt. Een krommere vin is geschikt in de golven, terwijl een rechtere vin ook weer voor een hogere snelheid zorgt.

Niet alleen de vorm en grootte van de vin zijn van belang, ook de flex en torsie-eigenschappen van een vin hebben invloed op de prestaties van je board.

Windsurf vinnen kunnen door al die bovenstaande eigenschappen verdeeld worden in vier verschillende categorieën; Wave, Freeride, Race of Slalom en Weedvinnen.

De namen van de categorieën zeggen eigenlijk al waar de vin geschikt voor is. Een wavevin is vooral geschikt voor in de golven en om met harde wind te varen. De vin is te herkennen aan de kromming.

Vin Boxen

Al deze verschillende vinnen kunnen ook weer verschillende vinboxen hebben. Zo is er een US Box, Slot Box, Power Box, Tuttle Box, Deep Tuttle Box en een Trim Box. Hieronder lichten we de verschillende soorten vin boxen kort toe. 

US Box

Een US Box is een box die voornamelijk gebruikt wordt in boards met weinig volume. Deze box wordt van onderaf in het board geschoven en met een schroefje vastgezet.

Power Box

Een Power Box wordt meestal gebruikt voor Freeride boards. Een Power Box wordt van onder in het board geschoven en van boven met een vinschroef vastgezet.

Slot Box

Een Slot Box is een nieuwere vin box die bij windsurf vinnen wordt gebruikt. Deze vin box wordt gebruikt voor zowel wave, freestyle en freeride boards. De Slot Box is lichter dan andere boxen en als voordeel heeft deze vin box dat de vin in de vin box verplaatst kan worden. Bij de Slot Box wordt de vin van onderaf in het board geschoven en vastgeschroefd met twee schroeven van onderaf.

Tuttle Box

Een Tuttle Box wordt vaak voor race- en slalom boards gebruikt. Deze vin wordt met een dubbele schroef van bovenaf door het board vastgezet. Met een Tuttle Box wordt meer stijfheid gecreëerd.

Deep Tuttle Box

Een variant op de Tuttle Box is een Deep Tuttle Box. De naam zegt het al, de vinbox gaat dieper in het board waardoor de vin steviger in het board zit. Deze vin wordt op dezelfde manier als de Tuttle Box vastgezet.

Materiaal Windsurf vinnen

Een ander belangrijk waar je over na moet denken bij het aanschaffen van een windsurf vin is het materiaal. Er zijn verschillende soorten materiaal voor de vinnen. Hieronder lichten we kort de verschillende soorten materialen toe.

Carbon vin

Een carbon vin heeft als voorbeeld dat de vezels in de juiste richting gelegd kunnen worden wanneer ze worden gemaakt. Een carbon vin is vaak stijf, heeft een goede flex en twist. Een nadeel aan carbon vinnen is dat ze vaak fragiel zijn en prijzig. 

G-10 vin

Deze vinnen worden gemaakt vanuit een speciale epoxy plaat. De dikte van het profiel bepaalt de felx en twist van de vin. G-10 vin vs Carbon vin? De G-10 vin is veel beperkter dan een carbon vin. Een voordeel van de vin is dat het minder fragiel is dan de carbon vin. Heb je bijvoorbeeld schade? Dan is deze makkelijk te herstellen met de G-10 vinnen.

Polyester vin

Als laatste heb je de polyester vinnen. Deze vinnen zijn het goedkoopst vergeleken met de andere twee vinnen. Ook is de vin minder stijf en worden ze midner nauwkeurig gemaakt dan de andere twee vinnen.

Windsurf vinnen merken

Bij Van Bellen verkopen we een ruim assortiment aan vinnen en merken. Hieronder sommen we kort op welke windsurf vinnen we verkopen.

Advies windsurf vinnen

Is het moeilijk om de juiste windsurf vin uit te kiezen? Kom dan langs in onze windsurf winkel in Willemstad Brabant. Of stel je vraag via de whatsapp button in de webshop.