• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Windsurf Vinnen

1-25 van 25
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-25 van 25
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Windsurf vinnen kopen

Windsurf vinnen in alle soorten en maten. Welke kies jij?

Wanneer je een windsurfboard koopt, wordt deze meestal geleverd met een vin. Een windsurf vin zorgt voor stabiliteit. Windsurf vinnen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Om meer uit je windsurfmateriaal te halen, is aan te raden de vin aan te passen op het materiaal én de omstandigheden. Al je materiaal kan op elkaar afgestemd zijn, maar als de vin niet passend is aan de surfer, het board, het zeil of de omstandigheden en discipline, benut je nooit optimaal je surf materiaal.

Er zijn een aantal richtlijnen voor het kiezen van de juiste vin. Zo kies je voor een langere vin wanneer je eerder wilt planeren en hoger aan de wind wilt surfen. Een kortere vin zorgt voor meer controle en zorgt ervoor dat je beter gijpt. Hoe dikker de vin, hoe meer hij lift. En hoe dunner, hoe sneller je kan gaan doordat je minder weerstand hebt. Een krommere vin is geschikt in de golven, terwijl een rechtere vin ook weer voor een hogere snelheid zorgt.

Niet alleen de vorm en grootte van de vin zijn van belang, ook de flex en torsie-eigenschappen van een vin hebben invloed op de prestaties van je board.

Windsurf vinnen kunnen door al die bovenstaande eigenschappen verdeeld worden in vier verschillende categorieën; Wave, Freeride, Race of Slalom en Weedvinnen.

De namen van de categorieën zeggen eigenlijk al waar de vin geschikt voor is. Een wavevin is vooral geschikt voor in de golven en om met harde wind te varen. De vin is te herkennen aan de kromming.

Al deze verschillende vinnen kunnen ook weer verschillende vinboxen hebben. Zo is er een US Box, Slot Box, Power Box, Tuttle Box, Deep Tuttle Box en een Trim Box.  

Vinboxen

US Box:

Een US Box is een box die voornamelijk gebruikt wordt in boards met weinig volume. Deze box wordt van onderaf in het board geschoven en met een schroefje vastgezet.

Power Box:

Een Power Box wordt meestal gebruikt voor Freeride boards. Een Power Box wordt van onder in het board geschoven en van boven met een vinschroef vastgezet.

Slot Box:

Een Slot Box is een nieuwere vinbox die bij windsurf vinnen wordt gebruikt. Deze vinbox wordt gebruikt voor zowel wave, freestyle en freeride boards. De Slot Box is lichter dan andere boxen en als voordeel heeft deze vinbox dat de vin in de vinbox verplaatst kan worden. Bij de Slot Box wordt de vin van onderaf in het board geschoven en vastgeschroefd met twee schroeven van onderaf.

Tuttle Box:

Een Tuttle Box wordt vaak voor race- en slalom boards gebruikt. Deze vin wordt met een dubbele schroef van bovenaf door het board vastgezet. Met een Tuttle Box wordt meer stijfheid gecreëerd.

Deep Tuttle Box:

Een variant op de Tuttle Box is een Deep Tuttle Box. De naam zegt het al, de vinbox gaat dieper in het board waardoor de vin steviger in het board zit. Deze vin wordt op dezelfde manier als de Tuttle Box vastgezet.