• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Snowboards kopen

1-26 van 26
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-26 van 26
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Hoe kies ik het perfecte board?

Je board voor het volgende winterseizoen uitzoeken is een moeilijke taak, maar het is ook erg leuk om weer een nieuw board uit te zoeken. Wanneer je een nieuw board uitzoekt moet je met veel factoren rekening houden. Van Bellen helpt je met het maken van je keuze met een aantal goede tips. We hebben de volgende merken in ons assortiment:

 • Burton
 • Jones
 • Libtech 
 • Amplid 
 • Bataleon 
 • Nidecker 
 • Flow
 • Nitro
 • Vimana

Welk snowboard ga je kopen?

Snowboards zijn er in alle soorten en maten. Het All Mountain Freestyle board is heel geschikt als je lekker op alle soorten pistes wil boarden of carven. De meest verkochte snowboards zijn de Freeride boards, deze boards zijn heel ruim inzetbaar.  Freedride is niet hetzelfde als freestyle, bij freeride snowboarden gaat het niet om de trucs en de stunts, maar de kick van het vrije snowboarden. Wil je ook graag lekker in de poeder riden dan zijn er de freeride en backcoutry boards. En voor de doorgewinterde park bezoeker is er natuurlijk een park freestyle board. Voor elk niveau, voor elke voorkeur is er wel een snowboard te vinden. Van bellen wind en snow is van oudsher een echte snowboard specialist.  We hebben veel ervaring in de snowboardbranche en kunnen daarom onze klanten van een goed advies dienen.

Lengte snowboard

Plaats het gekozen board voor je gezicht. Als het board tussen je kin en neus valt is de lengte perfect. Naast de lengte van je board moet je ook nog andere factoren in overweging nemen namelijk gewicht, style van rijden en het soort board.

Over het algemeen geldt, hoe langer het board hoe stabieler en meer grip het heeft op hoge snelheden. Dit komt doordat het board op meer plekken de grond raakt aan de randen. Een kort board heeft t.o.v. een lang board ook een aantal voordelen. Met een kort board is het op lage snelheden makkelijker te rijden en makkelijker om te roteren.

Welke lengte snowboard past er dan bij welk terrein?

 • All mountain: Voor een all mountain board zijn standard lengtes prima. Niet te lang en niet te kort. Hierdoor heb je een goede balans tussen stabiliteit en behandeling van het board
 • Freestyle: Voor freestyle is het gebruikelijk om een korter board te gebruiken tijdens het freestylen of jibben.
 • Carving: Wil je met volle vaart van de pistes afknallen, iedereen inhalen en carven? Kies dan voor een langer board. Deze zorgt voor stabiliteit en grip op hoge snelheden.
 • Powder boards: Voor powder boards is het moeilijk om te zeggen of je een lang board of een korter board de voorkeur heeft. Per merk zitten er hier grote verschillen in. Let bij het aanschaffen van een powder board op de specificaties van het board.

Shape

Een van de belangrijkste kenmerken van een board is de shape directionaliteit. Er zijn veel verschillende soorten. Hieronder behandelen we ze een voor een.

Directional boards

Deze boards hebben een langer voorkant dan de achterkant. Hierdoor heb je maximale performance in 1 richting. Een voorbeeld van z’n board is een powder board. De achterkant zakt natuurlijk naar onder waardoor je perfecte controle hebt in de diepe sneeuw.

Swallowtail

Een swallowtail heeft een voorkant met meer oppervlakte. Hierdoor is het makkelijker om in de diepe sneeuw te boarden. Deze boards hebben een kenmerkende achterkant waaraan je ze kan herkennen.

Twinboards/twintip

Twinboards zijn symmetrisch. De voorkant en achterkant zijn precies hetzelfde. Hierdoor hebben ze precies dezelfde eigenschappen wanneer je switch rijdt. Dit maakt ze perfect voor het rijden in een park en om te springen. Deze boards zijn perfect om te freestylen en om rails te pakken. De twin shape is de meest verkochte shape die er is.

A-symmetrische boards

De afgelopen jaren zijn a-symmetrsiche boards re-launched. Met een a-symmetrisch board heb je verschil van lengte aan de randen. Door de lichaamsbouw van mensen is het moeilijker om frontside bochten te maken. Met een a-symetrischboard is de hielrand iets hoger dan aan de tenen kant. Hierdoor kan je nog beter carven. Als carven echt jouw ding is zijn zulke boards het ideale board.

Snowboard Profiel

Het profiel van het snowboard is hoe het board op de sneeuw ligt. Naast de shape zorgt het profiel ervoor hoe het board zich gedraagt onder verschillende omstandigheden.

Camber

Dit profiel is perfect voor power en grip en is het meest traditionele profiel.  Tussen de tip en tail is een lichte opwaartse curve. Dit zorgt ervoor wanneer er gewicht op het snowboard komt je een uitgebalanceerde druk hebt op het board van voor naar achter.

Rocker

Het rocker profiel zorgt ervoor dat je makkelijk bochten kunt maken. Ook drijft het makkelijk op de sneeuw. Het profiel heeft van tip tot tail een gelijkmatig gebogen profiel.

Powder Rocker

Met dit profiel heb je maximaal drijfvermogen in de sneeuw en is speciaal ontworpen om te boarden in de diepere sneeuw. De nose heeft een duidelijk rocker profiel waardoor je goed blijft drijven in de diepe sneeuw. Het profiel heeft een s-vorm met vaak een vlak of camber gedeelte bij de achterste binding. Dit profiel maakt het dus ideaal voor fun in de diepe sneeuw.

Hybrid Rocker

Met dit profiel heb je stabiliteit, grip en drijfvermogen. Hierdoor is dit profiel voor alle omstandigheden geschikt. Door de rocker tussen de bindingen en camber in de tip en tail. Het rocker gedeelte zorgt ervoor dat je beter kan draaien en beter blijft drijven in de sneeuw. Het camber gedeelte zorgt voor de grip. Al met al een perfect profiel voor de allrounder.

Hybrid camber

Dit profiel is het profiel voor freestyle. Door de camber onder bindingen en de rocker of vlakke sectie bij de tips is dit profiel ideaal voor freestyle. De camber zorgt voor de grip zodat je met hoge snelheid op kickers of features af kunt gaan. En het rocker of vlakke gedeelte zorgt ervoor dat wanneer je niet perfect land het board toch vergevingsgezind is.

Flex

De stijfheid van je board is het volgende kenmerk dat belangrijk is om in overweging te nemen wanneer je een nieuw board gaat aanschaffen.

 • Hoge stijfheid: Wanneer je het belangrijk vindt om hard van piste te knallen, te carven en in de poeder te rijden is een hogestijfheid van belang.
 • Lage stijfheid: Dit is ideaal voor freestylers, railers en kleinere kickers. Echter wanneer je veel over XL-kickers springt is het fijn een iets stijver board te nemen waardoor je meer stabiliteit en controle hebt.

Twin flex

De meest voorkomende flex is de twin flex. Dit betekent dat de voorkant en de achterkant dezelfde stijfheid hebben. Is switch rijden iets wat je veel doet? Dan is twin flex echt iets voor jou.

Directional flex

Directional flex is ideaal voor wanneer je veel in de poeder rijdt. De voorkant is minder stijf dan de achterkant. Hierdoor is de voorkant meer buigzaam en de achterkant wat stijver waardoor je makkelijk door de diepe sneeuw kunt boarden.

Torsional flex

Als laatste hebben we torsional flex. Deze flex is te voelen van kant tot kant. Dus hoe makkelijk is de flex wanneer je je tenen omhoogduwt. Een zachtere flex zorgt voor meer stijfheid en is dus stabieler, maar reageert wel minder direct. Een hogere flex zorgt ervoor voor directere besturing van het board.

Wide, de breedte van je board

De breedte van het board is vaak niet groter dan 25 cm. Wanneer moet ik dan een breed snowboard nemen? Als je schoenmaat groter dan maat 44 is, dan is het beter om een wide board te nemen. Je schoenen zullen dan uitsteken waardoor de kans dat je board blijft happen groter is. Een andere reden om wide te nemen is dat een wide beter blijft zweven in diepe sneeuw.

Is het toch nog moeilijk een board uit te zoeken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.