• 14 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Grootste aanbod van Nederland
  • Altijd aanbiedingen
Filters

Lengte bar lijnen

Kitebarren

1-7 van 7
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-7 van 7
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kite Bar

Je nieuwe kitesurf bar van RRD of Cabrinha online of in de winkel kopen bij Van Bellen

Een kite bar is de stuurstok waarmee een kite bestuurd wordt. Een kitebar bestaat niet alleen uit deze stuurstok, maar ook de lijnen waarmee de bar aan de kite bevestigd worden vallen onder de naam kite bar. De hele kitesurf bar bestaat uit de stuurstok, powerlijnen, stuurlijnen, depowerlijn, safetylijn, depowersysteem, quickrelease, chickenloop en v-splitsing.

Bij Van Bellen verkopen we kite barren van de merken RRD en Cabrinha. Elk kitesurf merk heeft een eigen voorkeur voor het materiaal dat ze gebruiken en bijvoorbeeld de lengte van de lijnen, maar in de essentie hebben komt de werking van de kite bar op hetzelfde neer.

De werking van de Kitesurf bar

Aan de achterkant van de kite zijn twee stuurlijnen bevestigd. Deze twee stuurlijnen gaan rechtstreeks naar de kite bar. Wanneer je de rechter stuurlijn korter maakt dan de linker, stuurt de kite naar rechts. Maak je de linker stuurlijn korter dan de rechter, dan stuurt de kite naar links.

De powerlijnen lopen door de kite bar naar de trapeze en zorgen ervoor dat de krachten van de kite worden overgedragen aan de kitesurfer.

De kite poweren en depoweren

Met een kitesurf bar kan je poweren en depoweren. Dit wil zeggen dat je meer of minder wind in de kite krijgt. Meer wind betekent natuurlijk meer kracht en minder wind betekent minder kracht. Wanneer je de kite bar naar je toe trekt komt er meer kracht op de stuurlijnen, waardoor de kite kantelt en wind pakt. Dit is poweren. De poweren werkt tegenovergesteld, je duwt de kite bar van je af wanneer je minder wind en dus kracht nodig hebt. Doordat je de kitesurf bar weg duwt gaat de druk van de stuurlijnen af en valt de wind uit de kite.

Bijna alle kite bars hebben een depower-systeem. Het depower-systeem zorgt ervoor dat de kracht van de kite beïnvloed kan worden. Zo power of depower je de kite gemakkelijker.

Kite bar kopen

 Wil je meer informatie over een kitesurf bar? Bel of mail ons met je vraag of kom langs in de winkel voor een passend advies.
Natuurlijk raden wij iedereen aan om eerst een kiteles te volgen voor je zelf aan de slag gaat. Een kitesurf bar is door alle lijnen en toebehoren vrij ingewikkeld te gebruiken, waardoor een complete uitleg en les hierover geen overbodige luxe zijn!

Op zoek naar andere kite artikelen dan een kitesurf bar? Via onze site of in onze winkel stel je een gehele kite uitrusting samen met o.a. kites, trapezes, wetsuit, kite helm en kitesurf accessoires.