• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Kitesurfboards

1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-2 van 2
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Kiteboard kopen?

 

Kiteboard kopen online en in de shop bij Vanbellen Wind & Snow

Het kopen van een kitesurfboard kan gemakkelijk en snel bij ons online of in de surf shop in Willemstad. Of je nu interesse hebt in een nieuwe twintip, directional of foil board, Vanbellen Wind & Snow heeft altijd een ruim aanbod. Wij bieden kitesurfboards aan voor alle typen vaarstijlen. Voornamelijk bieden wij een ruime keuze aan in de twintip boards, wat zich verder onderscheidt in de speciale kitesurfboards in de diciplines; freeride, freestyle, big air en light wind. Ook bieden wij directional kitesurfboards aan voor het kiten in de golven. Een nieuwere discipline in het kitesurfen is het foil kiten. Voor het foil kiten biedt Vanbellen Wind & Snow een ruim aanbod van verschillende foils en board combinaties.

Wat is het verschil tussen de kitesurf boards?

Twintip

Zoals veel verschillende kites zijn er kitesurfboards in verschillende maten, volumes en vormen - shapes. Wanneer je begint met kitesurfen doe je dit over het algemeen op een wat groter twintip board. Een groter board biedt meer water-druk wat er uiteindelijk voor zorgt dat je meer stabiliteit hebt. Als je wat meer kitesurf ervaring hebt ontwikkel je al snel je eigen stijl en voorkeuren. Zo heb je twintip boards die gefocust zijn op freeride, freestyle, wakestyle en lightwind. Het woord twintip betekent dezelfde voorkant als achterkant van het kitesurfboard. Door de twintips vaar je met zowel met je linker als je rechterbeen voor, zonder het board om te hoeven draaien. Twintip kitesurfen is veruit de meest voorkomende soort bij het kitesurfen. Dit komt omdat de mogelijkheden met twintip surfen erg groot zijn en omdat het de kans biedt om uw kitesurf-level snel te verbeteren. Om te bepalen welke maat en type board bij u past is het erg belangrijk dat u goed naar uw eigen niveau kijkt. Twijfelt u erover wat goed bij u past neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij ons in de surfshop in Willemstad.

Directional

Bent u al wat verder in het kitesurfen dan kan een directional kitesurfboard iets voor u zijn. Een directional kitesurfboard is asymmetrisch en lijkt erg veel op een gewone golfsurfplank. De reden dat deze boards zoveel op een golfsurfboard lijken is, omdat ze bedoelt zijn voor in de golven. In de directional kitesurfboard zitten ook weer veel verschillen in de maten en volumes. Bij een directional kitesurfboard is het erg belangrijk om de juiste maat te kopen. Het kiezen van de juiste maat heeft te maken met jouw niveau en lichaamsgewicht. Een beginnende directional rider neemt over het algemeen een wat groter board, dit maakt het weg varen een stuk eenvoudiger. En ervaren rider neemt een wat kleiner board, wat ervoor zorgt dat je makkelijker en voor sneller kunt draaien in de golven.

Foilboards

De nieuwste en erg snelgroeiende dicipline in het kitesurfen is het foilen. Foils en foilboards zorgen ervoor dat je met 12 knopen wind al heerlijk kunt varen. het foilen wordt ervaren als zweven over het water. Foilen geeft een ontzettend gaaf en bijzonder gevoel. Ook zijn er in de foils en foilboards verschillende soorten en maten. Wanneer u interesse heeft in foil-kiten is de foil zelf het blangrijkste product. Voor meer infromatie over de foil verwijzen wij u graag u door naar deze pagina .