• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

POC skihelm

1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Over POC

POC, een toonaangevende fabrikant van helmen, brillen, kogelvrije kleding, kleding en accessoires voor sneeuwsport en wielrennen, werd in 2005 in Zweden opgericht.

Met een missie om ‘levens te beschermen en de gevolgen van ongevallen te verminderen voor atleten en iedereen die daartoe geïnspireerd is’ heeft POC een glasheldere visie om geoptimaliseerde persoonlijke bescherming en veiligheid te bieden door producten van onbetwistbare kwaliteit en relevantie te ontwikkelen.

Om zijn ontwikkeling en kwaliteit te ondersteunen, heeft POC twee wetenschappelijke fora opgericht, POC Lab en WATTS Lab, die enkele van de beste mensen op het gebied van onderzoek, geneeskunde en veiligheid samenbrengen om advies te geven over nieuw onderzoek en trends.

Geïnspireerd door missie en wetenschappelijke benadering heeft POC een reputatie opgebouwd door te breken met conventies, nieuwe ideeën te verkennen en te innoveren om de bescherming voor iedereen te verbeteren. POC heeft het geluk gehad om de mogelijkheid te krijgen veel Olympische atleten, wereldkampioenen en topsporters over de hele wereld te beschermen met hun producten en te delen in veel van hun successen.

Het creëren van producten die zijn gesmeed in veiligheid en innovatie, vormt de kern van de POC-aanpak, of het nu gaat om een ​​topsporter, weekendskiërs of een dagelijkse burger op de fiets. Het is een aanpak die heeft geleid tot meer dan 60 internationale veiligheids-, design- en innovatieprijzen, waaronder de prestigieuze ‘Merk van het jaar’ fietsindustrie.

Helmen POC

POC heeft nauw samengewerkt met vooraanstaande experts op verschillende gebieden om te begrijpen hoe de meest relevante ski- en snowboardhelmen ontwikkeld kunnen worden. Bekijk hier het volledige aanbod skihelmen verkrijgbaar bij Van Bellen Wind & Snow.

POC Skihelm concepten en technologieën

POC sluiten nooit compromissen bij het kiezen van materialen of constructie, en doet nooit concessies aan veiligheid, kwaliteit of prestaties. 5 verschillende helmconcepten en technologieën voor verschillende behoeften.

Aramid In-Mold

Een in-mold helmconstructie is zeer licht van gewicht, maar mist penetratieweerstand door de dunne schaal. Door een blad aramide tot de kern te vormen, behoudt je het lage gewicht en wordt de bescherming enorm verbeterd. Dit wordt de aramide-penetratiebarrière genoemd.

Armid Bridges

Door aramidebruggen in de kern van de helm, worden de stootkrachten over een groter oppervlak verdeeld en krijgt de helm tegelijkertijd structurele stabiliteit door de hechting van het onbreekbare aramideweefsel en de EPS-voering. Het zorgt voor een zeer lichte en zeer goed geventileerde helm.

VDSAP (Ventilated Double Shell Anti-Penetration)

POC's gepatenteerde VDSAP-systeem (Ventilated Double Shell Anti-Penetration) bestaat uit twee geventileerde schalen die verschuivend zijn geplaatst voor maximale bescherming tegen penetratie door scherpe voorwerpen, terwijl een goede luchtstroom en ventilatie behouden blijft. De veiligheidsprestaties van deze constructie zijn verbluffend en vertegenwoordigen een unieke kijk op helmontwerp.

MIPS (Multi-directional Impact Protection System)

MIPS is een systeem dat wordt gebruikt om de rotatiekracht naar de hersenen te verminderen in geval van schuine impact. Ongevallenstatistieken tonen aan dat het meest voorkomende ongeval plaatsvindt bij een schuine botsing op het hoofd, resulterend in een rotatie van het hoofd en de hersenen. De hersenen zijn gevoeliger voor schuine inslagen dan voor radiale inslagen.

In een helm die is uitgerust met MIPS-technologie, scheidt een wrijvingsarme laag de schaal en de binnenkant van de helm. Bij een schuine impact maakt de laag met lage wrijving een kleine gecontroleerde rotatie van de schaal ten opzichte van de voering mogelijk.

Super geventileerde helmen

Door de luchtstroom in de helmen te bestuderen, heeft POC supergeventileerde helmen kunnen maken met een instelbare luchtstroom om deze aan de omstandigheden aan te passen. De combinatie van brilopeningen, schoorsteenopeningen, VDSAP en verstelbare ventilatieopeningen maakt de helmen zeer geventileerd, met een laag gewicht en een hoog beschermingsniveau.

Multi-Impact prestaties

De meeste helmen hebben tegenwoordig voeringen gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen), een geweldig schokabsorberend materiaal, maar het zal permanent worden samengedrukt bij het absorberen van een impact, zelfs een kleine schok. Door multi-impact EPP (Expanded Polypropylene) als kernmateriaal te gebruiken, ontstaat een helm die je hoofd keer op keer beschermt.

Multi-Impact Deflector Panel

Bij het onderzoeken van helmen die worden gebruikt door WK-alpine racers, heeft POC vastgesteld dat ze aan de voorkant versleten waren door herhaalde botsingen tegen de poorten. De ontdekking leidde POC tot de ontwikkeling van de Multi-Impact Deflector Panels, die deel uitmaken van de nieuwe serie Skull Orbic-helmen.

De deflectorpanelen verminderen de overgebrachte kracht van de impact en vergroten het schokabsorberende vermogen van de helmen. Dit zorgt ervoor dat de prestaties van de helm op het hoogste niveau blijven wanneer het echt nodig is: bij een echte crash.

In het deflectorpaneel van de Skull Orbic Comp heeft POC gepatenteerde VPD 2.0 geïntegreerd die extreem schokabsorberende eigenschappen heeft, waarvan bewezen is dat ze zeer efficiënt zijn voor herhaalde schokken in onze collectie kogelvrije vesten.

Het Skull Orbic X deflectorpaneel is gemaakt van multi-impact EPP-materiaal.

POC Lab

Om voorop te lopen op het gebied van veiligheid, innovatie en ontwikkeling, is het POC Lab opgericht. Het is een wetenschappelijk forum, waar experts uit verschillende disciplines en geneeskunde samenkomen. Ze ondersteunen en adviseren POC om ervoor te zorgen dat wat POC ontwikkelt de meest betrouwbare en geavanceerde bescherming op de markt is.

POC Lab maakt het mogelijk om samen te werken met enkele van 's werelds meest vooraanstaande sportgeneeskundigen, hersenwetenschappers en specialisten op het gebied van ruggenmergletsel.

De leden van het POC Lab zijn zorgvuldig geselecteerd op hun unieke expertise. Elk lid deelt de missie van POC om ons uiterste best te doen om mogelijk levens te redden en de gevolgen van ongevallen te verminderen.

Als aanvulling op de wetenschappelijke experts en om ervoor te zorgen dat de producten optimaal zijn, maakt POC ook gebruik van begeleiding van materiaaltechnologen en onze teamsporters, waaronder X Games-rijders, Olympische wielrenners en elite World Cup-skiërs.

Verder luistert POC aandachtig naar wat de gebruiker te zeggen heeft, die ons in staat zullen stellen nog betere producten te ontwikkelen.

WATTS LAB

Aero Relevancy Onderzoek en ontwerp

WATTS Lab is een zeer gespecialiseerde afdeling met als doel de prestaties en aerodynamica in POC-producten te optimaliseren, waardoor de fietser sneller kan rijden met minder energie.

WATTS Lab brengt kennis en ervaring samen van het Cannondale-Drapac Pro Cycling team, aerodynamische specialisten en experts in CFD (Computational Fluid Dynamics). Alle leden zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise en om het productontwikkelingsteam van POC wetenschappelijk gevalideerde input te geven over wat ze moeten toepassen en waarop ze zich moeten concentreren om de prestaties en aerodynamische efficiëntie te verbeteren.

Om producten te ontwikkelen die passen bij de compromisloze visie, werkt POC nauw samen met de leden van WATTS Lab. Hierdoor kunnen ze prestaties in een vroeg stadium en tijdens het ontwikkelingsproces voorspellen en verbeteren.

Poc Skihelm

Bij Van Bellen Wind en Snow beschikken we over een ruim assortiment POC skihelmen. Daarnaast hebben we mooie bijpassende goggles van verschillende merken die perfect passen bij de helm. Onze POC helmen kunt u zowel online op onze webshop als in onze ruime winkel in Willemstad vinden. 

Welke skihelm kiest u?

Er zijn verschillende type helmen dus het is belangrijk om je voor de aanschaf goed te bedenken wat voor helm je wilt. Weet je niet goed wat je moet kopen? Vraag dan aan ons advies in de winkel of online. Bij de verschillende soorten POC helmen staan ook uitgebreide uitleg van de specefieke helmen. 

Voor wie is de POC skihelm?

De helm is bedoeld voor skiërs en snowboarders en is een lichtgewicht en goed ventilerende helm. De helmen zijn zo licht doordat Poc gebruik maakt van het "arminde brigdge concept. Dit concept komt vanuit de fietshelmen van POC waardoor de helmen super licht zijn. Daarnaast zijn de helmen van poc gemaakt met Aramide Vezels zal er bij impact de energie verspreid worden over de gehele helm. Hierdoor zijn de helmen extra veilig en is blijft de helm ook goed naar meerdere impact.

Ventilatie 

Ski- en snowboardhelmen van POC beschikken altijd over goede ventilatie. De helmen beschikken over verschillende ventilatiegaten aan de bovenkant van de helm.

Assortiment

Van Bellen Wind en Snow beschikken over een ruim assortiment helmen. In ons assortiment heb je bijvoorbeeld de POC Obix Spin, POC Auric Cut, POC Fornix en nog vele andere modellen.

Ook zijn de helmen beschikbaar in verschillende kleuren:

  • Zwart
  • Wit
  • Blauw
  • Grijs 
  • Roze

De POC helm is een comfortbale,veilig en goed ventilerende helm waar je lang plezier van kan hebben.