• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Wingsurf kopen

1-48 van 51
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 51
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Wing foilen

Wing surfen ook wel wingfoilen is een nieuwe sport wat lijkt op windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Maar het is toch iets anders. Je gebruikt een hydrofoil en een board wat weg heeft van golfsurfen. Daarnaast gebruik je wing wat lijkt op een kite alleen dan zonder lijnen en een bar. Je houdt de wing namelijk vast. Ook lijkt het op windsurfen alleen heb je geen vaste verbinding met je board. Je houdt de wing vast die bevestigd is aan een leash zodat je hem niet kwijt kan raken. Ook zit er een leash aan je been zodat je het board niet kwijtraakt.

Door de wing in je hand creëer je snelheid waardoor de foil uit het water komt. Je kunt al met weinig wind genieten van deze toffe nieuwe sport.

Wat heb je nodig voor wingfoilen?

We vertellen hieronder meer over welke uitrusting je nodig hebt tijdens het wing foilen en geven je meer informatie over wat je bijvoorbeeld moet kopen als je begint met wing surfen.

Wing

Als beginner ligt de focus in het begin vooral op het besturen van de wing. Het kan helpen om te beginnen met het besturen van de wing op het land om het gevoel van de wing te ervaren. Dus weet wanneer je de wing power geeft en ook hoe je de wing weer depowered.

Wanneer je begint met wing surfen helpt het om dit te doen wanneer het wat harder waait. De ervaring leert dat het dan makkelijker is om het te leren. Daarnaast moet je jezelf nog een paar dingen afvragen. Als eerste: Welke maat wing heb je nodig als beginner?  De maat van je wing is afhankelijk van de wind, niveau en gewicht. De maat van de wings variëren tussen de 2m2 en de 7m2. Om een geschikte wing te kiezen kan je het volgende aanhouden.

 • Tot 70 kg: 4m2 wing
 • Meer dan 70 kg: 5m2 wing

Als tweede: Er zijn wings met giek en er zijn wings zonder giek. De wings zonder giek hebben lussen aan de midden strut bevestigd waaraan je de wing kunt vasthouden. Voel voordat je een wing koop waar je voorkeur naar uitgaat. Het heeft allebei voordelen en nadelen.

Als laatste moet je jezelf afvragen welke leash je voor je wing wilt gebruiken. Meestal zit de leash die verbonden is aan de wing verbonden aan je voorhand. Je kan er ook voor kiezen om de leash om je middel te doen. We raden het aan om beide uit te proberen om te kijken waar je het meest comfortabel bij voelt.

Wingboard

Als beginnende wing foiler is het belangrijk dat je kiest voor een board dat stabiel is en veel volume heeft. Je wilt namelijk dat het mogelijk is om op het board te staan terwijl je drijft. Over het algemeen betekent dit dat je 30/40 liter bovenop je lichaamsgewicht moet doen om te weten wat voor volume je board nodig heeft. Dus als je 80kg weegt dan heb je een board met een volume van 110 tot 120 liter nodig.

Waarom raden we het aan om een board met veel volume te beginnen? Dit doen we omdat in het begin het al moeilijk genoeg is om de wing goed te besturen. Wanneer je hier meer gevoel voor krijgt kan je een ander board nemen die makkelijker beweegt. 

De foil

Wat voor foil heb je nodig bij wing surfen? Als beginner raden we het aan om een foil te kiezen die stabiel is, een goede glide heeft en die makkelijk omhoog lift. De foil bestaat uit een mast, fuselage en wing. Als beginner is het fijn om met een grotere mast te beginnen (70cm en meer).

Wing surfen uitrusting

Hieronder een kort overzicht van de uitrusting die je nodig hebt wanneer je begint met wing surfen.

 • Wing pomp
 • Wing leashe
 • Foilboard
 • Foil leash
 • Foil setup (wings, mast, fuselage)
 • Helm
 • Impactvest

Complete Wing set

Ben je opzoek naar een complete wing set? Wij verkopen verschillende complete sets. De set bestaat uit een wing pomp, wing leash, foilboard, foil leash en een foil setup met wings, mast en fuselage. Staat de set die je wilt er niet bij? Laat het ons dan weten en misschien kunnen we een deal maken.

Wingfoil Set 2022.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wing merken

De merken die wij verkopen van wings zijn.

 • RRD 

 • F-One 

 • Naish

Wing kopen?

Wil je een wing kopen? Laat je dan goed adviseren. Doordat het een nieuwe sport is het belangrijk dat je de juiste spullen koopt. Stel je vragen via de whatsapp button of kom langs in de wing shop in Willemstad.

Waar mag je wingfoilen en wingsurfen?

Op de plekken waar je mag windsurfen mag je ook wing surfen. Het mag dus op veel plekken behalve op drukke kanalen en waterwegen.

Welke maat wing heb je nodig bij welke wind?

Afhankelijk van hoe hard het waait heb je een beaaplde grote wing nodig. Dit is ook afhankelijk van je niveau en je gewicht. Laat je dus goed informeren wanneer je een wing aanschaft. Bijna alle wings zijn tussen de 2m en 7m. Hierin zijn de 4m en 5m de meest gangbare maten die je het vaakst gebruikt. Het is afhankelijk van waar je aan wingsurfen doet.

Hoeveel wind heb je nodig om te kunnen wingsurfen?

Het leuke aan wing surfen is dat het al mogelijk is met heel weinig wind. Doordat je op een foil staat heb je veel minder weerstand waardoor je met minimale wind al kunt wing foilen.

Is wingsurfen gevaarlijk?

Nee, wingfoilen is niet gevaarlijk afhankelijk van de uitrusting en de weersomstnadigheden. Je kan het zelf zo gevaarlijk maken. Als je zelf wilt. Ga je bijvoorbeeld met hoge golven en hard wind dan zijn er meer risico’s. Je kunt dan ook veel harder gaan en en veel hoger springen.  We raden het sowieso altijd aan een helm te dragen tijdens het wing foilen.

Wat is wingsurfen?

Wingsurfen is een nieuwe sport waarbij je op een foil met een board staat en je laat voorttrekken door een wing. De is te vergelijken met een kite alleen heb je wing vast in je handen en zijn er geen lijnen en bar. Wing surfen is een kruising tussen windsurfen, kitesurfen, golfsurfen en foilen.

Is het moeilijk om te leren wing foilen?

Nee dat is het niet! Meestal kan je naar een aantal lessen wing foilen. Je kunt ook leren wing foilen zonder dat je ervaring hebt met windsurfen of kitesurfen. Om het gevoel krijgen van het wing foilen kan je ook een stabiele sup of surfboard gebruiken om te leren hoe je de wing moet gebruiken. Hierna kan je de foil gaan gebruiken in combinatie met de wing. Ook kan je wanneer je nog twijfelt of je het leuk vindt wing skaten uitproberen. Je gebruikt dan een soort skateboard en een wing om jezelf in beweging te laten.