• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Introductie tot wingfoilen

Introductie tot wingfoilen
Geplaatst op 09-04-2024

Wat is wingfoilen?

Wingfoilen, ook bekend als wingsurfen, is een opkomende watersport die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Deze sport combineert elementen van surfen, kiten, windsurfen en foilen tot een unieke en opwindende ervaring op het water. Het biedt een gevoel van vrijheid en plezier en is geschikt voor mensen van alle niveaus. Bij wingfoilen gebruiken deelnemers een opblaasbare wing en een foilboard om over het water te glijden terwijl ze worden voortgestuwd door de wind.

Geschiedenis van wingfoilen

De oorsprong van wingfoilen gaat terug naar Hawaii, waar het werd ontwikkeld door enthousiaste watersporters die op zoek waren naar nieuwe manieren om van de oceaan te genieten. Sindsdien heeft wingfoilen wereldwijd aan populariteit gewonnen en is het geëvolueerd van zelfgemaakte setups tot geavanceerde foils en wings, ontwikkeld door toonaangevende merken zoals Naish, F-one en RRD.

Een belangrijke figuur in de geschiedenis van wingfoilen is Robby Naish, een legendarische naam in de watersportwereld. De eerste keer dat Robby Naish op een foil surfte was in 1978 op een zelfgemaakte set-up. Hij heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en popularisering van de sport. Met zijn innovatieve ontwerpen en grensverleggende prestaties heeft Naish de weg vrijgemaakt voor de moderne wingfoils die we vandaag kennen.

Voordelen van wingfoilen

Een van de voordelen van wingfoilen is de compacte uitrusting die gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is. Anders dan bij traditionele windsurf- of kitesurfapparatuur, heeft een wingfoilset weinig ruimte nodig en kan deze eenvoudig worden opgeborgen in een rugzak of auto. Bovendien is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met andere watersporten om te kunnen beginnen met wingfoilen, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek.

Is wingfoilen moeilijk te leren?

Wingfoilen is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Het nemen van lessen bij een wingfoil school kan het leerproces versnellen en de basisbeginselen van het wingfoilen leren. Hoewel het misschien intimiderend lijkt, kunnen beginners snel vooruitgang boeken en al snel genieten van het gevoel van vliegen over het water.

Veiligheid bij het beoefenen van wingfoilen

Wing surfen is wel een extreem sport doordat het ook met een storm beoefend kan worden. Je kan dan hoog springen en trucs doen. Zoals bij veel watersporten is wingsurfen zo gevaarlijk als je het zelf maakt. Zorg dat je goed blijft opletten. Als je geen onnodige risico’s neemt met materiaal en weersomstandigheden kan er niet zoveel gebeuren. Hoewel wingfoilen een opwindende en leuke activiteit is, brengt het ook risico's met zich mee, vooral bij extreme weersomstandigheden. Het is sowieso aan te raden om veiligheidsuitrusting te dragen, zoals een helm en impactvest, en verantwoordelijkheid te nemen voor het materiaal en de omstandigheden. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kan wingfoilen veilig en plezierig zijn voor iedereen. 

 

Sup

Welke sup is geschikt met een hond?

Een sup die het beste is om met een hond op te suppen is de STX SUP Tourer. Het is een alround Sup die breed is en een Sup waar je prima mee kunt touren. Het is verstandig om een kleedje neer te leggen voor de hond zodat het board niet beschadigd raakt van de nageltjes van de hond. 

 

 

 

Hoe hard moet een sup opgepompt worden?

De sup moet vaak tot 15 spi worden opgepompt. Dit is ongeveer 1 bar. Let op! Dit verschilt wel per sup. Het is belangrijk dat de SUP met de juiste hoeveelheid wordt opgepompt. Hierdoor zal het je de minste energie kosten om te peddelen. 

Wat kost een goede sup?

Een goede sup koop je al vanaf 299 euro. Dit zijn echte instap modellen. Heb je al meer ervaring? Dan kost een sup gemiddeld tussen de 500 en 1200 euro.