• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Burton

1-48 van 50
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-48 van 50
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Burton

Bij Van Bellen vind je een ruim aanbod Burton producten. Of je nu op zoek bent naar snowboards, kleding, of accessoires. Je vindt het bij ons allemaal. Met keuze uit meer dan 140 producten vanaf €6,- vind je bij ons altijd wat je zoekt, voor een zeer scherpe prijs. Bekijk snel wat voor moois wij jou te bieden hebben!

Ons assortiment Burton

Je hebt bij ons keuze uit Burton producten voor het hele gezin. De verschillende soorten Burton producten die wij onder andere in ons assortiment hebben zijn:

Daarnaast hebben wij ook de handigste Burton accessoires zowel in de aanbieding, als van de nieuwe collectie. Of je nu op  zoek bent naar hardware of naar een paar sokken.

Naast Burton hebben wij ook een groot aantal andere merken in ons assortiment. Denk hierbij aan merken als Union, Roxy en Colmar. Wij hebben het grootste aanbod van Nederland. Alle bestellingen voor meer dan €50 worden gratis verzonden. Daarnaast is het zo, dat wanneer het door jou bestelde Burton product toch niet helemaal bevalt, je 14 dagen de tijd hebt om de producten te retourneren. Je kunt bij ons altijd terecht voor de mooiste aanbiedingen.

Over Burton

Alles wat Burton doet, begon in de bergen. Van het maximale uit elke reis halen tot het jagen op sneeuw over de hele wereld, ze zijn vooruitgegaan om te innoveren en de manier waarop mensen van het buitenleven genieten sinds dag één te veranderen. Na meer dan 40 jaar innovatie en vooruitgang te hebben gestimuleerd, weet Burton dat het allemaal om de reis gaat. Het product, de gemeenschap en de cultuur spreken voor zich.

Over Jake

Jake Burton Carpenter richtte Burton Snowboards op vanuit zijn schuur in Vermont in 1977 en heeft sindsdien zijn leven gewijd aan snowboarden. Burton speelde een cruciale rol bij het laten groeien van snowboarden van een hobby in de achtertuin tot een sport van wereldklasse door baanbrekende producten te maken, de beste snowboarders ter wereld te ondersteunen en meer resorts te stimuleren om snowboarden mogelijk te maken.

Het team

Het werk van het Burton Team belichaamt het leven van Burton. Ja, ze zijn wereldkampioenen, innovators en leiders in de sport, maar ze zijn ook de perfecte ambassadeurs voor alles wat met Burton te maken heeft. Ze geven cruciale feedback over alle producten terwijl ze de wereld rondreizen, en zij zijn de experts om het meeste uit elke dag te halen.

Duurzaamheid Burton

Bij Burton is duurzaamheid een onderdeel geworden van alles wat we doen. We hebben een verantwoordelijkheid voor de sport waarin we pionierden, en voor de mensen en de omgeving die deze sport ondersteunen. Het is onze toewijding om Burton net zo gerespecteerd te maken voor onze ecologische en sociale impact als voor onze producten.

Burton Snowboards

Alle snowboards worden met de hand gemaakt. Het is een feit dat elk snowboard met de hand wordt gemaakt, tenzij het een geëxtrudeerd stuk plastic snowboard is dat naast tennisrackets, miniatuurvoetbalnetten en het nieuwste aanstaande werfspel van het seizoen hangt. Dat is ook niet alleen iets van Burton Snowboards; dat geldt voor vrijwel iedereen die legitieme boards maakt. En hoewel dat niet grondig, grondig is gecontroleerd door een wereldwijde fabrieksaudit, als er een gemechaniseerde methode is om de beste snowboards te bouwen die je kunt, zou deze waarschijnlijk zijn ontwikkeld - en in bedrijf zijn - bij Craig's, Burton's R & D-faciliteit in Burlington, Vermont.

Het proces - genaamd layup - is een van de hoogtepunten van onze openbare rondleidingen. Het late voorjaar en de vroege zomer zijn een van de beste tijden om het live te zien, aangezien we een korte productierun toevoegen om beperkte modellen van onze Backyard- of Family Tree-collecties te bouwen. De tour vergelijkt vaak het bouwen van borden met het maken van sandwiches ... wat zeker niet een kleinigheid is, aangezien bijna elk respectabel mens zonder een glutenprobleem een ​​delicatessenwinkel heeft die ze raken als het tijd is om echt te worden.

En net als die delicatessenwinkel, kun je ze volgen naar de markt en kiezen om ingrediënten te kiezen, maar ze maken het nog steeds beter. Het heet ervaring. En dat is wat je ziet bij Craig's.

Technologie en Innovatie Burton Bindingen

Het opzetten van een nieuw snowboard is altijd een geliefd ritueel geweest voor elke snowboarder, maar dat ritueel veranderde voor altijd in 2005 toen Burton begon met de ontwikkeling van The Channel ™. Wat ooit een proces met zes schroeven was met Burton's vorige 3D®-montagesysteem, werd een gestroomlijnde verbinding met de eenvoud van twee sleuven. Plots hadden snowboarders de mogelijkheid om eenvoudig hun bindingen te monteren met vrijwel onbeperkte standopties, alles in een systeem dat compatibel is met bijna elke binding in de winkel.

“The Channel is niet iets nieuws. We werken sinds 2005 aan The Channel bij Burton '', zegt Chris Fidler, Director of Product Management for Hardgoods van Burton. "Veel hiervan kwam voort uit het zoeken naar manieren om het monteren van je bindingen gemakkelijker en beter instelbaar te maken.”

Sinds het begin van de hi-backs, omvatte de old school set-up het plaatsen van bindingen boven vooraf bepaalde schroefpatronen en het zorgvuldig gelijkmatig aandraaien van schroeven om de bindingen vast te zetten. Het probleem was tweeledig: ten eerste zat je vast met de standopties die in het bord waren ingebakken, en twee, het verschuiven van de bindingen nadat je naar de heuvel was gegaan, betekende ofwel terugtrekken naar een warme locatie of lijden aan de kant van het pad terwijl vervelend aan het losdraaien en vastdraaien van alle zes schroeven. Je had geluk als je maatjes wachtten.

 

The Channel heeft dat allemaal veranderd, waardoor Burton de reeds bestaande standaard konden loslaten door het montagesysteem van het snowboard te evolueren naar de eenvoud van twee slots - één voor elke binding. Voor het monteren van elke binding aan het sleufsysteem waren slechts twee schroeven nodig, maar de grootste innovatie was dat elke binding nauwkeurig kon worden afgesteld voor standbreedte, hoek, centrering en terugslag (met vrijwel onbeperkte tweakability) voordat ze op hun plaats werden vastgedraaid. Hierdoor konden snowboarders de perfecte houding bereiken en de setup-tijd halveren.

"Het was gewoon geweldig omdat je het kon veranderen", legt Burton-teamrijder Marko Grilc uit. "Het beperkte je gewoon helemaal niet tot wat voor soort snowboarden je aan het doen was en die vrijheid veranderde het snowboarden voor mij.”

Voor quiver killers zoals Grilo, stond The Channel snelle overgangen tussen meerdere boards toe. Voor gevorderde snowboarders maakte het systeem een ​​snelle en gemakkelijke aanpassing mogelijk en werd het super kieskeurig met je houding - tot in de kleinste fracties van een inch. Voor beginners, en eigenlijk alle snowboarders, was het beste voordeel de mogelijkheid om thuis of in de winkel de ideale houding op het tapijt te vinden voordat ze naar de berg gingen.

Technologisch gezien is de doorbraak in standtechnologie geworteld in twee geïntegreerde sleuven die parallel aan de randen lopen. Aluminium van vliegtuigkwaliteit biedt twee keer zo sterke retentie als de industriestandaard, waardoor de garantie van drie jaar op alle boards met The Channel weinig meer is dan een formaliteit.

"Het is een geëxtrudeerd aluminium van vliegtuigkwaliteit dat is ontwikkeld om de flexibiliteit van het bord te behouden en ons team de kracht te geven die ze nodig hebben", zegt Chris Doyle, ingenieur van Burton Rapid Prototype. “Het bespaart gewicht. en laat je je bindingen overal op het board monteren. “

De andere grote stap voorwaarts is dat, in combinatie met EST-bindingen, The Channel de dode hoeken elimineert die traditionele binding-basisplaten onder de voeten creëren. Zonder stijve baseplates buigt het board natuurlijker en zorgt voor een meer voorspelbare ride, een beter boardgevoel en demping. Door de noodzaak voor verplichte kernhoogtes die vereist zijn voor traditionele wisselplaten te elimineren, kunnen Burton's ingenieurs ook experimenteren met profielen met variabele kerndiktes, wat leidt tot innovaties zoals Squeezebox en Filet-O-Flex.

Bijna elk snowboard in de Burton-lijn heeft nu The Channel vanwege zijn technologische bekwaamheid, universele compatibiliteit en basisgemak. Het komt erop neer dat het je de ultieme controle over je houding geeft, het gedoe met de installatie vermindert en een natuurlijker buiggevoel mogelijk maakt - zonder in te boeten aan kracht of duurzaamheid.

Heb je vragen over Burton?

Kom je er niet helemaal uit tijdens het bestellen van jouw Burton producten? Onze klantenservice staat klaar om jou te helpen. Je kunt jouw vragen stellen door te bellen naar 0168-473 220. Stuur je liever een mailtje? Dan kun je jouw vraag mailen naar info@vanbellen.nl. Ook als je de producten eerst wilt zien voordat je ze koopt, is dat bij Van Bellen mogelijk. Je bent tijdens de openingstijden welkom in onze winkel in Willemstad. Onze winkel is 7 dagen per week geopend en je kunt gratis voor de deur parkeren. Neem snel een keer een kijkje!