• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Burton Step On Bindingen

1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Burton step-on snowboardbindingen 2022/2023

Voor snowboarder die meer gebruiksgemak wensen en niet willen inleveren op kwaliteit en performance, dan is de nieuwe instap binding van Burton de Burton Step-On binding het antwoord op al je vragen. Uiteraard heb je wel een snowboardschoen nodig die vervaardigd is met het Step on systeem van Burton.

Naast de Burton Step-On boots heeft Nitro ook Step-On snowboardboots.

Hoe werkt de Burton step-on snowboardbinding?

Het Step -on systeem van Burton is gemaakt voor de boarders die op zoek zijn naar gebruiksgemak in combinatie met uitstekende prestaties. De binding van Burton is voorzien 3 connectie punten, 2 ter hoogte van de tenen en één aan de hielzijde, de Step-On boot klikt zich eenvoudig vast op deze drie punten waardoor je boot volledig verbonden is met de binding, wat natuurlijk ook zorgt voor een geweldig boardcontact. De nieuwe 2.0 teen connectiepunten bieden een snelle toegang tot de binding en de quick-release op de highback zorgen voor een snelle uitstap. Het inklikken werkt eigenlijk hetzelfde als met skiën alleen dan andersom. Je plaatst eerst de hak om vervolgens de neus vast te klikken met de burton step on bindingen. 

De drukverdeling bij de step on bindingen is heel anders dan bij normale snowboardbindingen. Blijf je wel goed vast zitten in de Burton step on binding? Als je eenmaal vastgeklikt ben hoef je je geen zorgen te maken dat je los komt. Je moet namelijk jezelf losmaken met een handel aan de zijkant van de binding. Je moet dus wel altijd bukken om je binding los te maken. Burton zegt dat het nieuwe systeem je 30 seconde bespaart tijdens het aan en uit trekken van de binding. 

Op welke boards kan de Burton step on binding gebruikt worden? De binding kan gebruikt worden op de channel 3D en de 4x4 systeem en is dus voor elke snowboard geschikt. 

Wat zijn de kenmerken van de Step-On Binding van Burton

1.     De binding is voorzien van Re: Flex FullBED Cushioning systeem, dit systeem zit in alle Burton snowboardbindingen, dit systeem zorgt voor volledige demping onder de voet voor maximaal comfort en minimale vermoeidheid, waardoor je snowboard dag nog langer kan duren.

2.     Doordat de baseplate van de Step-On binding is uitgevoerd met een enkelvoudig component, heb je hetzelfde materiaal over de gehele baseplate wat zorgt voor een constante response en gevoel gedurende het boarden op harde, ijzige of zachtere pistes.

3.     Het Re:Flex Mounting systeem als onderdeel van de Step-On binding verbeterd de board flex en verlaagt het gewicht.

4.     Forward lean, zero forward lean highback is compleet verticaal en gemaakt voor boarders die houden van een speelse en relaxed feel. Het FLAD systeem op de binding geeft jou de mogelijkheid om hele kleine aanpassingen aan je forward-lean hook te geven .

5.     Universeel te gebruiken op alle huidige snowboard systemen, inclusief 4x4, 3D®, enThe Channel.

Is de Burton Step on ook voor beginners?

In plaats van je bindingen telkens aan en uit te moeten strappen is het nu mogelijk binnen een paar seconde weg te boarden. Dit is dé oplossing wanneer je relaxter wilt snowboarden zonder in te hoeven leveren op boardgevoel. Dit geldt voor de zowel de beginner als de gevorderde snowboarder.

Advies Burton Step On Binding

Wil je ook gebruik maken van deze nieuwe binding, maar wil je nog meer advies? Kom dan langs in onze snowboard winkel in Willemstad of stel je vraag via de whatsappbutton in de webshop.