• 14 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Grootste aanbod van Nederland
  • Altijd aanbiedingen

Dames Surfpakken 5 & 6 mm

1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Winter wetsuit

Groot aanbod in 5 mm wetsuits en 6 mm wetsuits bij Van Bellen

Bij Van Bellen ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een winter wetsuit. We verkopen niet alleen wetsuits voor kitesurfen, windsurfen en golfsurfen, maar ook voor bijvoorbeeld zeilen en wakeboarden. Deze wetsuits hebben we in verschillende diktes. Op deze pagina heb je verschillende keuzes voor een winterwetsuit. Je vind hier 5 mm wetsuits en 6 mm wetsuits van gerenommeerde merken als Brunotti, Prolimit, O’neill en Ion. Een 6 mm wetsuit is een echt winter wetsuit. Het is voor surfen van het dikst mogelijke neopreen gemaakt. Dit komt omdat de bewegingsvrijheid van een winter wetsuit boven de 6 mm slechter wordt. De stof is dan zo dik dat je je niet goed kunt bewegen. Een 5 mm wetsuit is meer allround en kan naast winter wetsuit ook wel het grootste deel van het jaar gedragen worden.  

Neopreen

Een wetsuit is, zoals hierboven al eerder gezegd, gemaakt van neopreen. In het geval van een 5 mm wetsuit of een 6 mm wetsuit spreekt men vaak van een 5/3 mm wetsuit, 5/4 mm wetsuit, 6/4 mm wetsuit of 6/5 wil dit zeggen dat het neopreen waar het surfpak van gemaakt is uit het aantal millimeters aangegeven neopreen bestaat. Neopreen is een soort elastisch rubber en heeft goede isolatie-eigenschappen. Daarom worden de meeste surfpakken van neopreen gemaakt. De meeste winter wetsuits bestaan uit 2 verschillende diktes, zoals aangegeven in de naam. Dit is omdat er bepaalde delen van het lichaam meer warmte nodig hebben dan andere delen. Daarnaast moeten andere delen van het winter wetsuit dunner zijn zodat het winter wetsuit op dat deel meer bewegingsvrijheid geeft.

Een neopreen winter wetsuit werkt doordat er een laagje water tussen het lichaam en het neopreen ontstaat. Dit laagje water warmt op door de warmte van het lichaam. Het is dus van belang dat een winter wetsuit perfect aansluit op je lichaam. Bij een te groot winter wetsuit komt er teveel water in het 5 mm wetsuit of 6 mm wetsuit, wat zorgt voor kou. Je lichaam heeft daardoor moeite met opwarmen. Hoe beter het wetsuit past, hoe warmer je het zult hebben. Een winter wetsuit heet dus een wetsuit omdat het werkt met een laagje water, als (letterlijk vertaald) een nat pak.

Naast dit laagje water houdt een wetsuit je lichaam warm doordat het neopreen gevuld is met luchtcellen. Hoe dikker het neopreen, hoe meer luchtbellen het bevat en hoe warmer het neopreen dus is. Een 6 mm wetsuit isoleert dus beter dan een 5 mm wetsuit en een 4 mm wetsuit isoleert beter dan een steamer van 2/3 mm dik. Een 6 mm wetsuit en een 5 mm wetsuit zijn dus de best geïsoleerde surfpakken, en daardoor het beste winter wetsuit.

Dames-, heren- of kinderwetsuit

Ga je een winter wetsuit kopen, dan is het belangrijk om het juiste type te kopen. Bij een 6 mm wetsuit of een 5 mm wetsuit zitten er verschillen tussen een heren wetsuit, een dames wetsuit en een kinder wetsuit. Een winter wetsuit voor heren is dus speciaal voor heren gemaakt, een dameswetsuit voor dames en een kindersurfpak voor kinderen. Bij het kopen van een wetsuit speelt de pasvorm een belangrijke rol. Daarom raden wij aan een passend winter wetsuit te kopen uit de juiste categorie. Een winter wetsuit moet eigenlijk als een tweede huid passen.

Kwaliteit van een wetsuit

Ga je een wetsuit kopen dan is het belangrijkste dat een wetsuit goed op maat is. Daarnaast verschillen onze 5 mm wetsuits en 6 mm wetsuits in bijvoorbeeld de soepelheid van het neopreen of de afwerkingen. Ook zit er verschil in het afwerken van de naden. Pakken in een hoger prijssegment hebben bijvoorbeeld vaker getapete naden. Dit zorgt ervoor dat er minder water door de naden binnen kan komen.

Wanneer je in de winter het water op gaat is het aan te raden dikke surfschoentjes te dragen. Naast surfschoenen zijn surfhandschoentjes en een cap of beanie ook geen overbodige luxe naast een winter wetsuit.