• 14 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Grootste aanbod van Nederland
  • Altijd aanbiedingen

Surfpakken 4 mm

1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-4 van 4
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Wetsuit kopen?

Groot aanbod in 4 mm wetsuit bij Van Bellen

Bij Van Bellen ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een surfpak. We verkopen niet alleen wetsuits voor kitesurfen, windsurfen en golfsurfen, maar ook voor bijvoorbeeld zeilen en wakeboarden. Deze wetsuits hebben we in verschillende diktes. Op deze pagina kan je een wetsuit kopen van 4 mm van gerenommeerde merken als O’neill en Ion. Je kan een 4 mm wetsuit kopen als een surfpak dat allround gebruikt kan worden in niet té koude omstandigheden. Een 4 mm surfpak zit tussen een zomerwetsuit en een winterwetsuit in en kan daarom in Nederland bijna heel het seizoen rond gedragen worden. Voor echt winterse omstandigheden is een 4 mm surfpak te koud.

Dames-, heren- of kinderwetsuit

Ga je een wetsuit kopen, dan is het belangrijk om het juiste type te kopen. Er zitten verschillen tussen een 4 mm heren wetsuit, een 4 mm wetsuit voor dames en een 4 mm kinder wetsuit. Een herenwetsuit is speciaal voor heren gemaakt, een dameswetsuit voor dames en een kindersurfpak voor kinderen. Bij het kopen van een wetsuit speelt de pasvorm een belangrijke rol. Daarom raden wij aan een passend wetsuit te kopen uit de juiste categorie. Een wetsuit moet eigenlijk als een tweede

Neopreen

Een wetsuit is gemaakt van neopreen. In het geval van een 4 mm wetsuit wil dit zeggen dat het neopreen waar het surfpak van gemaakt is uit 4 millimeter dik neopreen bestaat. Neopreen is een soort elastisch rubber en heeft goede isolatie-eigenschappen. Daarom worden de meeste surfpakken van neopreen gemaakt.

Een neopreen wetsuit werkt doordat er een laagje water tussen het lichaam en het neopreen ontstaat. Dit laagje water warmt op door de warmte van het lichaam. Het is dus van belang dat een wetsuit perfect aansluit op je lichaam. Bij een te groot wetsuit komt er teveel water in het wetsuit wat zorgt voor kou. Je lichaam heeft daardoor moeite met opwarmen. Hoe beter het wetsuit past, des te minder heb je het koud. Een wetsuit heet dus een wetsuit omdat het werkt met een laagje water, als nat pak dus eigenlijk.

Naast dit laagje water houdt een wetsuit je lichaam warm doordat het neopreen gevuld is met luchtcellen. Hoe dikker het neopreen, hoe meer luchtbellen het bevat en hoe warmer het neopreen dus is. Een pak van 5/6 mm dik isoleert dus beter dan een pak van 2/3 mm dik. Een pak van 4 mm zit hier dus precies tussenin.

Kwaliteit van een wetsuit

Ga je een wetsuit kopen dan is het belangrijkste dat een wetsuit goed op maat is. Daarnaast verschillen onze 4 mm wetsuits in bijvoorbeeld de soepelheid van het neopreen of de afwerkingen. Ook zit er verschil in het afwerken van de naden. Pakken in een hoger prijssegment hebben bijvoorbeeld vaker getapete naden. Dit zorgt ervoor dat er minder water door de naden binnen kan komen.

Op zoek naar een dikker pak? Bekijk ons aanbod 5/6 mm pakken. Surfen met warmer weer? Kijk dan voor een 2/3 mm pak of een shorty

Naast wetsuits heb je nog meer accessoires nodig om te surfen. Zo kunnen bij kouder weer surfschoentjes van pas komen, maar ook neopreen handschoenen of een neopreen beanie zijn fijn om te dragen wanneer het koud is.