• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar
Filters

Kiteboard afmetingen

Windsurf artikelen kopen

49-96 van 416
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
49-96 van 416
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

De #1 Windsurf specialist van Nederland

Het juiste adres voor je windsurfartikelen!

Bij Van Bellen Wind & Snow ben je al 35 jaar aan het juiste adres voor het kopen van je windsurfmateriaal. Van Bellen Wind Snow heeft zowel een webshop als een grote fysieke windsurf winkel in Willemstad (Noord-Brabant). We bieden een zeer ruim assortiment  windsurf artikelen aan, van de meest vooruitstrevende merken op de markt. We hebben een ruim assortiment aan windsurfmateriaal van windsurfmerken zoals; 

 • RRD Windsurf
 • Starboard Windsurf
 • JP Australia Windsurf
 • Simmer Style Windsurf
 • Neilpryde Windsurf
 • Severne Windsurf
 • Unifiber Windsurf
 • Duotone Windsurf
 • Naish Windsurf
 • Gaastra windsurf
 • Ion windsurf
 • Mystic windsurf

Zoals je kun zien bieden we windsurf artikelen van alle grote surfen merken aan. We hebben het grootste assortiment aan windsurfplanken, windsurfzeilen, masten, gieken, windsurf trapezes, windsurf impactvesten, windsurf vinnen en windsurf-tassen – hoezen. We zien de laatste jaren een enorme groei in de populariteit van het windsurfen of zoals vroeger gezegd het plankzeilen. Windsurfen is een super mooie en fijne buitensport om te doen, waar Nederland een van de beste landen ter wereld voor is. Ook is het windsurfen door de jaren heen een stuk toegankelijker en makkelijker geworden. De windsurf artikelen zijn stukken gebruiksvriendelijker geworden en makkelijker in gebruik dan vroeger. We zien een grote trend in de herintredende windsurfers. Dit houd in dat mensen die vroeger op de traditionele windsurfplanken hebben gesurft het weer willen oppakken. Over het algemeen is surfen hetzelfde als fietsen, Je verleerd het niet. Zeker doordat de windsurfspullen zoveel beter zijn geworden, pakken de herintredende surfers het over het algemeen erg snel op.Met al meer dan 30 jaar ervaring in het verkopen van windsurf materiaal kunnen we perfect advies op maat geven. Bestel je de windsurf spullen online, en kies jouw ideale bezorgmoment en locatie.

Welke verschillende windsurfboards zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om te windsurfen. De verschillende windsurf disciplines kunnen op de volgende windsurfboards uitgevoerd worden;

Zoals je ziet zijn er veel verschillende windsurfplank diciplines. Wil jij bijvoorbeeld gezellig een dagje met heel de familie surfen en cruisen? Ga dan voor een freeride windsurfplank of een allround family board. De opkomst van de opblaasbare windsurfboards gaat ook erg hard. Deze opblaasbare windsurfboards hebben als groot voordeel dat ze in een kleine tas kunnen en dat ze ijzersterk zijn.
Ben jij toch echt een echte racer? Dan is een race board in combinatie met een racezeil de keuze. De meest verkochte windsurfboards zijn de freeride windsurfplanken, omdat je hier in de meeste condities het lekkerste op kunt varen. Bij Van bellen Wind & Snow verkopen we ook Wave en freestyle boards. Dit is een vrij specifieke discipline, waarvoor je wat meer windsurf ervaring moet hebben.

Wat voor verschillende windsurf zeilen zijn er?

Net zoals de verschillende opties in de windsurfboards heb je ook een ruime keuze in verschillende zeilen. Zo heb je

Deze bovenstaande zeilen hebben allemaal verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat de windsurfzeilen in verschillende condities anders reageren. Zo heeft een wave-zeil een diep uitgesneden onderlijk, omdat golven niet in je zeil moeten klappen. Kinder zeilen worden vooral in setjes aangeboden en zijn vooral op gewichtsbesparing gemaakt. Race en slalom zeilen  hebben soms cambers in het zeil verwerkt om nog hogere snelheden te bereiken. Er is dus een ruim aanbod in de verschillende keuze boards en zeilen. Wil je hier meer over te weten komen? Bezoek deze specifieke pagina’s. 

Welke windsurf accessoires heb je nodig om te windsurfen?

Naast de eerder genoemde surfplanken en surfzeilen hebben we een groot assortiment aan windsurf artikelen. Denk hierbij aan een windsurf mast voor in je zeil. Een mast is een cruciaal element voor in je zeil om hem op te kunnen tuigen. Het zeil schuif je om de mast heen om het zeil te kunnen laten staan. Vervolgens moet er nog een mastverlenger in de mast die ervoor zorgt dat je het zeil aan je windsurfboard kan aansluiten en het zeil kan spannen. Het volgende cruciale onderdeel om te kunnen windsurfen is je windsurf giek. De giek zorgt voor de bolling in het zeil waardoor hij meer wind pakt. Ook houdt je jezelf vast via de giek in combinatie met de trapezelijnen, die je vervolgens weer aan je trapeze verbindt. Ook heb je een ophaalkoord nodig om het tuigage uit het water te kunnen trekken. Zo zijn er redelijk veel dingen waarop je moet letten als wil je gaan windsurfen. Twijfel je of je alles hebt? Of weet je niet zeker dat alles klopt? Neem dan gerust contact op via de whatsapp button, mail of telefoon.

Zijn er complete windsurf-tuigages te koop?

Vaak kiezen mensen die beginnen met windsurfen of het weer oppakken ervoor om een complete windsurf set aan te schaffen. Hier kun je bij Van Bellen Wind & Snow in winkel of op de in webshop kiezen voor een tuigage of voor een complete set. Een tuigage bevat een windsurfzeil, mast, mastverlenger, giek en ophaalkoord. Bij een complete windsurfset zit ook nog een windsurfboard en mastvoet inbegrepen.

Wanneer je begint, of het windsurfen weer wilt oppakken is het slim om  een compleet tuigage of een complete windsurfset aan te schaffen. Voor windsurf setjes en tuigages worden namelijk scherpe setprijzen gemaakt, wat de aankoop een stuk voordeliger maakt. Ziet u ergens anders een set voor een betere prijs? neem dan vooral contact met ons op en wij proberen een deal met u te sluiten. Heeft u zelf een windsurf set in gedachten en wordt deze niet in complete set bij ons aangeboden? Dan kunnen wij altijd een setprijs maken. 

Windsurfen

Extra advies voor Windsurfing

Op onze site vind je verschillende windsurfcategorieën. Per categorie is er een uitgebreide uitleg over het desbetreffende onderwerp te vinden. Wij adviseren klanten altijd naar surfbagsboardbags, equipment & sailbags te kijken. Deze tassen zorgen namelijk voor behoud van uw materiaal. De eeste schades bij het windsurfen gebeuren op het land. Dit is dus zeker een goede investering. Verder kunt u altijd gezellig bij ons langskomen in de shop om de artikelen in het echt te zien. Ook is er bij ons altijd een windsurfspecialist aanwezig die u van passend advies kan voorzien. We zijn te bereiken op 0168-473220, info@vanbellen.nl of via de whatsapp button.

 

Wat heb je nodig om te starten met windsurfen?

Om te beginnen met windsurfen heb je de volgende windsurfspullen nodig: Windsurfboard, Mastvoet, mast, giek, windsurfzeil, trapeze en een wetsuit.

Is windsurfen moeilijk?

Windsurfen is een sport die je na een aantal lessen al snel kan. Om heel goed te worden is het wel pittig, maar overal waar je tijd en plezier in stopt, zal zich altijd uitbetalen. 

Welke windsurfplan moet ik kopen als beginner?

We adviseren beginners altijd te beginnen met een alround windsurfboard. Het board heeft meer volume waardoor je makkelijker kunt blijven staan en het is makkelijker om koers te houden tijdens het windsurfen.