• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Skijassen dames kopen

1-23 van 23
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-23 van 23
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Dames ski jassen kopen

Niks is vervelender dan op de piste staan en het koud hebben. Dit wil je voorkomen. Met een goede ski jas ben je voorbereid om onder alle weersomstandigheden te kunnen skiën of snowboarden. Hieronder helpen we je met wat tips bij het vinden van de ideale wintersport jas. 

Warme Dames ski jas

Ben je iemand die het altijd koud heeft tijdens het boarden of skiën of ben je iemand die het juist warm heeft? Dit is iets wat je jezelf als eerst moet afvragen wanneer je een nieuwe skijas gaat aanschaffen. We verkopen bij van bellen verschillende jassen die aansluiten op deze behoefte. We lichten ze hieronder kort toe. 

 1. Hardshell ski-jas dames: Deze jassen beschikken over een groot ademend vermogen en zijn water- en winddicht. Deze ski jas is geschikt voor de warmere dagen omdat de jas niet gevoerd is. Wil je toch met deze ski jas skien in koudere maar droge dagen? Trek dan meerdere lagen aan om warm te blijven.  
 2. Softshell dames ski jas:  Een softshell is veel flexibeler dan de hardshell. Het nadeel is wel dat de softshell niet waterdicht is. Je kunt de jas dus vooral gebruiken met mooi weer.
 3. Klassieke dames ski-jas: Door de sterke buitenste laag en de gevoerde binnenkant zijn deze jassen bestendig tegen alle weersomstandigheden.

Ski jas sneeuw en waterdicht

Iets anders wat belangrijk is aan een goede ski jas is of de jas sneeuw en waterdicht is. Je zult hierdoor altijd beschermd zijn tegen sneeuw en regen. De waterkolom van een jas geeft aan hoeveel water er nodig is om binnen 24 uur door het membraam van de jas te komen. Hoe hoger je waterkolom hoe langer het dus in de regen en sneeuw waterdicht blijft. Hieronder geven we de verschillende waterkolomen aan. 

5000 tot 10000 mm: Wanneer er gematigde sneeuw of regen valt zal de jas je droog houden. 

11000 tot 20000 mm: Wanneer het hard sneeuwt of regent kan je langer buiten blijven. 

20000 mm en meer: Met deze waterkolom kun je hiermee het langst droogblijven. Dit is vooral nodig als je lang gaat freeriden, een ski tour doet of gaat splitboarden.  

Ademend vermogen ski jas

Naast dat dames ski jassen sneeuw en regen moeten buiten houden is het ook belangrijk dat de jas transpiratie afvoert. Je zweet tijdens het skiën of snowboarden en als dit niet goed kan worden afgevoerd dan krijg je het alsnog koud. Het ademend vermogen van een jas geeft aan wat het vermogen is om zweet damp af te voeren binnen 24 uur. Wanneer het getal hoger is, heeft de jas een hoger ademend vermogen. 

 1. 5000 tot 10000 g:  Onder lichtere omstandigheden werken deze jassen perfect. Afhankelijk van hoe hard je inspant zal je geen problemen ondervinden tijdens het skiën of snowboarden. 
 2. 11000 tot 19000: Dit is het meest voorkomende jas met dit ademend vermogen. Als je veel rondjes in het freestyle park maakt en intensief van de pistes af gaat past deze jas perfect bij je activiteiten. 
 3. 20000 g en meer: Ga je freeriden, maak je ski-tours of ga je splitboarden. Dan is dit het ademend vermogen wat hier het beste bij past. 

Winddicht ski jas

Ook de wind speelt een belangrijke factor in of je het koud krijgt tijdens het skiën of snowboarden. Vaak zal het tijdens het skien wel meevallen maar in de stoeltjes lift niet. Er bestaan tegenwoordig verschillende membramen die perfect werken tegen de wind. GORE-TEX is het meest bekende membraam. Zoek je dus een dames wintersport jas die winddicht is? Kies dan voor een GORE-TEX dames ski jas. 

Extra eigenschappen ski jas

Buiten de hierboven genoemde eigenschappen van een jas zijn er ook nog andere punten die je belangrijk kunt vinden. Hieronder lichte we de extra eigenschappen van een dames ski jas uit.

Handige zakken: Er zijn veel jassen voorzien van speciale zakken. Bijvoorbeeld eentje in de mouw voor de skipas. Ook hebben veel ski jassen een speciale zak om je zonnebril op te bergen. 

Sneeuwvangers: Aan de onderkant van de jas heb je vaak een sneeuwvanger. Deze voorkomt dat wanneer je valt er geen sneeuw in je jas komt.  

Binnen mouwen: Veel jassen hebben mouwen die je om de pols kunt doen. Net als bij de sneeuwvanger voorkomt het dat er sneeuw in je jas komt. De mouw is voorzien van een opening bij de duim die je over je hand trekt. Hierdoor zal de mouw niet omhoog gaan als je intensief aan het skiën of boarden bent. 

Capuchon: Een capuchon is erg fijn onder slechte omstnadigheden. Je kunt hem over je helm doet waardoor je makkelijker warmte vast kunt houden. Het is vaak mogelijk de capuchon er op en af te halen.

Waterdichte naden: Hierdoor is onmogelijk dat er water via de rits naar binnen komt. 

Verschil dames ski jas en dames snowboardjas

De omstandigheden tijdens het skiën en snowboarden zijn te vergelijken. Hierdoor zijn er maar weinig verschillen tussen dames skijassen en dames snowboardjassen. Er zijn een paar kleine verschillen die we hieronder toelichten. 

de pasvorm van een snowboard jas voor vrouwen zijn vaak minder strak dan dames ski jassen. Dit komt doordat je met snowboarden meer je ermen gebruik voor het balans houden. Het is hierdoor fijn dat je wat meer beweegruimte hebt tijdens het snowboarden. Daarnaast zijn de jassen ook wat langer omdat je meer op de grond zitten tijdens het snowboarden.

Wassen van ski jas

Als je jouw ski jas zo lang mogelijk mee wil laten gaan is het belangrijk de ski jas af en toe te wassen met ski wasmiddel. Het impregnerende middel zorgt er voor dat de waterafstotende eigenschappen weer verbeteren. Doe je dit niet met wasmiddel speciaal voor wintersport kleding dan neemt het juist af. 

Ski jassen dames sale

Bij van bellen hebben we het hele jaar ski jassen voor dames in de sale. Daarnaast hebben we een ruim assortiment voor de vrouwen. Zo hebben we ski jassen voor dames goedkoop en hebben we duurdere ski jassen in de winkel. Vaak is er aan het einde van het wintersport seizoen een dames ski jassen outlet waar je voor het volgende jaar een leuke jas kunt scoren. 

Ski jassen Merken

Bij van Bellen verkopen we veel verschillende merken ski jassen zodat je altijd ski kleding kunt vinden die bij jou past. Hieronder hebben we een kort overzicht van de verschillende merken die we verkopen bij van Bellen. 

Dames ski jassen kleuren

Naast de verschillende merken hebben we ook zoveel mogelijk kleuren in onze wintersport collectie zodat je de perfect ski jas kan vinden. De verschillende kleuren die we verkopen zijn.

Ook verkopen we verschillende maten. We verkopen ook ski jassen dames grote maten en ski jassen met kleinere maten.