• Gemakkelijk retour
 • Gratis verzonden vanaf € 50,-
 • Persoonlijke service
 • Snelle levering
 • Scherpe prijzen
 • Veel producten uit voorraad leverbaar

Skijassen heren kopen

1-24 van 24
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-24 van 24
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Heren Ski jassen

Niemand wil koud en nat zijn op de berg. Daarom is het super belangrijk een goede wintersport jas aan te schaffen. Alleen een goede wintersportjas vinden is vaak een moeilijke zoektocht. Om het je wat makkelijker te maken hebben we hieronder wat tips onder elkaar gezet die je gaan helpen bij het vinden van de perfecte ski jas of snowboardjas.

Warmte

Als eerst moet je jezelf afvragen hoe warme ski jas je zou willen? Ben je iemand die het altijd koud heeft op de berg of heb je het juist vaak koud. Hieronder lichten we de verschillende varianten kort toe.

Verschillende variante

Bij van Bellen verkopen we verschillende types winterjassen. Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillende types leggen we ze hieronder een voor een uit.

 1. Hardshell ski-jas: Deze jassen zijn water- en winddicht met vaak een groot ademend vermogen. De jas is vooral geschikt voor de warmere dagen doordat de jassen niet gevoerd zijn. Draag deze jassen dan ook in combinatie met meerdere lagen.
 2. Softshell jas: Deze jassen zijn flexibeler dan de hardshell maar zijn niet waterdicht. Het beschermt je op warme dagen vooral tegen de wind. Deze jas is dus vooral geschikt voor mooi weer.
 3. Klassieke ski-jas: Deze jassen zijn gevoerd en hebben een stevige buitenste laag. Deze jassen zijn bestendig tegen alle omstandigheden.

Sneeuw en waterdicht

Een goede skijas is sneeuw en waterdicht. Je jas beschermt je tegen regen en wind. Er zijn echter wel verschillen tussen hoe hoog de waterkolom os per jas. De waterkolom geeft aan hoeveel water er nodig is om door het materiaal van de jas te komen binnen 24 uur. Hoe hoger het nummer des droger je zal blijven.

 • 5000 tot 10000 mm: Onder gematigde omstandigheden en lichte regen zullen deze jassen je drooghouden.
 • 11000 tot 20000 mm: Met deze waterkolom kan je langer buiten blijven in zware regen en sneeuw.
 • 20000 mm en meer: Dit is de hoogste standaard als je droog wilt blijven onder alle omstandigheden. Als je lang gaat freeriden, ski touren of splitboarden dan is het een aanrader om voor deze waterkolom te kiezen.

Ademend

Ski jassen en snowboardjassen moeten niet alleen regen en sneeuw buiten houden, maar ze moeten ook je transpiratie goed kunnen afvoeren. Als dit niet gebeurt kan je het alsnog koud krijgen of je voelt je zweterig of klam. Net als de waterkolom geeft het ademend vermogen aan hoeveel zweet damp het kan afvoeren binnen 24 uur. Hoe hoger het nummer, hoe beter het ademend vermogen.

 • 5000 tot 10000 g: Ski jassen en snowboardjassen met dit ademend vermogen zullen perfect werken in lichtere condities. Als je af en toe door het park en van de pistes af gaat en regelmatig pauzes neemt zal dit meer dan genoeg zijn
 • 11000 tot 19000: De meeste jassen hebben dit ademend vermogen. Wanneer je veel rondes in het park maakt en snel van de pistes gaat zal je meer zweten en heb je hoger ademend vermogen nodig.
 • 20000 g en meer: Deze jassen zijn geschikt voor elke activiteit op de berg. Het is vooral geschikt voor freeriders, ski-tours of splitboarden. Je zweet met deze activiteiten het meest en daar hoort dan ook een hoger ademend vermogen van de jas bij.

Winddicht

De wind in de bergen zorgt vaak voor afkoeling en je wilt dat de wind hier juist geen invloed op heeft. Er zijn verschillende soorten membranen die ervoor zorgen dat je jas winddicht blijft. Het meest bekende membraam is GORE-TEX. Het zorgt ervoor dat wind niet door kan dringen en dan warmte naar buiten wordt afgevoerd. Daarnaast zijn de ritsen een zwakke plek die veel wind door laten. Daarom hebben veel jassen een soort rubberen rand er overheen die de wind afschermt.

Extra eigenschappen

Naast de hierboven genoemde punten zijn er nog wat extra’s die je fijn zou kunnen vinden aan je ski jas. We lichten hieronder een aantal extra’s uit die je helpen bij het maken van je keuze.

 1. Handige zakken: Veel jassen zijn voorzien van handige zakken. Vaak zit er een klein zakje in de mouw voor de skipas zodat je deze er niet telkens uit hoeft te halen. Er zijn ook vaak ook veel extra zakken aanwezig om bijvoorbeeld je zonnebril in op te bergen. Ook zijn er zaken met een extra voering voor wanneer je koude handen hebt.
 2. Sneeuwvangers: De sneeuwvanger zorgt ervoor dat wanneer je valt er geen sneeuw in je jas komt. De sneeuwvanger zit vaak aan de onderkant van ski of snowboardjas.
 3. Binnen mouwen: De mouwen die je om je pols doet zorgen ervoor dat er geen sneeuw in je handschoen komt. Vaak zijn de mouwen voorzien van een opening in de duim waardoor je ze over je hand kan trekken. Het fijne hieraan is dat de mouwen niet omhoog komen te zitten wanneer je je intensief inspant.
 4. Capuchon: Veel jassen zijn voorzien van een capuchon die ideaal zijn wanneer het hard sneeuwt. De capuchon zorgt ervoor dat je je warmte beter vast kunt houden onder zware omstandigheden. Vaak zijn de capuchons makkelijk erop en af te halen.
 5. Waterdichte naden: Dit zorgt ervoor dat er geen water via de rits naar binnen komt.

Verschil ski jas en snowboardjas

Of je nou aan het skiën bent of aan het snowboarden bent de omstandigheden blijven bijna gelijk. Er is hierdoor niet super veel verschil tussen skijassen en snowboardjassen. Toch zijn er een paar kleine verschillen die we even kort willen toelichten.

Het grootste verschil tussen een ski jas en snowboardjas is de pasvorm. Met skiën draait het veel meer om snelheid en heb je veel gelijksoortige bewegingen. Hierdoor zijn skijassen vaak wat strakker. Snowboarden gebruiken vaak veel meer verschillende bewegingen waarbij de armen vaak de balans houden. Hierdoor zijn de jassen ruimer in pasvorm waardoor de bewegingsvrijheid beter is. Ook zijn de jassen vaak langer omdat je meer op de grond zit.

Wassen van ski jas

Wil je dat je ski jas langer mee gaat? Vergeet dan niet om af en toe je ski jas te wassen met speciaal wasmiddel. Het impregnerende middel zorgt voor verbetering van de waterafstotende eigenschappen. Let op doe dit nooit met gewoon wasmiddel dit zorgt er juist voor dat de jas de waterafstotende eigenschappen verliest.

Merken

Bij van Bellen verkopen we verschillende merken in alle maten en kleuren die er zijn. Hieronder een kort overzicht van verschillende merken die wij aanbieden.